کد خبر 38726
تاریخ انتشار: ۲۱ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۳۶

سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس شوراي اسلامي مذاکره و گفت‌وگو را راه حلي مناسب براي حل و فصل مسائل مربوط به موضوع هسته‌اي ايران دانست و در عين حال تاکيد کرد که ادامه مذاکرات نيازمند اعتمادسازي از سوي غرب است.

به گزارش مشرق به نقل از ايرنا، کاظم جلالي در حاشيه جلسه علني روز يکشنبه مجلس شوراي اسلامي در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال ايرنا در خصوص نامه خانم کاترين اشتون مسوول سياست خارجي اتحاديه اروپا براي از سرگيري مذاکرات هسته‌اي با ايران اظهار داشت: امروز ملت ايران به غرب اعتماد ندارد زيرا کشورهاي غربي در موضوعاتي نظير تعليق و غني‌سازي، مداليته، تامين سوخت راکتور تحقيقاتي تهران و حتي در مذاکرات ژنو 1 و 2 خلاف تعهدات خود عمل کردند.
نماينده مردم شاهرود در مجلس تصريح کرد: همواره اين غربي‌ها بودند که ميز مذاکره را ترک کردند و دنياي غرب امروز بايد نسبت به ملت و دولت جمهوري اسلامي ايران اعتمادسازي نمايد که اين کار با بازگشت آنان به ميز مذاکره امکان‌پذير است.
جلالي گفت: البته اين مذاکرات بايد بر اساس چارچوب و هدفمند باشد و به نظر مي‌رسد بهترين مذاکره استفاده از ظرفيت‌هاي طرفين براي حل و فصل بسياري مسائل در عرصه منطقه‌اي و بين‌المللي است.
جلالي ادامه داد: جمهوري اسلامي ايران در بحث هسته‌اي اصول ثابت و مشخصي را طي مي‌کند و بر اين اساس به هيچ‌وجه از حقوق هسته‌اي خود صرف‌نظر نخواهد کرد.
وي با تاکيد بر اينکه اين حقوق ملت ايران در چارچوب قواعد پذيرفته شده بين‌المللي است، اظهار داشت: ايران به هيچ‌وجه قصد انحراف از استفاده صلح‌آميز از انرژي هسته‌اي را ندارد که اين موضوع در بررسي‌هاي انجام شده طي يک دهه گذشته به اثبات رسيده است و در گزارشات آژانس نيز قيد شده است.

 

** دستاوردهاي سياسي ايران در عرصه هسته‌اي
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس در ادامه، دستاوردهاي هسته‌اي ايران را محدود به دستاوردهاي فني و تکنولوژيکي ندانست و اظهار داشت: ايران در طول ساليان گذشته فعاليت‌هاي فني و تکنولوژيکي قابل توجهي در حوزه فعاليت‌هاي صلح‌آميز هسته‌اي داشت و آن را استمرار بخشيد و به پيشرفت‌هاي قابل توجهي دست يافت.
جلالي دستاوردهاي هسته‌اي ايران در حوزه سياسي را نيز مهم و قابل توجه دانست و گفت: ايران توانست انرژي هسته‌اي را به مطالبه بين‌المللي تبديل کند، ضمن آنکه رفتار ايران، فشار تبعيض‌آميز و رفتار دوگانه غرب را نيز به همه نشان داد.
نماينده مردم شاهرود در مجلس خاطرنشان کرد: موضوع هسته‌اي ايران نقض قواعد بين‌المللي توسط قدرت‌هاي بزرگ در ناديده انگاشتن اين قواعد را آشکار کرد و ايران توانست اين سوال را مطرح کند که چرا اين کشورها در موضوع خلع صلاح و عدم اشاعه به تعهدات خود عمل نمي‌کنند.
وي يادآور شد که قدرت‌هاي بزرگ در موضوع خلع سلاح هم تعداد بمب‌هاي اتمي خود را افزايش دادند و هم کيفيت آنان را با نوع‌آوري‌هاي جديد مدرن کردند.
اين نماينده مجلس خاطرنشان کرد: جمهوري اسلامي ايران عدم انجام تعهد و وظيفه توسط کشورهاي داراي فناوري هسته‌اي براي انتقال تکنولوژي به ديگر کشورها براي دستيابي همگان به انرژي صلح‌آميز هسته‌اي را به همه ثابت کرد.
جلالي افزود: بر اساس معاهده ان.پي.تي، آژانس اين وظيفه را بر عهده دارد که نقش واسطه‌اي بين دارندگان و ندارندگان فناوري هسته‌اي ايفا کند.

** اشتباهات ناتو بر پيچيدگي اوضاع ليبي افزود
خبرنگار ديگري از جلالي درباره آخرين تحولات ليبي سوال کرد که وي با اشاره به جلسه غيرعلني صبح امروز مجلس براي بررسي تحولات منطقه‌اي اظهار داشت: در اين جلسه کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گزارش جامع و مبسوطي از عملکرد خود در چند هفته اخير و هم تحولات منطقه به نمايندگان ارايه کرد.
سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس گفت: به نظر مي‌رسد حضور قدرت‌هاي خارجي در ليبي بر پيچيدگي اوضاع در اين کشور افزوده است و آنان با وجود دخالت‌هاي خود نتوانسته‌اند اقدامي جدي را براي مردم اين کشور انجام دهند.
وي اشتباهات ناتو در حمله به مواضع انقلابيون را قابل تامل دانست و افزود: هرجا که انقلابيون ليبي موفقيتي به دست آورده‌اند، عمليات‌هاي اشتباه ناتو آنان را از مواضع‌شان به عقب راند.
جلالي درباره سفر يک هيات آفريقايي به ليبي براي حل سياسي بحران اين کشور اظهار داشت: بعيد به نظر مي‌رسد که اين مذاکرات در مورد ليبي جواب بدهد زيرا عمده قبايلي که حتي با قذافي همکاري مي‌کردند، امروز پشت وي را خالي کردند و قذافي با نيروهاي مسلح و ادوات نظامي در مقابل مردم ايستاده است.

** طرح سپر جزيره براي سرکوب مردم بحرين قابل پذيرش نيست
خبرنگار ديگري از سخنگوي کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس اوضاع بحرين را جويا شد که وي اظهار داشت: نوع اقدامات مداخله‌گرايانه عربستان و سرکوب مردم بحرين توسط دولت اين کشور سبب شده تا شکاف جدي بين حاکميت و مردم بحرين ايجاد شود.
جلالي دستاويز قرار دادن طرح سپر جزيره براي سرکوب مردم بحرين و سوءاستفاده از اين طرح براي يک موضوع داخلي را به هيچ‌وجه قابل پذيرش ندانست و اظهار داشت: امروز بحرين اوضاع نامناسبي دارد اما اين کشور در يک بايکوت خبري به‌سر مي‌برد و رسانه‌ها هيچ خبري از اوضاع اين کشور منتشر نمي‌کنند.
نماينده مردم شاهرود در مجلس افزود: اخبار غيررسمي از وخامت اوضاع مردم، ربايش آنان و زنداني و شکنجه کردن مردم حکايت دارد.
وي ادامه داد: با توجه به شکافي که امروز در بحرين به وجود آمده و تصميمات آل خليفه که خلاف ميثاق ملي بحرين است، اين شکاف قابل جبران نيست و آل خليفه با چالش‌هاي جدي روبرو است.

** چرا جليلي نيامد
خبرنگاري علت حضور نيافتن سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي را در جلسه غيرعلني امروز مجلس جويا شد که جلالي در اين‌باره توضيح داد: پيشنهاد برگزاري يک جلسه غيرعلني براي بررسي اوضاع منطقه از سوي برخي از نمايندگان به هيات رييسه داده شده بود.
وي افزود: در جلسه هيات رييسه مجلس مصوب شد که از آقاي جليلي براي حضور در اين جلسه دعوت به عمل آيد اما فردي که مسوول پيگيري و هماهنگي کارها بود موفق به دعوت از وي نشد و جليلي به دليل عدم هماهنگي در دعوت از وي به جلسه امروز نيامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس