بازديد از بيمار در بستر؛ از آن رو که در شرع و فرهنگ اسلامي – ايراني ما امري سفارش شده است؛ توسط انسان‌ها به شکل‌هاي مختلف صورت مي‌پذيرد؛ اين ديدارها با انگيزه‌ها و رويکردهاي مختلفي رخ مي‌دهد

به گزارش مشرق به نقل از فارس، در روزهاي گذشته خبري مبني بر ديدار سيدمحمد حسيني وزير ارشاد، اسفنديار رحيم‌مشايي رييس دفتر رييس‌حمهور و ابراهيم عزيزي معاون‌برنامه‌ريزي رئيس جمهور؛ با شاعر انقلاب و خالق «کفش‌‌هاي مکاشفه» روي خط خبرگزاري‌ها مخابره شد که اين خبر نکاتي را به ذهن متبادر مي‌کند که به برخي از آن‌ها در اين نوشتار اشاره خواهد شد.

*‌ انگيزه‌هاي ديدار

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با اطلاع از اين که احمد عزيزي از 15 اسفندماه 86 به دليل کاهش سطح هوشياري ناشي از تشنج، بيماري قلبي و کليوي به کما رفته است و البته اين روزها حال و اوضاي شايد مساعدتري دارد 17 فروردين ماه سال90، به ديدار شاعر انقلاب رفته و جوياي احوال اين شاعر شد. در اين رفتار ستايش شده؛ نکاتي نهفته است. نخستين موردي که ممکن است جامعه ادبي؛ خانواده، دوستداران احمد عزيزي از خود بپرسند اين است که ديدارهايي اين چنين، چقدر مي‌تواند در تسريع امور بهبود وضعيت اين شاعر موثر باشد.
به بيان ديگر؛ برخي از امور پزشکي و مراقبتي‌هاي ويژه از اين شاعر؛ که مي‌شود در شرايط مساعدتري باشد، با اين ديدارها چقدر محقق مي‌شود؟ دوم اينکه به قول‌ها و وعده‌هايي که در عيادت‌هاي اين چنيني داده مي‌شود؛ تا چه ميزان جامعه عمل پوشانده خواهد شد؟

گاهي اين شائبه پيش مي‌آيد که ديدار برخي افراد و مديران از چهره‌هاي شاخص هنري بيش از اين که قرار باشد دلجويي و رفع نقص و کاستي در خدمت‌رساني به هنرمندان باشد؛ جنبه تبليغاتي دارد؛ و متاسفانه اين رفتارها در سال‌هاي گذشته و به ويژه ماه‌هاي منتج به انتخابات؛ بيشتر مي‌شود.

به بيان ديگر؛ چهره‌هاي وفادار به انقلاب و نظام، در حوزه فرهنگ و هنر، گاهي دستاويزي مي‌شوند براي تبليغات چهره‌هاي سياسي؛ و براي مثال چهره‌اي چون شاعر انقلاب؛ احمد عزيزي، که بيش از سه سال است در بستر بيماري است، اگرچه هزينه‌هاي بيمارستاني او پرداخت مي‌شود؛ اما آيا اين براي نگهداشتن و حفظ حرمت و بهبود؛ چهره‌اي که سال‌ها در ستايش و مدح اهل بيت (ع) کافي است؟ مدتي پيش بحث اعزام به خارج اين شاعر مطرح شد؛ اما پاسخي قطعي از اينکه چه بخشي از بدنه نظام وظيفه اين اعزام و هزينه‌هايش را بر عهده بگيرند شنيده نشد!

*‌عزيزي نمونه‌اي از خروار:

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در جايگاه مقام ويژه فرهنگي مي‌بايد دغدغه‌ي ساير هنرمندان متعد اين حوزه را هم داشته باشد. ديدار از هنرمندان متعهد و شنيدن مشکلات آن‌ها رفع مشکل نيست. دست‌کم؛ يکي از وظايف مهم وزير فرهنگ رايزني‌ در ساحت‌هاي مختلف دولتي؛ جهت رفع مشکلات هنرمندان متعهد است. ديدار مشايي و ابراهيم عزيزي، معاون برنامه‌ريزي رئيس جمهور نيز بايد در راستاي اين اهداف باشد. چراکه ديدارهايي که به نيت‌هاي ديگري و نه دلجويي انجام مي‌پذيرد؛ نه تنها در رويکردهاي مذهبي ما به اخلاق، نکوهش شده است، بلکه نتايج نامطلوبي در عرصه عمل براي دو طرف خواهد داشت. احمد عزيزي نمونه‌اي از تمام هنرمندان متعهد است که نياز به توجه دارند. حال برخي از اين هنرمندان در بستر بيماري‌اند و برخي در شرايط نامناسب روحي؛ که مي‌بايد اين سرمايه‌هاي اجتماعي- فرهنگي نظام؛ بيش از پيش مورد عنايت قرار گيرند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس