به گزارش مشرق، ابوالفضل شهرآبادي در گفتگو با مهر درباره بين المللي شدن بورس تهران گفت: از حدود دو سال پيش پروسه اي براي بين المللي کردن بورس تهران آغاز کرديم. فرآيند جهاني شدن در بورسها طي سالهاي اخير در بسياري از کشورها اتفاق افتاده است. بسياري از کشورها نيز به سمت بازکردن مرزهاي خود بر روي سرمايه گذاران خارجي اقدام کرده اند که اصطلاحا بورس خود را جهاني کنند.
مدير امور بين الملل شرکت بورس و اوراق بهادار با اشاره به فوائد جهاني شدن بورسها از جمله ورود سرمايه هاي جديد و بزرگ تصريح کرد: با توجه به اينکه کشور ما رو به توسعه است، بورس از اين موضوع غافل نشده و به نحوي اقداماتي را در اين راستا آغاز کرده است.
شاخه بين المللي
وي با بيان اينکه در اين زمينه مطالعاتي انجام شده و حالات مختلفي مورد بررسي قرار گرفته است، اظهارداشت: در ابتدا موضوع از ايجاد يک شاخه بين المللي براي بورس تهران مطرح شد که بر اين اساس بحث بورس بين المللي کيش در برنامه بود و کارهايي بر روي اين موضوع انجام شد.
به گفته شهرآبادي حتي قانون تاسيس بورس توسط مناطق آزاد را به مجلس ارسال کرديم که به تصويب مجلس نيز رسيد و هم اکنون در مجمع تشخيص مصلحت نظام به مشکلاتي برخورد کرده است. يک تبصره به موضوع اصلاح قانون فعاليتهاي مناطق آزاد گنجانده شد تا اين مناطق بتوانند خود زير نظر سازمان بورس، بورس ايجاد نمايند.
بررسي بورسها
اين مقام مسئول در شرکت بورس و اوراق بهادار با اشاره به بازديد از چند بورس بين المللي از جمله مالزي، استانبول، امارات و... گفت: آنچه مشهود بود اين است که بورسي به اسم بورس بين المللي مستقل از بورس مادر در آنها چندان جواب نداده است. مسئولان اين بورسها به ما پيشنهاد کردند که اين راه را نرويم و چون در اين کشورها تست شده نتيجه آن موفقيت آميز نبوده است.
وي با بيان اينکه بررسي ها نشان داد که اين اقدام براي ما کم فايده خواهد بود، عنوان کرد: با توجه به اين موضوع بر روي دو بحث يعني اصلاح و توسعه آئين نامه سرمايه گذاري خارجي در بورس تهران و ايجاد تابلوي ارزي در مناطق آزاد مثل کيش متمرکز شديم.
جايگزين تابلوي ارزي
شهرآبادي ابلاغ آئين نامه سرمايه گذاري خارجي در بورس در اوايل سال جاري را باعث ايجاد گشايش براي جذب سرمايه گذاري خارجي و برداشته شدن يکي از موانع اصلي بر سر راه سرمايه گذاران خارجي در بورس عنوان و بيان کرد: براي ايجاد تابلوي ارزي نيز جايگزيني ديگري يعني ايجاد صندوقهاي سرمايه گذاري بين المللي پيدا شد، يعني سرمايه گذاران خارجي در اين صندوقها سرمايه گذاري کرده و اين سرمايه ها به سمت بورس تهران هدايت شود.
مدير امور بين الملل شرکت بورس و اوراق بهادار تاکيد کرد: اگر صندوقهاي سرمايه گذاري توسعه يابند، شايد نياز چنداني نيز به ايجاد تابلوي ارزي نباشد، اما از سوي ديگر به نظر مي رسد که ايجاد تابلوي ارزي مي تواند مورد بررسي بيشتري قرار گيرد تا به فراموشي نيز سپرده نشود.
وي خاطرنشان کرد: تابلوي ارزي منطقه اي همچون کيش که از معافيت و يکسري تسهيلات برخوردار است، مي تواند راه اندازي شود تا سرمايه گذاران نيز از تسهيلات آن برخوردار شوند.
تسهيلات بورسي مناطق آزاد
شهرآبادي عدم نياز به ويزا، معافيتهاي مالياتي، ورود و خروج ارز به راحتي و ساير موارد را از جمله تسهيلات سرمايه گذاران خارجي در بورسهاي مناطق آزاد برشمرد و افزود: بعضا حتي يکي از اين موارد براي برخي از اين سرمايه گذاران خارجي داراي اهميت است.
وي گفت: در آخرين بحثي که در اين خصوص صورت گرفت، نظر رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار بر ايجاد صندوقهاي بين المللي براي جذب سرمايه گذاران خارجي بود که از جمله اين صندوقها مي توان به صندوق سرمايه گذاري فيروزه که با وجود تحريمها عملکرد مناسبي را داشته است و يا صندوق سرمايه گذاري امين گلوبال اشاره کرد.
وي در مورد صندوق ارزي نيز گفت: اين صندوق نيز در سطح کلان تري براي جذب سرمايه گذاران خارجي تشکيل شده است تا سرمايه هاي جذب شده به سمت پروژه هاي سودآور که يکي از آنها بورس است، هدايت شود.
ايجاد 10 صندوق سرمايه گذاري بزرگ
مدير امور بين الملل شرکت بورس و اوراق بهادار ايجاد تابلوي ارزي را تقريبا موضوعي مسکوت مانده تلقي کرد و اظهار داشت: اگر 10 صندوق سرمايه گذاري بزرگ راه اندازي شود، مي تواند سرمايه هاي زيادي را جذب کند، زيرا کار راه اندازي آنها نيز راحت و سريع است که فقط به يک مجوز و يک بازاريابي نياز دارد، اما تابلوي ارزي نياز به مطالعات و تصويب آئين نامه در شوراي عالي بورس دارد.
شهرآبادي با تاکيد بر اينکه براي ايجاد صندوقهاي سرمايه گذاري بايد بخش خصوصي، کارگزاران و شرکتهاي سرمايه گذاري و شرکتهاي تامين سرمايه فعال شوند، بيان کرد: يکي از ضعفهاي ما در اين بخش بازاريابي است که در مراحل اوليه آن در بخش تئوري و علمي قرار داريم. ميزان سرمايه گذاري از طريق اين صندوقها در بورس نيز نيم درصد است که به همين دليل در محاسبات بين المللي لحاظ نمي شود.
کد خبر 3832
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۱:۰۸
- ۰ نظر
- چاپ
مدير امور بين الملل شرکت بورس و اوراق بهادار با تشريح پروسه بين المللي کردن بورس تهران از برنامه هاي جدي بازار سرمايه براي ايجاد صندوقهاي سرمايه گذاري خبر داد و گفت: ايجاد تابلوي ارزي تقريبا موضوعي مسکوت مانده است.<BR>