به گزارش مشرق به نقل از مهر، علي لاريجاني عصر پنجشنبه در نخستين سفر خود به قم در سال 90، در گفتگويي به تحولات کشورهاي منطقه اشاره کرد و يادآور شد: مجموعه خيزشهاي مردمي که در منطقه و شمال آفريقا شکل گرفته است، يک باور واقعي را در بين قدرتمندان بايد به وجود آورد. اين مسئله چيزي نيست که با چند قرص مسکن قابل رفع باشد.
وي تاکيد کرد: مطالبات ملتهاي مسلمان خواستههاي واقعي هستند که کشورهاي اروپايي چند قرن قبل به آن رسيده اند اما اين حق پس از جنگ جهاني اول و دوم با زور غرب از مردم منطقه سلب شد.
لاريجاني با بيان اينکه ملتهاي مسلمان دموکراسي و حق راي در تعيين سرنوشت خود ميخواهند که امر عجيب و غريبي نيست، خاطرنشان کرد: انتظار از اروپا و آمريکا اين است که مدافع خواستي باشند که چند قرن قبل براي مردم خودشان آن را تامين کردند.
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: علت آنکه جمهوري اسلامي پيگير اين موضوع است و از خيزشهاي مردم مسلمان منطقه دفاع ميکند، اين است که احقاق آن حق طبيعي مردم است.
دفاع غربي ها از ديکتاتورها به وجهه آنها صدمه مي زند
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي تاکيد کرد: متاسفانه کشورهاي غربي به ويژه آمريکا در اين قضايا از ديکتاتورها دفاع ميکنند. دفاع از حاکمان ديکتاتور از سوي غرب به وجهه آنان خيلي صدمه ميزند چون در قرن 21، هنوز با حمايت از سلاطين حرفهاي قرن 19 را تکرار ميکنند.
لاريجاني گفت: مردم بحرين اکنون در فشار مضاعفي قرار گرفتهاند، هم آمريکاييها فشار ميآورند و هم برخي کشورهاي منطقه، که البته به ضرر خودشان است. چون نفرت از ايالات متحده به اين کشورها نيز در حال تسري است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه در موضوع بحرين، ليبي و يمن توجه به خواست مردم هم به نفع قدرتهاي جهاني و هم حکام منطقه است، تصريح کرد: موضع ايران در اين وادي همواره روشن بوده، چون مخالف اين گونه دخالتها و ستمي هستيم که کشورهاي غربي و حکام منطقه بر ملتهاي مسلمان روا ميدارند.
وي ادامه داد: اگر اين شگردهاي شيطنتآميز ادامه يابد قطعا غرب و عمال آنها با يک خواست مضاعفي مواجه خواهند شد. بنابراين اصرار روي اين رويکرد به نفع آنها نيست.
پاسخ به اظهارات ضدايراني وزير امور خارجه و رئيس پارلمان اردن
نماينده مردم قم در مجلس در مورد اظهارات ضدايراني وزير امور خارجه و رئيس پارلمان اردن اظهار داشت: صحنه فعلي منطقه، صحنه فرافکني نيست. آنچه که در متن موضوع است از خواست مردم براي تامين حقوق اوليه آنها در رابطه با دموکراسي و تعيين سرنوشت به دست خودشان حکايت ميکند.
وي افزود: مقاماتي که در اين رابطه عليه ايران اظهار نظر ميکنند بايد ببينند که حرفشان چقدر با اين موضوع تطابق دارد. مشکل مقامات ياد شده با تمسک به چند مسئله حاشيهاي حل نميشود.
لاريجاني يادآور شد: وقتي مراجع و طلاب حوزه علميه قم درباره تامين حقوق اوليه ملتها تلاش ميکنند، منافعي ندارند بلکه معتقدند اين حق اصلي مسلمانان بوده که توسط غرب و حکام ديکتاتور از ملتهاي اسلامي ربوده شده است.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: من از افراد بصير منطقه و مراجع تقليد تشکر ميکنم که در اين رابطه اهتمام ويژه داشتند و از حقوق اهل تسنن و تشيع منطقه دفاع کردند.
وي با اشاره به ادعاهاي برخي رسانههاي غربي مبني بر اينکه ايران اگر از تحرکات بحرين حمايت ميکند به خاطر تشيع است، گفت: مردم بحرين شيعه هستند اما مسلمانند و نبايد به خاطر شيعه بودن تحت ظلم قرار بگيرند.
نماينده مردم قم در مجلس شوراي اسلامي يادآور شد: ايران از قيامهاي مردم مصر، تونس و يمن نيز حمايت کرد در حاليکه اکثريت مسلمانان آن کشورها اهل تسنن هستند؛ بنابراين موضوع ايران بحث فرقهاي نيست بلکه از منظر انساني به مسائل نگاه ميکند.
وي تأکيد کرد: موضع شوراي همکاري خليج فارس و اظهارات وزير خارجه و رئيس پارلمان اردن مشکل آن را حل نميکند و مقامات اين کشورها بايد صحنه را ارزيابي کنند.
لاريجاني افزود: جمهوري اسلامي با هيچ کشوري دشمني ندارد و با همه رابطه دوستانه خود را ادامه ميدهد اما ملتهاي کشورهاي مسلمان خواستههايي طبيعي دارند که بايد مدنظر قرار گيرد.
ايران از مردم بحرين حمايت ميکند
وي با بيان اينکه خواسته حقوقي مردم را نبايد با گلوله جواب داد، گفت: کسي که در حاکميت است نبايد عليه ملت خود سلاح به کار برد. از اين رو جمهوري اسلامي از مردم بحرين، تونس، ليبي، يمن و مصر دفاع ميکند.
وي با بيان اينکه برخي مقامات کشورهاي عربي ميخواهند قيامهاي منطقه را وارد تفرقهافکني کنند، خاطرنشان کرد: اين راه حل مشکل نيست مگر با حضور نظامي ساير کشورها در بحرين اوضاع آرام شد؛ بلکه بغض مردم آن کشور را بيشتر کرد.
لاريجاني درباره رابطه ايران و مصر نيز تصريح کرد: وزير خارجه مصر در مورد دوستي با ملت ايران اظهارنظري کرد که گامي مثبت و برخاسته از انقلاب مصر تفسير ميشود.
وي افزود: جهتگيري انقلاب مصر عاقلانه و درست در جهت تامين آرامش منطقه است. طبعاً بايد صبر کرد تا گفت و گوهايي در زمينه برقراري رابطه بين دو کشور صورت بگيرد.
لاريجاني يادآور شد: اين کار ملازماتي دارد که بايد شرايط از طرف مصر انجام شود تا ايران نيز قدم بردارد.