به گزارش گروه بين الملل مشرق، يک منبع ديپلماتيک به روزنامه الاخبار لبنان گفت که حمله عربستان سعودي به بحرين در راستاي معاملهاي صورت گرفته است که ميان آمريکا و کشورهاي عضو همکاريهاي خليج فارس ايجاد شده است.
بر اساس اين سازش منطقهاي، مقرر شده است که آمريکا از لشگرکشي عربستان به بحرين چشمپوشي کند و در مقابل کشورهاي حاشيه خليج فارس نيز به واشنگتن در زمينه سلطه بر ليبي و سرنگون کردن معمر القذافي کمک کنند.
اين در حالي است که به عقيده کارشناسان مسايل بيناللملي اين معامله از دو طرف براي واشنگتن سود داشته و حائز اهميت است، اول اينکه از سقوط دولت بحرين و ايجاد دولتي دموکراتيک در منامه و در پي آن به خطر افتادن منافع آمريکا در اين کشور جلوگيري ميکند و از سوي ديگر کشورهاي خليج فارس را نيز وارد بازي مبهم حمله نظامي ناتو به ليبي ميکند و آنها را نيز در خسارتهاي ناشي از اين حمله شريک ميکند.
اين معامله ميان "باراک اوباما" رئيسجمهور آمريکا و "هيلاري کلينتون" وزير خارجه وي از يک سو و شاه عربستان و امراي ديگر کشورها از سوي ديگر در رياض شکل گرفته است، آمريکايي ها بر اساس اين معامله حمايت اعراب از ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبي را به دست آوردند و در همين راستا قطر و امارات نيز در اين حمله شرکت کرده و عربستان نيز حمايت مالي و معنوي از اين حمله انجام داد.
بر همين اساس و در راستاي حمايت آمريکا و غرب از انتشار نيروهاي عربستان و امارات در بحرين بود که تلاشهاي پراکنده بان کي مون دبير کل سازمان ملل براي احترام بحرين به حقوق بشر و رعايت آزادي بيان نيز نتيجه نداد و طرح وي براي اعزام مشاور خود در امور سياسي به بحرين نيز با مخالفت جدي عربستان سعودي مواجه شد.
با توجه به اينکه شوراي امنيت به صورت کلي در قبال حوادث بحرين و قلع و قمع مردم اين کشور در تظاهرات مسالمتآميز سکوت کرده است، روزنامه الاخبار اين سوال را از "نستور اوسوريو" رئيس دورهاي اين شورا و نماينده کلمبيا مطرح مي کند، وي که سعي داد از پاسخ صريح به اين سوال طفره برود، ميگويد که سياست اين شورا در قبال درگيريهاي داخلي با معيارهاي سازمانهاي منطقهاي و احترام به شرايط محلي و منطقهاي استوار است، در قبال بحرين نيز اين نگرانيها وجود دارد، اما اين موضوع در شورا مطرح نشده است.
کد خبر 38005
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۸:۵۳
- ۰ نظر
- چاپ
کشورهايي حاشيه خليج فارس و آمريکا معاملهاي را در زمينه تعامل با حوادث بحرين وليبي با يکديگر ترتيب دادهاند.