به گزارش مشرق، مهدي غضنفري در گفتوگو با فارس اظهار داشت: رهبر فرزانه انقلاب در سخنراني نوروزي، سال 1390 را سال جهاد اقتصادي نامگذاري فرمودهاند. جهاد در اصل لغت به مفهوم کوشش، مبارزه و فعاليتي است که در عرصههاي گوناگون انجام ميگيرد. از ديدگاه علما مبارزه به منظور گسترش دين مبين اسلام و دفاع از آن جهاد تلقي ميشود.
وي افزود: تلاش به منظور تقويت بنيه اقتصادي جمهوري اسلامي ايران و تبديل کردن آن به يک قدرت برتر منطقهاي نوعي جهاد است و اين اقدام علاوه بر آنکه در زمره واجبات و تکليف شرعي است، محبوبيت الهي را نيز در پي دارد.
وزير بازرگاني گفت: در دنياي امروز هر کشوري که نتواند از لحاظ اقتصادي نيرومند باشد و سطح زندگي شهروندان خود را بهگونهاي متناسب با توانمنديها و امکانات اقتصادي ارتقا بخشد، ممکن است نتواند جايگاه و منزلت واقعي خويش را بيابد.
وي افزود: جهاد اقتصادي ميتواند دستاوردهاي عظيمي به بار آورد و جمهوري اسلامي ايران را به يک کشور اسلامي نمونه ـ در بين 57 کشور اسلامي جهان ـ تبديل نمايد.
غضنفري در تشريح برخي از دستاوردهاي بعدي جهاد اقتصادي اظهار داشت: دستيابي به رشد اقتصادي مطلوبي که تحقق هدفهاي ايران در افق 1404 را زودتر از موعد مقرر امکانپذير سازد، حرکت به سمت تحقق عدالت اقتصادي و کاهش فاصله طبقاتي، کاهش اتکا به درآمدهاي نفتي به خاطر تامين رفاه نسلهاي آينده، افزايش ميزان بهرهوري در همه سطوح و تبديل شدن به بزرگترين قدرت اقتصادي منطقه از دستاوردهاي بعدي اين جهاد است.
وي در ادامه دستاوردهاي بعدي جهاد اقتصادي گفت: تجاري کردن يافتههاي تحقيقاتي و توليد کالاهاي پيشرفته و مبتني بر فناوري نوين که با نيازهاي بازارهاي جهاني در دو دهه آينده همخواني و مطابقت داشته باشد، ايجاد تعادل در هزينهها و درآمدها و متعادل کردن بودجههاي سنواتي، ريشهکن کردن فقر در جامعه از طريق توزيع عادلانه درآمدها در جامعه، رسيدن به مرحله خودکفايي نسبي در توليد کالاهاي کشاورزي اساسي و تأمين امنيت غذايي کشور با توجه به بالاترين نصابهاي پذيرفته شده در عرصه بينالمللي و خنثي کردن تحريمهاي اقتصادي قدرتهاي استکباري در همه زمينهها نيز از ديگر اهداف و دستاوردهاي جهاد اقتصادي است.
وزير بازرگاني گفت: دستيبابي به هريک از هدفهاي فوقالذکر نيازمند آن است که وزارتخانهها، سازمانها و نهادهاي دولتي و خصوصي به فراخور وظايف و تکاليف خود به تدوين برنامههاي دقيق و زمانبندي شدهاي اقدام نمايند.
وي افزود: طرح آمايش تجاري کشور که در اواخر سال گذشته از سوي وزارت بازرگاني مطرح شد، تکاليف اين وزارتخانه و ارگانهاي تابعه آن را در ارتباط با جهاد اقتصادي مشخص ميکند زيرا افزايش کارآيي و اثربخشي تجارت کشور، توسعه فضاي رقابتي کسب و کار، ايجاد فرصتهاي شغلي جديد در حوزه تجارت خارجي، اصلاح زيرساختهاي حوزه بازرگاني خارجي و به طور کلي متحول ساختن ساختار تجاري کشور به منظور تبديل کردن ايران به يک قطب تجاري نيرومند در خاورميانه، قاره آسيا و سپس کل جهان، بدون جهاد اقتصادي به مفهوم وسيع کلمه امکانپذير نيست. جهاد اقتصادي در يک نگاه دقيق نيازمند اصلاح الگوي مصرف و توجه کامل به نوآوري از طريق شکوفا کردن استعدادها و سرمايهگذاري وسيع در بخش تحقيق و توسعه است. وحدت و انسجام ملي شرط لازم و اساسي براي تحقق هدفهاي يادشده است. بدين ترتيب شعار مهم «جهاد اقتصادي» مکمل و دربرگيرنده کليه شعارهاي ارزنده قبلي است که اجرايي کردن آنها شکوفايي اقتصادي ميهن اسلامي ما را تضمين ميکند.
وزير بازرگاني گفت: تأمين رفاه اقتصادي افراد جامعه و برطرف کردن نيازهاي آنان، از بسياري از ناهنجاريهاي اجتماعي، اعمال خلاف قانون و تخلفاتي که ممکن است بخشي از اجتماع را به سمت تباهي سوق دهد، جلوگيري ميکند. در اين شرايط، افراد بهتر ميتوانند اميال و خواستههاي نفساني را کنترل نمايند و مفهوم «جهاد اکبر» را محقق کنند. از طرف ديگر، مقابله با تهديدات دشمنان با برخورداري از بنيه اقتصادي نيرومند که تقويت توانمندي دفاعي را نيز در پي دارد، سهلتر خواهد بود.
وي افزود: بدينترتيب «جهاد اقتصادي» در نهايت امر به جهاد اکبر و اصغر (دفاع از قلمروي ميهن اسلامي و شکست دشمنان) منجر ميگردد. براي نشان دادن اهميت واژه «جهاد» کافي است به اين نکته اشاره کنيم که در قرآن کريم بيش از 100 بار اين کلمه مقدس به کار رفته است.
غضنفري گفت: جهاد اقتصادي به منظور تحقق کامل اهداف برنامه پنجم توسعه اقتصادي و سند چشمانداز و تبديل جمهوري اسلامي ايران به يک قطب نيرومند و تراز اول اقتصادي يکي از اساسيترين وظايف ماست. بکوشيم تا اين وظيفه مقدس را که متضمن سربلندي و سرافرازي ميهن اسلامي است به بهترين وجه ممکن انجام دهيم.