گروه جهاد و مقاومت مشرق: در چند سال اول اسارت، منابع خبری ما همان روزنامه ها و رادیو عراق بود. ما تلویزیون نداشتیم و اجازه نداده بودیم برایمان تلویزیون بیاورند؛ چرا که همه ی برنامه های آن مبتذل بود و ما تماشای آن را بر خود حرام کرده بودیم. فقط با مطالعه ی روزنامه های عراقی می توانستیم اطلاعاتی به دست بیاوریم. بعضی از برادران بودند که اخبار رادیو و روزنامه را برای بچه ها تفسیر می کردند و حقیقت مطالب را بیرون می کشیدند.
بعد از قبول قطعنامه ۵۹۸، موفق شدیم از عراقی ها یک رادیو به غنیمت بگیریم. بچه ها تا یک هفته – ده روز از رادیو استفاده نکردند تا اینکه خوب آب ها از آسیاب افتاد. آن وقت دو نفر به عنوان مسئول رادیو انتخاب شدند. این دو نفر رادیو را می بردند توی حمام و یا استفاده از گوشی، آن را گوش می کردند و اخبار رادیو ایران را تند و تند روی کاغذ می نوشتند. بعد، همان روز، از هر آسایشگاه یک نفر می رفت و اخبار جدید را تحویل می گرفت و در آسایشگاه برای بچه ها می خواند. به این ترتیب، همه بچه های اردوگاه در جریان اخبار سیاسی و نظامی قرار می گرفتند.
بچه ها اسم این رادیو را گذاشته بودند: «سفره حضرت ابوالفضل». سفره با برکتی بود که همه اسرا از آن به بهترین وجه ممکن استفاده می کردند. مسئولان رادیو حتی زحمت می کشیدند و سخنرانی های حضرت امام ، استاد مطهری و.... را روی کاغذ پیاده می کردند.
یکی از جنایات منافقین در حق بچه های آزاده، سانسور نامه ها بود. عراقی ها در سانسور بغداد، تعدادی از عناصر خود فروخته سازمان منافقین را به کار گرفته بودند تا نامه های اسرا و نامه هایی را که از ایران می آمد، کنترل کنند. این نامردها هم از این راه، ضربات روحی غیر قابل جبرانی به بچه ها می زدند. توی نامه ها دست می بردند و بعضی وقت ها خود متن دیگری را به جای نامه برای بچه ها می فرستادند. توی این متنها می نوشتند: «تمام خانواده شما در موشکباران از بین رفتند، پدر و مادر شما در زلزله رودبار مردند....» و برای کسانی که زن و بچه داشتند، می نوشتند: «همسرت رفته ازدواج کرده و بچه هایت را تنها گذاشته و...» آنها تمام این مطالب را از قول بستگان و اقوام می نوشتند.
بعداز قبول قطعنامه ۵۹۸، صدام دستور داد تمام اسرای ایرانی را ببرند به زیارت قبور ائمه معصومین علیه السلام. روی این قضیه هم تبلیغات وسیعی کرده بودند. ما برای اینکه جلو سوء استفاده تبلیغاتی رژیم بعث را بگیریم، تصمیم گرفتیم رفتن به این سفر زیارتی را تحریم کنیم.
راوی: آزاده محمود گتوندی /سایت جامع آزادگان
بچه ها اسم این رادیو را گذاشته بودند: «سفره حضرت ابوالفضل». سفره با برکتی بود که همه اسرا از آن به بهترین وجه ممکن استفاده می کردند. مسئولان رادیو حتی زحمت می کشیدند و سخنرانی های حضرت امام ، استاد مطهری و.... را روی کاغذ پیاده می کردند.