کد خبر 36560
تاریخ انتشار: ۹ فروردین ۱۳۹۰ - ۱۲:۲۳

به گزارش مشرق، دکتر مجتبي اميري* در شبکه ايران نوشت: مو، داراي ساختماني سولفوپروتئيني است که درواقع جزو مرده فوليکول مو محسوب مي‌شود و تحت شرايطي مانند ژنتيک، شرايط اقليمي محيط زندگي، استفاده از شوينده‌هاي غيراستاندارد يا شست‌وشوي زياد، استفاده از سشوار يا اتوي مو يا ساير دستکاري‌ها، ساقه مو دچار خشکي يا بدحالتي مي‌شود که نياز به حالت‌دهنده را ايجاد مي‌کند.
در اين مورد ژل‌هاي مو را به‌ طور کلي مي‌توان به دو دسته تقسيم کرد: ژل‌هاي روغني يا ميکروژل‌ها که به صورت امولسيون‌هاي شفاف (محلول روغن در آب) تهيه مي‌شوند و بيشتر جهت ايجاد درخشندگي و بازکردن گره‌هاي مو به هنگام برس‌کردن يا شانه‌کردن به کار مي‌روند؛ اين نوع ژل‌ها به خاطر دارا بودن قطرات ريز روغن به خصوص براي موهاي خشک و شکننده مناسب‌ترند.
دسته دوم، ژل‌هاي حقيقي يا ژل‌هاي پليمري، مخلوطي از آب، يک حالت‌دهنده و يک پليمر ثبت‌کننده با وزن مولکولي بالا هستند. وقتي که اين ژل‌ها روي مو قرار مي‌گيرند، ساقه مو توسط پليمر پوشانده مي‌شود و پس از تبخير آب آن، اين لايه پليمري باعث چسبيدن موها به هم مي‌شود؛ بديهي است که اين لايه پليمري روي موها باعث افزايش حجم موها و ايجاد قابليت انعطاف‌ و شفافيت روي موها مي‌شود.
اين ژل‌ها سودي براي مو ندارند و هيچ‌گونه ارزش درماني براي جلوگيري از ريزش مو هم ندارند؛ برعکس در صورتي که در حجم زياد استفاده شوند يا در مواقعي که ژل با پوست سر تماس حاصل کند يا مدت طولاني روي موها بماند، چه بسا همين ژل‌ها باعث ايجاد حساسيت يا ريزش مو شوند.
موس يا فوم‌ها نيز که به ‌صورت کف‌مانند از بطري خارج مي‌شود، از اشکال ديگر حالت‌دهنده‌هاي مو محسوب مي‌شود که مواد تشکيل‌دهنده‌اش شبيه ژل‌هاست؛ با اين تفاوت که لايه نازک‌تري نسبت به ژل روي مو به جاي مي‌گذارد و بنابراين قدرت نگهداري و شکل‌دادن به موها در موس‌ها نسبت به ژل‌ها کمتر است و معمولا بهتر است که فوم (موس) به وسيله شانه‌کردن به تمام سطح مو پخش شود.
واکس مو به علت داشتن چسبندگي بالا و داشتن قوامي شبيه موم، به اين نام خوانده مي‌شود؛ اين فرآورده با چسباندن رشته‌هاي مو به همديگر باعث ايجاد حالت دلخواه براي فرد مي‌شود اما اسپري‌هاي مو، محلول‌هايي با پايه الکل هستند که وقتي روي مو افشانده مي‌شوند، لايه نازکي از مواد پليمري را روي رشته مو به جاي مي‌گذارند؛هرچه قطره‌هاي اسپري درشت‌تر باشند، موها با قدرت بيشتري به هم متصل مي‌شوند و ديرتر خشک‌شده و حالت چسبناکي بيشتري ايجاد مي‌کنند.
استفاده از اسپري مو در کنار استفاده راحت، داراي مشکلاتي نيز هست و رعايت نکات ايمني هنگام مصرفش ضروري است؛ به‌طورکلي، اسپري‌ها براي مدل‌دادن و تثبيت مدل مو استفاده مي‌شوند.
در مجموع کرم‌هاي مو به علت دارابودن پايه روغني، باعث ايجاد حالت درخشندگي و نرم‌شدگي موها به‌خصوص در موهاي خشک مي‌شوند که داراي انواع مختلفي هستند و برحسب قدرت آنها روش‌هاي استفاده از آنها متفاوت است.
بعضي از آنها در انتهاي شامپوکردن استفاده و سپس با آب شسته مي‌شوند اما از مواد روغني، روغن بادام بيشترين سودمندي را براي درمان موهاي خشک و موخوره دارد.
بهتر است در صورتي که موهايتان داراي مشکلاتي از جمله خشکي، ضعيف، نازک‌بودن و موخوره و رشد ضعيف مو است، با يک پزشک متخصص پوست و مو مشورت کنيد تا متناسب با مشکل موهاي شما اقدامات درماني مناسب انجام شود.
* متخصص پوست، مو و زيبايي، عضو جامعه بين‌المللي جراحان پيوند مو و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي بقيه‌الله (عج)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس