به گزارش مشرق به نقل از برنا، سيدرضا غلامي گفت: با توجه به شروع سال جديد، افزايش تعداد مسافرتها و جابه جايي خانوادهها از شهرهاي خود به شهرهاي ديگر، خانوادهها بايد توجه ويژهاي به نوع تغذيه خود و مواد غذايي مصرفي در طول مسافرت داشته باشند.
معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت درباره رعايت نکات بهداشتي در جهت حفظ و ارتقاي سلامت خانوادهها در طول مسافرت اظهار داشت: تاکيد وزارت بهداشت اين است که در هيچ شرايطي همراه خود غذاهاي پخته را حمل نکنند چه با وسايل شخصي و چه وسايل عمومي سلامت غذا دچار تهديدهاي جدي ميشود چرا که غذاهاي پخته بايد در دماي زير 4 درجه يا بالاي 60 درجه نگهداري شوند و به همين خاطر خانوادهها از حمل مواد پخته خودداري کنند.
وي اضافه کرد: پيشنهاد ميشود که تمامي محصولات و مواد غذايي فرآوري شده مثل مرغ، گوشت و ماهي را از همان شهري که در آن مصرف ميکنند خريداري کنند و اگر مجبور به حمل آن از مبداء خود شدند طوري آن را نگهداري کنند که از يخزدگي خارج نشده و به طور غيرمستقيم (در کيسه يا ظرف دربسته) در مجاورت يخ قرار گيرد تا درجه حرارت خود را حفظ کرده و فاسد نشود ولي در هر صورت توصيه وزارت بهداشت اين است که اين مواد غذايي به صورت تازه خريداري شود.
معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت تصريح کرد: در خصوص مصرف تنقلات مخصوصاً براي کودکان توصيه ميشود که از تنقلات سنتي مثل آجيل استفاده شود و در صورت خريد پفک، چيپس و لواشک (در صورت اصرار کودکان) براي تفنن از مواد بستهبندي داراي مجوز استفاده کرده و دقت کنند که به هيچ عنوان پفک و چيپس زيرنور آفتاب قرار نگرفته باشد و داراي تاريخ توليد و انقضاء باشد.
مهندس غلامي درخصوص نشانههاي فاسد شدن تنقلات مصرفي کودکان اظهار داشت: بوي نامطبوع و مزه تلخ تنقلات نشانههايي از فساد آن محصول است و والدين حتماً محصولاتي را که کودکان ميخواهند مصرف کنند را بچشد و از مراکزي خريد کنند که اولاً حداقل شرايط بهداشتي را داشته باشد و داراي کارت معاينه پزشکي باشد.
وي با بيان اينکه ظاهر مراکز خريد از اهميت ويژهاي در سلامتي محصول برخوردار است گفت: اگر افراد با مراکز آشفته و به هم ريخته مواجه شدند براي اهميت به سلامتي خود از آن مرکز خريد نکنند چرا که کسي که به ظاهر توجه نکند به سلامت و کيفيت محصولات هم توجه چنداني نخواهد داشت و همچنين خانوادهها به هيچ وجه مواد غذايي را از دکهداران و دست فروشان خريداري نکنند.
غلامي خاطرنشان کرد: توصيه ميشود اگر خانوادههاي ميخواهند با قرار گرفتن در مکانهاي تفريحي خود به پخت غذا بپردازند حتماً از مواد اوليه سالم (مثل گوشتي که مهر دامپزشکي دارد) استفاده کنند و محصولات خود را از مراکز مجاز تهيه کنند.
وي درخصوص نشانههاي فاسد شدن گوشت و فرآوردههاي مرغ و ماهي گفت: تنها بوي بد و رنگ نامناسب نشانه فساد اين مواد نيست بلکه اگر 4 تا 3 ساعت اين مواد در هواي آزاد قرار گيرد و بدون يخ باشد دچار فساد شده و هيچ علامت خاصي ندارد و تنها درجه حرارت نامناسب براي فساد مرغ، گوشت و مااهي کافي است.
مهندس غلامي ادامه داد: بهترين مواد براي مصرف در طول مسافرت نان و پنيرو استفاده از غذاي سالم و تازه است و بايد توجه کرد که تخممرغ پخته هم اگر بيشتر از 2 ساعت در هواي آزاد باقي بماند دچار فساد ميشود.