معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت گفت: خانواده ها از نگهداري و مصرف مواد پخته در سفر خودداري کنند.

به گزارش مشرق به نقل از برنا، سيدرضا غلامي گفت: با توجه به شروع سال جديد، افزايش تعداد مسافرت‌ها و جابه جايي خانواده‌ها از شهرهاي خود به شهرهاي ديگر، خانواده‌ها بايد توجه ويژه‌اي به نوع تغذيه خود و مواد غذايي مصرفي در طول مسافرت داشته باشند.

معاون مرکز سلامت و محيط کار وزارت بهداشت درباره رعايت نکات بهداشتي در جهت حفظ و ارتقاي سلامت خانواده‌ها در طول مسافرت اظهار داشت: تاکيد وزارت بهداشت اين است که در هيچ شرايطي همراه خود غذاهاي پخته را حمل نکنند چه با وسايل شخصي و چه وسايل عمومي سلامت غذا دچار تهديدهاي جدي مي‌شود چرا که غذاهاي پخته بايد در دماي زير 4 درجه يا بالاي 60 درجه نگهداري شوند و به همين خاطر خانواده‌ها از حمل مواد پخته خودداري کنند.

وي اضافه کرد: پيشنهاد مي‌شود که تمامي محصولات و مواد غذايي فرآوري شده مثل مرغ، گوشت و ماهي را از همان شهري که در آن مصرف مي‌کنند خريداري کنند و اگر مجبور به حمل آن از مبداء خود شدند طوري آن را نگهداري کنند که از يخ‌زدگي خارج نشده و به طور غيرمستقيم (در کيسه يا ظرف دربسته) در مجاورت يخ قرار گيرد تا درجه حرارت خود را حفظ کرده و فاسد نشود ولي در هر صورت توصيه وزارت بهداشت اين است که اين مواد غذايي به صورت تازه خريداري شود.

معاون مرکز سلامت محيط و کار وزارت بهداشت تصريح کرد: در خصوص مصرف تنقلات مخصوصاً براي کودکان توصيه مي‌شود که از تنقلات سنتي مثل آجيل استفاده شود و در صورت خريد پفک، چيپس و لواشک (در صورت اصرار کودکان) براي تفنن از مواد بسته‌بندي داراي مجوز استفاده کرده و دقت کنند که به هيچ عنوان پفک و چيپس زيرنور آفتاب قرار نگرفته باشد و داراي تاريخ توليد و انقضاء باشد.

مهندس غلامي درخصوص نشانه‌هاي فاسد شدن تنقلات مصرفي کودکان اظهار داشت: بوي نامطبوع و مزه تلخ تنقلات نشانه‌هايي از فساد آن محصول است و والدين حتماً محصولاتي را که کودکان مي‌خواهند مصرف کنند را بچشد و از مراکزي خريد کنند که اولاً حداقل شرايط بهداشتي را داشته باشد و داراي کارت معاينه پزشکي باشد.

وي با بيان اينکه ظاهر مراکز خريد از اهميت ويژه‌اي در سلامتي محصول برخوردار است گفت: اگر افراد با مراکز آشفته و به هم ريخته مواجه شدند براي اهميت به سلامتي خود از آن مرکز خريد نکنند چرا که کسي که به ظاهر توجه نکند به سلامت و کيفيت محصولات هم توجه چنداني نخواهد داشت و همچنين خانواده‌ها به هيچ وجه مواد غذايي را از دکه‌داران و دست فروشان خريداري نکنند.

غلامي خاطرنشان کرد: توصيه مي‌شود اگر خانواده‌هاي مي‌خواهند با قرار گرفتن در مکان‌هاي تفريحي خود به پخت غذا بپردازند حتماً از مواد اوليه سالم (مثل گوشتي که مهر دامپزشکي دارد) استفاده کنند و محصولات خود را از مراکز مجاز تهيه کنند.

وي درخصوص نشانه‌هاي فاسد شدن گوشت و فرآورده‌هاي مرغ و ماهي گفت: تنها بوي بد و رنگ نامناسب نشانه فساد اين مواد نيست بلکه اگر 4 تا 3 ساعت اين مواد در هواي آزاد قرار گيرد و بدون يخ باشد دچار فساد شده و هيچ علامت خاصي ندارد و تنها درجه حرارت نامناسب براي فساد مرغ، گوشت و مااهي کافي است.

مهندس غلامي ادامه داد: بهترين مواد براي مصرف در طول مسافرت نان و پنيرو استفاده از غذاي سالم و تازه است و بايد توجه کرد که تخم‌مرغ پخته هم اگر بيشتر از 2 ساعت در هواي آزاد باقي بماند دچار فساد مي‌شود.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس