به گزارش مشرق، يک منبع ديپلماتيک روز جمعه به ايرنا گفت: سازمان سيا هفته گذشته با تهديد رياض که پرونده اي قطور در حمايت از القاعده دارد، موفق شد آل سعود را به دخالت نظامي در بحرين بکشاند.
وي افزود: تجاوز نظامي عربستان به کشور همسايه خود بحرين، اقدامي مخاطره آميز است که مي تواند ضمن دامن زدن به ناآرامي ها در منامه، آتش را به داخل کاخ هاي سعودي نيز بکشاند.
وي گفت: مقام هاي سعودي در شرايطي مرتکب اشتباه راهبردي شده اند که ملت هاي عرب حتي در ثروتمند ترين کشورها به ستوه آمده اند و به دنبال ناجي مي گردند.
اين ديپلمات کهنه کار آسيايي تاکيد کرد: آمريکا با تاکتيک خود موفق شد شعار 'مرگ بر آمريکا' در منامه را به ' مرگ بر آل سعود' تغيير دهد و اين يک باخت سنگين براي ديپلماسي عربستان است.
القاعده گروهي است که توسط عربستان سعودي ساخته و پرداخته شده و از سوي دولت رياض حمايت مالي و فکري مي شود و آمريکايي ها اسناد فراوان و مستندي دارند که از آن به عنوان برگ برنده در شرايط خاص استفاده مي کنند.
يک ديپلمات عرب نيز به ايرنا در يکي از کشورهاي عربي منطقه گفت: مقام هاي سعودي متوجه اشتباه محاسباتي خود شده اند و همين که اعلام کرده اند حضور نيروهايشان در خاک بحرين به درخواست دولت منامه و به منظور حفاظت از زيربناها و ايجاد فرصتي براي يافتن راه حلي سياسي بوده آنان را در موضع ذلت و ضعيف قرار مي دهد.
وي که خواست نامش در خبر برده نشود اظهارداشت: سعودي ها بايد بدانند ملت ها اکنون بيش از هرزماني به تاريخ رجوع مي کنند و اظهارات آنان در مورد جنايات رژيم صهيونيستي در غزه و تجاوز صدام به کويت اين روزها مرور مي شود.
خبرگزاري اينترسرويس به نقل از ' توماس ليپمن' کارشناس ارشد سعودي شوراي روابط خارجه آمريکا مي نويسد: ' من باور نمي کنم که حضور نيروهاي سعودي در خاک بحرين در نتيجه توافقي جمعي در قبال تصميم وزيران خارجه شوراي همکاري خليج فارس باشد.'
وي مي افزايد، سفر رابرت گيتس وزير جنگ آمريکا و هيلاري کلينتون وزير خارجه اين کشور به منطقه در هفته اي که گذشت رژيم سعود را به داخل آتش بحرين سوق داد.
' سيمون هندرسون' ،تحليل گر مسائل خليج فارس در موسسه تحقيقاتي 'واشنگتن براي سياست خاورنزديک' مي گويد: سعودي ها فقط نگران اين بودند که تظاهرات بحرين به منطقه شيعه نشين شرق اين کشور سرايت نکند اما اکنون پرونده بحرين جهاني شده و وضع فرق مي کند.
تحليل گران سياسي مي گويند، سازمان سيا از همين عامل و برخي اطلاعات غلط سوء استفاده کرد و رژيم رياض را وادار به لشکرکشي به بحرين نمود، چاهي که مقام هاي سعودي بايد بيشتر از جنگ هاي قبلي در خليج فارس براي آن هزينه بدهند.
آنان معتقدند، اگر قيام هاي مردمي در منطقه گسترش يابد دولت اوباما در مقابل آل سعود خواهد ايستاد و بروز درگيري بين رياض و کاخ سفيد دور از انتظار نيست.
منابع آگاه و ديپلماتيک در حوزه خليج فارس مي گويند، با شکل گرفتن مثلث حاميان القاعده، تروريسم دولتي و سرمايه داري، قيام مردم بحرين به خاک و خون کشيده شد و آل سعود نيز بزرگترين اشتباه تاريخي را مرتکب شده است.