به گزارش مشرق به نقل از مهر، در سالهاي اخير و به دنبال تغييراتي که در رفتارهاي نسل جوان شکل گرفته است، چهارشنبه آخر سال متفاوت از مراسمي است که هر سال در اين شب برگزار مي شد. به طوري که در اين سالها بيشتر از آنکه شاهد پيروي از سنن مخصوص اين شب به ياد ماندني باشيم، سروصداهايي را در کوچه و خيابانها مي شنويم که احساس مي کنيم در ميدان جنگ هستيم!
اين مطلب را مي توان از لابه لاي صحبتهاي دکتر هرمز شمس، رئيس هيئت مديره انجمن حمايت از آسيب ديدگان بينايي (اشک) شنيد که مراسم چهارشنبه آخر سال را به جنگ درون شهري تعبير کرده است.
وي با اشاره به برگزاري چنين جشنهايي به شکل ديگر در ساير کشورها، افزود: در اين جشنها بدون اينکه به کسي آسيب برسد، مردم مشغول آتش بازي و شادماني هستند.
رئيس هيئت مديره انجمن اشک با عنوان اين مطلب که 10 درصد افراد که از ناحيه چشم در حوادث چهارشنبه آخر سال آسيب مي بينند نياز به جراحي دارند، گفت: آسيبهاي چشمي با 27 درصد، دومين عارضه اي است که در حوادث چهارشنبه آخر سال سلامت مردم را تهديد مي کند.
اين در حالي است که دکتر امين الله نيک اقبالي رئيس هيئت مديره انجمن چشم پزشکي ايران با اشاره به عواقب ناگوار آسيبهاي چشمي در حوادث چهارشنبه پايان سال که تا آخر عمر ترميم نمي شود، گفت: يک مجروح چشمي تا آخر عمر خود بيش از 100 ميليون تومان هزينه مي کند.
اين متخصص و جراح چشم پزشکي با عنوان اين مطلب که يک مجروح چشمي بايد تا آخر عمر براي درمان چشم مصدوم خود هزينه کند، افزود: يک مجروح چشمي تا آخر عمر مي بايست چند عمل انجام دهد و اين مسئله علاوه بر اينکه مشکلاتي را براي او به دنبال دارد، هزينه زيادي نيز مي بايست بپردازد.
نيک اقبالي با عنوان اين مطلب که اثر تخريبي در چشم بيشتر از ساير اعضاي بدن است که در چهارشنبه آخر سال اتفاق مي افتد، در تشريح وضعيت مجروحان چشمي در سنين مختلف گفت: افراد زير 10 سال علاوه بر صدمات چشمي دچار تنبلي چشم نيز مي شود.
رئيس هيئت مديره انجمن چشم پزشکي با بيان اينکه آسيب به قرنيه چشم به هيچ وجه با عينک و لنز به حالت اول بر نمي گردد، افزود: اگر شبکيه آسيب ببيند امکان برگشت به حالت اول وجود ندارد.
سرهنگ محسن خانچرلي، رئيس پليس پيشگيري نيروي انتظامي در آستانه چهارشنبه آخر سال گفت: از ابتداي اسفند ماه تاکنون 316 هزار و377 عدد انواع مواد محترقه و يکهزار و 44 کيلوگرم اکليل و سرنج در سطح کلانتريهاي تهران بزرگ کشف و ضبط شده است.
اين در حالي است که کاظم قجاوند ، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد با عنوان اين مطلب که برخي گروهها به صورت سازمان يافته اقدام به ورود مواد محترقه به کشور مي کنند، افزود: در سالهاي اخير مراسم چهارشنبه آخر سال دچار انحراف شده و با روشهاي نامناسبي در ايران برگزار مي شود به نحوي که به جاي ايجاد سرور موجبات وحشت و نگراني مردم را فراهم کرده است.
آنچه مسلم است، والدين مي تواند نقش اثرگذاري در پيشگري از بروز حوادث ناگوار در چهارشنبه آخر سال داشته باشند. به طوريکه با آگاه سازي فرزندان از خطرات و عواقب چنين رفتارهاي ناهنجاري، مي تواند آنها را مجاب کرد که اگر قرار است سال نو را جشن بگيرند، بايد چشم خود را بر روي چنين رفتارهاي پرخطري ببندند.