به گزارش مشرق به نقل از شبکه ايران، شناخت مواد سرطانزا و اجتناب از استفاده و در معرض قرار گرفتن آنها از فاکتورهاي مهم در پيشگيري از ابتلا به انواع سرطان محسوب ميشود.
در آخــرين تحقيقــات انجام شده دانشمندان با بررسيهاي دقيق محصولات شوينده و پرکاربرد خانگي دريافتند بسياري از دهانشويهها، دئودورانتها و برخي موادغذايي از فاکتورهاي مؤثر در سرطاني شدن سلولهاي بدن هستند.
شيرينکنندههاي مصنوعي
تحقيقات آزمايشگاهي نشان ميدهد، شــــيرينکنندههاي مصــــنوعي مانند (سايکلاميت) خطر سرطان را افزايش ميدهند.
براي حل اين مشکل «ساخارين» در موادغذايي به جاي شيرينکنندههاي مصنوعي بهکار برده شد، تحقيقات جديد انجام شده در خصوص عملکرد «ساخارين» در بدن نشان داد تمام محصولات حاوي ساخارين نيز سبب سرطاني شدن سلولها ميشوند.
دهانشويهها
دانشمندان در آخرين تحقيقات خود دريافتند دهانشويههاي حاوي اتانول احتمال ابتلا به سرطان دهان را افزايش ميدهد.
آنها بر اين باورند که اتانول بافتهاي دهاني را در برابر مواد سرطانزا مانند سيگار، آسيبپذير ميکنند.
دانشـــمندان معـــتقدند اسـتفاده از دهانشويهها بهتر است چند روز در ميان به صورت غرغره کردن باشد و از خوردن آن خودداري شود.
افراد سيگاري و يا افرادي که سابقه سرطان دهان در خانواده آنها وجود داشته و يا ريسک فاکتورهاي ديگر ابتلا به سرطان را دارند بهتر است از انواع دهانشويههاي بدون اتانول استفاده کنند.
استاتين
استاتين نوعي داروي کاهنده کلسترول و فشار خون است. دانشمندان طي تحقيقاتي که روي 170 هزار نفر انجام شد، دريافتند افرادي که از داروهاي حاوي استاتين در مقادير بالا استفاده کردند ريسک فاکتورهاي ابتلا به انواع سرطان مانند سرطان سينه، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات در آنها افزايش پيدا کرده است.
تلفن همراه
محققان معتقدند استفاده بيش از حد از تلفن همراه به سبب امواج مضري که از آنها ساطع ميشود بر مغز و بافت آن تأثير گذاشته و سبب ايجاد سلولهاي سرطاني ميشوند.
ضدعرقها
محققان معتقدند، آلومينيوم موجود در ضدعرقها و دئودورانتها که «پارابن» ناميده ميشود مانند هورمون استروژن عمل کرده و استفاده بيش از حد آن خطر ابتلا به سرطان سينه را در زنان افزايش ميدهد. دانشمندان در نمونههاي بافتهاي سرطاني ماده «پارابن» را يافتهاند و اين مسئله نشان ميدهد افراد بسياري، که 99 درصد جمعيت جامعه را تشکيل ميدهند در معرض مواد حاوي «پارابن» مانند مواد آرايشي بهداشتي گوناگون و موادغذايي قرار دارند.
رنگ مو
دانشمندان با آزمايشاتي که روي افرادي که از رنگ مو استفاده ميکنند دريافتند استفاده مکرر از رنگ موها افراد را در معرض ابتلا به سرطان قرار ميدهد.
اين پژوهشها نشان داد، افرادي که بهطور مکرر از رنگ مو استفاده ميکنند بيشتر در معرض موادشيميايي مضر آن قرار ميگيرند و به همان ميزان خطرات ابتلا به انواع سرطان در آنها افزايش پيدا ميکند.
سرطان در اثر تقسيم و رشد بيرويه سلولهاي بدن بهوجود ميآيد و ديگر سلولهاي سالم بافت را از بين ميبرد. علت آن هنوز براي محققان و پزشکان مشخص نيست، شايد علت آن عوامل ژنتيکي و يا عوامل بيروني مانند ويروسها و مواد سرطانزا باشد.