به گزارش مشرق به نقل از مهر، سازمان ملل با اشاره به افزايش خشونت ها و حملات طالبان در افغانستان هشدار داد که کشتار غيرنظاميان در اين کشور در سال گذشته دو برابر افزايش يافته است. در گزارش سالانه سازمان ملل درباره تلفات غيرنظاميان افغان آمده که در پي کشته شدن دو هزار و 777 غيرنظامي در سال 2010، شمار افراد کشته شده سال گذشته در اين کشور 15 درصد افزايش يافت.
در اين گزارش آمده است که طالبان مسئول 75 درصد کشتار غيرنظاميان بودند. البته گزارشي را که سازمان ملل آن را بسيار تکان دهنده خواند، افزايش 105 درصدي شمار کشته شدن مقامات دولتي افغانستان، نيروهاي امداد و غيرنظامياني است که از دولت و نيروهاي ناتو حمايت مي کردند.
همچنين شمار تلفات غيرنظاميان در ولايت هلمند نزديک به شش برابر و در هلمند سه برابر افزايش يافته است که اين مکان ها از جمله پناهگاه هاي اصلي طالبان و مورد توجه نيروهاي آمريکايي بودند.
گزارش سازمان ملل درباره فرار بيش از 250 هزار ليبيايي به کشورهاي همسايه
يک سخنگوي دفتر هماهنگي امور بشردوستانه سازمان ملل اعلام کرد: از زمان آغاز ناآرامي ها در ليبي در اواسط فوريه بيش از 250 هزار نفر از اين کشور به کشورهاي همسايه فرار کردند.
وي که خواست نامش فاش نشود، گفت: بيش از 137 هزار و 400 نفر به تونس، 107 هزار و 500 نفر به مصر، 5 هزار و 400 نفر به الجزاير و 2 هزار و 200 نفر به نيجريه فرار کردند.
اظهارات "ريچارد فالک" درباره تخريب منازل مسکوني فلسطينيان
"ريچارد فالک" گزارشگر ويژه سازمان ملل در مسائل حقوق بشر تخريب منازل مسکوني فلسطينيان توسط صهيونيستها را ناقض حقوق اساسي بشر و همچنين بندهاي چهارمين کنوانسيون ژنو خواند.
ريچارد فالک تاکيد کرد: اين الگوي اخراج فلسطينيان، تخريب و توسعه شهرک ها و سلب مالکيت منازل فلسطينيان در بيت المقدس ناقض حقوق اساسي بشر و همچنين بندهاي چهارمين کنوانسيون ژنو است.
گزارشگر ويژه سازمان ملل در مسائل حقوق بشر گفت: شش مارس (15 اسفند ماه) فرصت 10 روزه به خانواده هاي فلسطيني براي تخليه منازل خود داده شد و مقامات اسرائيلي اغلب به دنبال توجيه تخريب منازل به اين بهانه هستند که فلسطينيان جواز ساختمانها را ندارند.
آماده شدن پيش نويس طرح منطقه ممنوعه پروازي بر فراز ليبي در شوراي امنيت
با بغرنج تر شدن وضعيت انساني در ليبي، رسانه هاي غربي از آماده شدن پيش نويس طرح منطقه ممنوعه پروازي بر فراز اين کشور در شوراي امنيت از سوي انگليس و فرانسه خبر مي دهند.
پيش نويس طرح منطقه ممنوعه پروازي در ليبي براي جلوگيري از حمله جنگنده هاي رژيم قذافي به مردم اين کشور آماده شده است. در همين حال نماينده ليبي در سازمان ملل متحد و معاون وي نيز از پيش نويس فرانسه و انگليس حمايت کرده و از شوراي امنيت خواسته اند تا با اعلام منطقه ممنوعه پروازي بر فراز ليبي از کشته شدن مردم اين کشور جلوگيري کند.
نماينده فرانسه در شوراي امنيت نيز 16 اسفند ماه اعلام کرد: رايزنيهاي گسترده اي را با ديگر اعضاي اين شورا براي تصويب طرح منطقه ممنوعه پرواژي بر فراز ليبي آغاز کرده است.
تشکيل کميته حقيقت ياب درباره جنايات قذافي
شوراي دفاع از حقوق بشر سازمان ملل روز شنبه بيست و يکم اسفند ماه جسله اي را درباره نقض قوانين حقوق بشر توسط رژيم ديکتاتوري معمر قذافي تشکيل داد.
"سيهاساک فونکيتکيو" رئيس شوراي دفاع از حقوق بشر سازمان ملل در سخناني در ژنو گفت: کميته حقيقت ياب درباره جنايات قذافي بايد مجازات عاملان جنايات ضد بشري در ليبي را بررسي کند و نتايج اين بررسي را در گزارشي به شوراي حقوق بشر در ماه ژوئن ارائه دهد.
رهبر جدايي طلبان چچن در ليست خطرناک ترين تروريست هاي جهان قرار گرفت
شوراي امنيت تصميم گرفت تا نام "دوکو عمروف" رهبر جدايي طلبان چچن را در ليست خطرناک ترين تروريست هاي جهان در کنار رهبران القاعده قرار دهد.
اين تصميم درحالي گرفته مي شود که دوکو عمروف مسئوليت حمله تروريستي به فرودگاه "دوموديه دووا" در 24 ژانويه را برعهده گرفته و درباره افزايش انفجارها در روسيه هشدار داده است.