رييس قوه قضاييه، اجلاس مجلس خبرگان در هفته گذشته را اجلاسي بسيار خوب دانست و اظهار کرد: در اين اجلاس، شايد مهمترين بحثي که مطرح شد بحث انتخاب رييس مجلس خبرگان بود و همان طور که در جلسه قبل هم عرض کردم با شناختي که از مجلس خبرگان داريم، خبرگاني که به لحاظ ديني و سياسي انسانهاي متدين، عادل، عالم و آگاه به زمانشان هستند، تحت تاثير جوسازيهاي رسانهاي در داخل و خارج کشور قرار نگرفتند.
به گزارش مشرق به نقل از اداره کل روابط عمومي و تشريفات قوه قضاييه، آيتالله آملي لاريجاني، رييس قوه قضاييه در جلسه مسئولان عالي قضايي با تبريک سالروز ولادت امام حسن عسگري (ع) و اشاره به اجلاس خبرگان رهبري ضمن تقدير از رفتار متين و معقول آيتالله هاشمي رفسنجاني و آيتالله مهدوي کني و هم اعضاي مجلس خبرگان در نحوه بررسي مطالب که رفتاري کاملا متين و معقول داشتند و جلوهاي اخلاقي از خودشان نشان دادند، گفت: با سخنان بسيار متيني که روساي جديد و قديم مجلس خبرگان مطرح کردند و هم با علائقي که نسبت به يکديگر داشتند، نشان دادند که مجلس خبرگان جاي رقابتهاي معمول دنيا نيست و اين مجلس مجلسي نيست که در آن خط کشيهاي امروزين انتخابات جهان در آن مطرح باشد. اگر کسي رياست مجلس خبرگان را ميپذيرد، مسئوليتي است که بر اساس تکليف شرعي پذيرفته است.
رييس قوه قضاييه نتايج اجلاسيه مجلس خبرگان رهبري را موجب نااميدي دشمنان دانست و افزود: همانطور که مقام معظم رهبري هم اشاره فرمودند انتخابات مجلس خبرگان رهبري بحمدالله در کمال عقلانيت و سلامت برگزار شد و خط بطلان بر تمام رجزخوانيهايي که در رسانههاي غربي و گاه رسانههاي داخلي صورت ميپذيرفت، کشيد. دشمنان ميخواستند نزاعي را در مجلس خبرگان و در کل کشور مطرح کنند که بحمدلله نااميد شدند و ما از اين بابت بسيار مسروريم.
عضو مجلس خبرگان رهبري در جمع مسئولان عالي قضايي با تشريح بيانات مقام معظم رهبري در جمع اعضاي خبرگان رهبري اظهار کرد: از مجموع سخنان ايشان، بنده دو محور را بسيار مهمتر ميدانم و اميدوارم که اين دو محور کما اينکه براي کل ملت ما قابل توجه است بطور اخص براي مسئولين نظام بيشتر مورد عنايت و توجه باشد. ايشان در تحليلشان بر دو رکن تاکيد کردند و فرمودند که حرکتهايي که الان در جهان اسلام رخ ميدهد دو محور اساسي دارد يکي اينکه اين حرکتها مردمي است و دوم اينکه اين حرکتها اسلامي هستند.
آملي لاريجاني با اشاره به اينکه براي اهل نظر شاخصه مردمي و اسلامي بودن اين حرکتها از شاخصههاي بسيار مهم است، افزود: به نظر ميرسد چون بعضي اوقات تحليلهاي ديگري هم مطرح ميشود، فرمايش مقام معظم رهبري نوع نگاه نظام را ترسيم کرده است. مردم اين کشورها صرفا در شعار مطرح نميکنند که اين نظامها ديکتاتوري بودهاند و بايد بروند، بلکه با تمام قوا در صحنه حاضر شدهاند و با تمام وجودشان آمدهاند و در صحنه حضور يافتهاند.
وي ادامه داد: مردم با تمام وجود در صحنه حضور پيدا کردند، به معنايي شبيه به انقلاب اسلامي ايران که مردم بدون ابزار، بيوسيله و بيسلاح در خيابانها و در مجامع عمومي شرکت ميکردند و به هر نحو ممکن اعتراض خودشان را به گوش همگان ميرساندند که اين حرکت در آنجا هم دارد رخ ميدهد. محور دوم تحليل ايشان هم اين بود که اين حرکت اسلامي است و اين طبيعي است که اين کشورها مسلمان هستند و در برخي از اين کشورها، اسلام سابقه طولاني دارد، بنابراين اسلام در عمق جان مردم نفوذ کرده و تاثيرات آن عميق است.
آملي لاريجاني با اشاره به اينکه البته اين حرف هم درست است که در کنار اسلامي بودن، انگيزههاي ديگري هم مطرح ميشود که آنها هم واقعيت دارد ولي اين انگيزهها در درون اسلامي بودن هم وجود دارد تاکيد کرد: انگيزههايي مثل عدالتخواهي و مبارزه با ظلم و مبارزه با ديکتاتوري هم در درون خود مکتب اسلام نهفته است و اتفاقا روشنفکران مصري از کساني بودهاند که به همين نکات و به جهات اجتماعي دين اسلام توجه کردهاند و حرکتهايي را شايد قريب به 80 سال پيش در اين مسير مطرح کردهاند.
رييس قوه قضاييه با تقبيح فضاي توهين و فحاشي و افترا در برخوردهاي سياسي بر ضرورت توجه به اخلاق و ادبيات اسلامي در برخوردهاي سياسي اشاره کرد و گفت: نکته دومي که در فرمايش مقام معظم رهبري وجود داشت و به نظر من اين اشاره به بحث بسيار مهمي در سطح کشور ميکند و آن بحث ضرورت اخلاق و ادبيات صحيح ديني در برخورد سياسي است. مقام معظم رهبري هم در جلساتي که به محضر ايشان شرفياب ميشويم و هم در اين صحبت عمومي که فرمودند، اظهار ناراحتي از برخي برخوردهاي سياسي نادرست کردهاند. ايشان مکرر در مجامع عمومي و غيرعمومي بر اين نکته تاکيد نمودهاند که مردم بايستي در صحنه حاضر باشند و کشوري زنده است که مردم آن در صحنه هستند خصوصا جوانها بايد همواره در صحنه باشند.
وي با اشاره به تاکيدات مقام معظم رهبري که فرمودند «جوانها بايد انتقادگر و منتقد باشند و بايد اوضاع را رصد کنند» تاکيد کرد: نقد سالم غير از توهين است اگر بنا باشد که باب فحاشي و توهين به جاي نقد گشوده شود حد و مرزي ندارد مثل يک بيماري مسري به همه جا سرايت ميکند. ما گمان نکنيم که يک گروهي ميتوانند در يک برههاي با توهين و فحاشي ميدان را در دست داشته باشند بايد بدانند که جبهههاي مقابل و کشورهايي هستند که در پشت صحنه ميتوانند کارهاي ايذايي انجام دهند و آرام آرام ممکن است صحنهگردان بشوند.
رييس قوه قضاييه با تاکيد بر اينکه آلوده کردن فضاي سياسي به ناهنجاريهايي مثل فحاشي و توهين و افتراء به نفع هيچ کسي نيست افزود: کشور و نظام ما ، اسلامي است بنابراين ما بايد با عمل خودمان نسبت به کل دنيا الگوسازي کنيم. اگر بنا باشد در صحنه سياسي کشور هم يک عدهاي بخواهند رقيب خودشان را از ميدان بدرکنند، اين طوري عمل کنند، اين بدترين روش است و همانطور که مقام معظم رهبري تذکر دادند ما از همه کساني که در صحنه سياسي حاضر هستند ميخواهيم که تفکر خودشان را و ارزيابيهاي خودشان را در قالب نقدهاي سازنده بيان کنند.
رييس قوه قضاييه با بيان تفاوت نقد سازنده با هتک حرمت افراد و مسئولان اظهار کرد: افراد و رسانهها ميتوانند به کسي، شخصي، گروهي و حزبي و هر جرياني انتقاد کنند و مطالب نادرستشان را برجسته کنند اما اينکه با فحاشي و توهين باشد جز آلوده کردن فضا و جز خروج از حدود شرعي و حدودي که ما خود را به حفظ آن موظف ميدانيم تا به عنوان نظام اسلامي حامي آن ارزشها باشيم، چيز ديگري نيست و سخنان ايشان در اين ارتباط بسيار مهم و راهگشا بود که انشاءالله مورد توجه و عنايت همگان قرار خواهد گرفت.
آملي لاريجاني در آستانه فرا رسيدن سال نو ضمن تبريک حلول سال جديد اظهار اميدواري کرد که ايام تعطيلات نوروزي توأم با نشاط و سرور و شادماني براي عموم مردم بوده و تحول طبيعت فرصت مغتنمي براي شادماني آحاد مردم باشد و در اين باره افزود: شادماني و سرور با پرهيز از افراط و تفريط، امري معقول و از جهاتي مورد سفارش دين مبين اسلام است و مردم تلاش کنند با خودداري اسراف و تبذير و رعايت جوانب ايمني در مسافرتها از اين فرصت به دست آمده کمال استفاده را بنمايند و ان شاءالله خداوند قلوب همه ما را به انوار محبت و معرفت خويش منور سازد.
در اين جلسه مسئولان عالي قضايي در خصوص پيشنهاد وزير دادگستري راجع به تعيين نرخ ديه سال 1390 موضوع ماده 297 قانون مجازات اسلامي به بحث و بررسي پرداختند.