به گزارش مشرق به نقل از واحد مرکزي خبر، محمدجعفر محمدزاده در پنجمين جشنواره مطبوعات و خبرگزاري ها در حوزه ماليات افزود : اطلاع رساني ، فعاليتي فرهنگي و بلکه فرهنگي ترين کار در کشور است و از سازمان امور مالياتي کشور صميمانه ميخواهيم بر مبناي فهرستي که اين معاونت از طريق نرمافزار جامع اطلاعاتي روزنامهنگاران در اختيار آن سازمان قرار خواهد داد و به استناد بند «ل» ماده 139 قانون مالياتهاي مستقيم خبرنگاران و روزنامهنگاران را از شمول معافيت مالياتي برخوردار کند تا به جامعه خدوم اطلاعرساني کشور، حقگزاري و بخشي از زحمات و خدمات آنان با اجراي قانون مذکور پاسخ داده شود.
وي گفت: لازمه حرکت در مسير سند چشمانداز و اهداف بلندي چون عدالت و پيشرفت آن است که ماليات بهعنوان ابزاري نيرومند در خدمت اين اهداف قرار گيرد و به بازتوزيع درآمدها و عدالت اجتماعي، تخصيص بهينه منابع، ثبات و رشد اقتصادي کشور کمک کند.
محمدزاده افزود : مهم ترين چالش پيشروي نظام مالياتي کشور، فرهنگ مالياتي و بستر فرهنگسازي، رسانه است و مطبوعات و خبرگزاريها ميتوانند نقش مهمي در ارتقاي فرهنگ مالياتي جامعه ادارند به طوري که از يک سو ماليات و آثار آن را بهعنوان جلوهاي درخشان از مشارکت ملي به آحاد مردم بشناسانند و از سوي ديگر درباره حقوق مؤديان در مواجهه با نظام مالياتي و موارد مصرف مالياتها اطلاع رساني کنند.
وي اظهار داشت : در کشور ما نقش و جايگاه فرهنگ مالياتي، بيش از گذشته آشکار شده و تمرکز فضاي رسانهاي کشور بر موضوع ماليات از دستاوردهاي آن است و در فضاي کنوني از يک سو کميت مطالب رسانهاي درباره ماليات، اعم از يادداشت، خبر، گزارش و گفتوگوهاي خبري افزايش يافته و از سوي ديگر نقدهاي دلسوزانه و پيامهاي هوشمندانه مطبوعات به ياري کارگزاران نظام مالياتي آمده است.
وي گفت : بايد رسانههاي گروهي به مردم نشان دهند که چگونه ميتوان با ماليات جامعه را ساخت و برکات ماليات مردم را به خود آنها باز گرداند.
معاون مطبوعاتي و اطلاعرساني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اظهار داشت : در حال حاضر منظومهاي ارزشمند از هزاران نظر، نظريه، ارزيابي و نقد منصفانه پيشروي تصميمگيران نظام مالياتي قرار دارد بهطوري که امروز ميتوانيم با تکيه بر حجم قابل توجهي از منابع اطلاعاتي و سودمند، زمينه پيشبرد اهداف نظام مالياتي کشور را فراهم آوريم.
وي گفت : افزايش آمار «خوداظهاري مالياتي» و باور به اقتصاد «ماليات محور» و «مؤدي محوري» حاصل تلاش مجموعههاي دلسوز و لزوم خبرنگاران و روزنامهنگاران کشور است که توانستند دين خود را به اين طريق به اقتصاد کشور، ملت بزرگ ايران و نسلهاي آينده ادا کنند.
محمد زاده افزود : امروز مردم نه تنها از لزوم پرداخت ماليات، بلکه از نحوه اجراي عدالت مالياتي سخن ميگويند بلکه افکار عمومي کشور، پرداخت ماليات را بهعنوان تکليفي شرعي و قانوني پذيرفته است و ايجاد شرايط عادلانه «مالياتستاني» را پيششرط آن تلقي ميکند.
محمدزاده تاکيدکرد : از مطبوعات انتظار مي رود که ارزشها و باورهاي مالياتي را در جامعه نهادينه کنند؛ باور به اين که هر نسلي مکلف است در دوره حيات خود، هزينه هاي اداره کشورش را تامين کند تا منابع و ثروت هاي ملي، صرف به حرکت درآوردن چرخ هاي توليد کشور شود.
وي گفت : بدون شک اگر مردم بدانند که در ازاي پرداخت ماليات، هم خود و هم فرزندانشان چه خدمات و منافعي دريافت خواهند کرد، قطعا به پرداخت ماليات ترغيب خواهند شد. اما براي اين که به اين باور برسند بايد آثار نتايج پرداخت ماليات را به طور عيني مشاهده کنند.
محمدزاده تصريح کرد : نمي توان بدون ارائه تصاوير عيني و ملموس از آثار پرداخت ماليات، فرهنگ ماليات را نهادينه کرد.
در ابعاد تخصصي نيز دامنه موضوع ماليات، به مطبوعات عمومي و اقتصادي محدود نمي شود، بلکه نشريات ديني و حقوقي مي توانند به جنبه هاي گوناگون اين پديده اجتماعي بپردازند و با انعکاس نظر فضلاي حوزه هاي علميه و حقوقدانان کشور، الگويي از ماليات هاي اسلامي ارائه دهند تا همان گونه که بانکداري اسلامي از الگو برخوردار است، براي ماليات هاي اسلامي نيز الگويي جامع طراحي و معرفي شود.
وي در ادامه گفت : لازمه حرکت در مسير سند چشم انداز و اهداف بلندي مانند عدالت و پيشرفته جامعه اسلامي آن است که ماليات به عنوان ابزاري نيرومند در خدمت اين اهداف قرار گيرد و به بازتوزيع درآمدها و عدالت اجتماعي، تخصيص بهينه منابع، ثبات و رشد اقتصادي کشور کمک کند.