کد خبر 34541
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۴

رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس گفت: جوانان پاکدل اگر خودشان را با ملاک سياسي و ديني يعني رهبر معظم انقلاب تنظيم کنند با تلاش قدرت طلبان افراطي، کمتر تحريک خواهند شد و انقلابي تر از رهبري و مسلمان تر از ايشان احساس مسئوليت نخواهند کرد.

به گزارش مشرق، احمد توکلي در گفتگو با مهر، اصلي ترين ويژگي انسان را قدرت انتخاب و آزادي او دانست و اظهارداشت: اين ويژگي است که خدا در طينت بشرقرار داده و حتي بندگي خودش را به اختيار بشر گذاشته است، البته با تحمل تبعاتش.خداوند مي فرمايد "ما شما را به راه راست هدايت کرديم؛ يا شاکر هستيد يا کفر خواهيد ورزيد."

وي گفت: انقلاب اسلامي هم بر اساس مفاهيم بلند فطرت تاسيس شده و يکي از محورهاي حيات اجتماعي و سياسي اش بر آزادي قرار گرفته است. آزادي انتخاب بر اساس قانون همواره از ابتدا مورد حمايت جمهوري اسلامي بوده و انشاءالله خواهد بود.

آزادي در عالم سياست با ارائه اطلاعات درست امکان پذير است

توکلي يادآور شد: آزادي انتخاب در عالم سياست وقتي امکان پذير است که اطلاعات سالم، درست و کافي در اختيار مردم قرار گيرد و فضاي جامعه از فريب، اغوا، دروغ و تهمت مبرا باشد. هر چه اطلاعات درست تر همه جانبه تر وبه کفايت نزديکتر باشد تصميم گيريها به سمت صحت بيشتر سير مي کند. بنابراين کساني که دغدغه آزادي دارند بايد به صداقت در خبررساني و موضع گيري وفادار باشند. بايد سعي کنند جامعه از اين موقعيت برخوردار باشد. ولي متاسفانه اين وضع ايده آل هنوز به دست نيامده و سابقه تاريخي نيزدارد. البته جاي نوميدي نيست؛ براي يک جامعه انقلابي نوپا که سالهاي طولاني دوره ستمشاهي را طي کرده به زمان زيادي نياز است که به اين کمالات دست يابد.

فضا سازي غوغاسالارانه فضا را به نفع قدرت طلبان فراهم مي کند

رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس با بيان اينکه جلوگيري از آزادي انتخاب در عالم سياست به چند طريق ممکن است، خاطرنشان کرد: يکي از مرسوم ترين اين راهها، غوغاسالاري رسانهاي است که با دادن اخبار جعلي و يا کوچک و بزرگ کردن اخبار درست و فضا سازي غوغاسالارانه، صاحبان نظر و خبر را تحت فشار قرار مي دهند که از اظهار نظر و يا اعلام خبرشان خودداري کنند تا قدرت طلبان و منفعت جويان بتوانند ماهي خود را از آب گل آلود بگيرند.

توکلي گفت: کساني که در سنين من هستند به خاطر دارند که اين شيوه هم در دوره نخست وزيري مير حسين موسوي سابقه دارد و بيشتر از آن در دوره رياست جمهوري آقاي خاتمي ديده شده است. تحرکات اجتماعي و اقدامات گروه هاي فشار براي جلوگيري از آزادي انتخاب نمونه هاي زيادي دارد که بيشتر در زمان رياست جمهوري آقايان هاشمي و خاتمي و در اين دوره ديده شده است.

وي ادامه داد: اين موضوع به خصوص در دوره اصلاحات قابل مشاهده بود. اهل اطلاع به ياد دارند که چگونه در زمان جنگ نخست وزير با انتقال اخبار نادرست به مرحوم آيه الله مشکيني آن بزرگوار را به موضع گيري در مقابل تنها روزنامه منتقد دولت يعني رسالت واداشتند. و يا در زمان سازندگي، در نماز جمعه تهران به نفع رئيس جمهور وقت شعار داده مي شد که"مخالف هاشمي دشمن پيغمبر است". به اين ترتيب به رد و نفي منتقدان تاکيد مي کردند و آنان را در حد دشمن رسول الله ميراندند. در زمان آقاي خاتمي در حاليکه رئيس جمهور وقت در حال سخنراني بود، پاي سخنانش دانشجويان به اصطلاح اصلاح طلب شعار مي دادند "مرگ بر يزدي" و براي يک رئيس قوه و قاضي القضات کشور مرگ آرزو مي کردند و تخطئه لازم صورت نمي گرفت.

ابراز تاسف از گسترش اتهام زني ها و فحاشي ها در زمان فعلي

عضو شاخص فراکسيون اصولگرايان مجلس تصريح کرد: اتهام زني ها، فحاشي ها و تظاهرا تغير قانوني مورد ديگري است که در همه دوران ها کم و بيش بوده و متاسفانه اخيرا هم زياد تر شده است. نوع سوم فشار نارواي قضايي و تعقيب منتقدان است. اين روش ها همگي ضد آزادي عمل مي کنند و جلوي انتخاب صحيح مردم را مي گيرد و کمالي که جمهوري اسلامي، قانون اساسي و اسلام براي مردم هدف قرار داده از دسترس دور ميسازد.

برخي منتقدان دولت از حد خارج مي شوند

توکلي گفت: البته فقط کساني که مورد انتقاد واقع مي شوند و بعضا تحمل مخالفت هم ندارند ، مقصر نيستند ، انتقاد کنندگان هم بسياري از اوقات از حد خارج مي شوند و انصاف را کنار مي گذارند به همين دليل اگر ما خواهان اعتلاي انساني مردم که هدف اسلام است، هستيم بايد در لزوم پرهيز از فضاي اهانت و هتک و تهمت در جامعه پافشاري کنيم.حتي در باره دشمنان مان. قرآن مي فرمايد: اي اهل ايمانٍ!... دشمني گروهي شما را از مسير عدالت خارج نسازد، عدالت بورزيد که به تقوا نزديکتر است.

فضا سازي ها شبيه دوران مشروطه شده است

نماينده تهران گفت: اينکه گفتم در شرايط فعلي اين فضا شديد شده به دليل اين واقعيت است که شرايط شبيه دوران مشروطه و نهضت ملي شدن صنعت نفت است که هتک حرمت شخصيت هاي موثر در نهضت از طرفين رواج داشت به طوريکه احترام کساني که مي توانستند در بحران هاي اجتماعي آينده، موج گير و آرامش بخش جامعه و اسباب وحدت کشور باشند تدريجا از بين رفت در نتيجه زمينه فراهم شد که در زمان مشروطه، با حذف مشروعه خواهان و مشروطه خواهان حقيقي، کساني مثل رضاخان بي سواد و قلدر بر سرکار آيند. در زمان ملي شدن صنعت نفت نيز با هتاکي ها و اتهامات و بي احترامي هايي که به اصطلاح ملي گرايان و نوکران انگليس در لباس ملي گرايي عليه مرحوم مجاهد بزرگ آيت الله کاشاني روا داشتند و از آن طرف هم حمله به مصدق ازسوي مذهبي ها يا از زبان آنان صورت گرفت و حرمت ها شکسته شد و کودتاي 28 مرداد رقم خورد.

وي گفت: اگر در سالهاي اخير دقت کنيم اين فرآيند مذموم و غير قابل قبول را مي بينيم. وقتي عده اي به نام انتقاد از دولت چشم انصاف را مي بندند و همه خدمات را ناديده مي گيرند و جز سياهي نمي بينند، بهانه به دست افراطيون قدرت طلب و منحرفان صاحب قدرت نيز مي افتد که منتقدان را حذف کنند و در اين ميان هم نيروهاي مخلص بازي مي خورند.

تاکيد بر پرهيز از گرفتار شدن جوانان در دست فراطيون

توکلي خاطرنشان کرد: رهبر انقلاب از زمان ناشناسي و عدم درک موقعيت و نشناختن صف بندي دوست و دشمن گله مي کند و خواص را به بصيرت دعوت مي کند، آن گاه عده اي جوان متدين مخلص اسير دست افراطيون قدرت طلب مي شوند و به منزل مراجع بسيارعزيز و گرانقدرمراجعه ميکنند و فرياد "بصيرت- بصيرت" سر مي دهند، يا در نماز جمعه اصفهان مقابل امام جمعه همين فرياد را سر مي دهند، يا عده اي ديگر به طرز زشت تر و غير شرعي تري به منزله اشمي رفسنجاني مراجعه و شعارها داده و فحاشي هايي مي کنند که مستحق حد است.

خطر حذف منتقدان دلسوز در صورت ادامه بي اخلاقي ها

توکلي ادامه داد: احترام منتقدان و اصحاب نفوذ در ملت، در اثر اين اقدامات به تدريج کاهش مي يابد و در موقعيت خطر، خدايي نخواسته کساني که بتوانند اتحاد ملي راحفظ کنند در عرصه کم خواهند شد.

وي گفت: همين فضا امکان انتقاد منصفانه را نيز کم خواهد کرد و در نتيجه صاحبان قدرت از خير خواهي صاحب نظران دلسوز محروم مي شوند چرا که در اين فضاي آلوده اغلب افراد از اظهار نظر دلسرد مي شوند يا وحشت مي کنند. مشابه همين رفتار در گذشته هم بود. آن وقت که امام امت براي هدايت جامعه و تفکيک انحرافات در اسلام، بحث اسلام آمريکايي را مطرح کردند ،همين گروهي که الان از عدم آزادي مي نالند، بدترين نسبت هارا به روحانيون و انقلابيون مبارز دادند. آن زمان نخست وزير وقت با پشتيباني مجمع روحانيون مبارز که به مدعي امروز تدبيل شده است، همه مخالفان خود را به داشتن اسلام آمريکايي متهم کرد و فضا را براي اظهار نظر و انتقاد سالم به شدت تنگ نمود.

هتاکي ها و فشارهاي غير قانوني به قدرت طلبان مستبد فرصت هر کاري را مي دهد

رئيس مرکز پژوهشهاي مجلس درخصوص تبعات گسترش فضاي تهمت زني در ميان مردم و جامعه گفت: وقتي شرايط به وسيله هتاکي و فشارهاي غير قانوني ، دروغ پردازي و غوغاسالاري وهمچنين تهمت زدن آلوده شد، قدرت طلبان استبدادگرا فرصت مي يابند، مثل شرايط فعلي، هرکار که مي خواهند زمينه فراهم شود. حتي با استفاده از امکانات عمومي به اين فضا دامن مي زنند و مسئولان دلسوزي که از انتقاد استقبال دارند و در قدرت هستند از انتقادات سالم مردم و اطلاعات درست محروم مي شوند و جامعه از نظر تدبير امور سياسي و اقتصادي ضرر مي کند.

نيازمند اتحاد عاري از تهمت هستيم

وي گفت: از حيث بين المللي نيز در شرايطي هستيم که جهان اسلام محتاج وحدت است وايران کانون انقلاب اسلامي و سرمشق ملت هاي منطقه قرار گرفته است بنابراين به وحدتو اتحاد نيازمندتر است. اما اين فضا ضد وحدت عمل مي کند و به آزادي خواهي و شرافتمندي اسلامي جهان ضربه مي زند . بنابراين ما هم در شرايط داخلي و هم خارجي بيشتر نيازمند به فضاي اتحاد و عاري از تهمت هستيم.

انتشار اخبار نادرست ثمره بي تقوايي هاست

نماينده تهران افزود: رسانه هاي جمعي نوين راه را سهل مي کنند سرعت اطلاع رساني را بالا مي برند، وقتي فضا آلوده به تهمت شد اين ناراستي و خبرهاي اشتباه با سرعت بيشتري پخش مي شود و بمباراني از اطلاعات نادرست را ممکن مي کند و تکرار حرف غلط به مشهورات زمانه تبديل مي شود و قضاوت نادرست افراد را شکل مي دهد. اين ثمره همان بي تقوايي هاست که بر ابزار جديد سوار و جامعه را به سمت پرتگاه مي برد .

جوانان خود را با ملاک اصلي سياسي و ديني يعني رهبري تنظيم کنند

وي يادآور شد: حال جوانان پاکدل اگر خودشان را با شاقول سياسي و ديني يعني رهبري، تنظيم کنند با تلاش قدرت طلبان افراطي از هر طرف، به خصوص آنها که درراس قدرت هستند و قدرت را در دست دارند، کمتر تحريک خواهند شد و انقلابي تر از رهبري و مسلمان تر از ايشان احساس مسئوليت نخواهند کرد. احساسي که به تعبير رهبري نه تنها وظيفه نيست بلکه خلاف وظيفه است.

توکلي گفت: اگر جوانان ما به مسير صحيحي که رهبري ترسيم مي کنند، توجه کنند و مراتبي را که مقام رهبري براي نيروهاي انقلاب قائل هستند، احترام بگذارند، کمتر ابزاردست افراطيون و قدرت طلبان مي شوند.

وي يادآور شد: اين سخن را کسي مي گويد که از جواني همواره در نقد وضع موجود فعال بوده و خود يکي از پيشگامان در انتقاد از دولتها، دولت موسوي، خاتمي و هاشمي بوده و هم اکنون نيز در نقد دولت وظيفه اش را ترک نمي کند.

تاکيد بر پرهيز از بي انصافي و اتهام زني

توکلي تاکيد کرد: بحث از پرهيزاز انتقاد دلسوزانه نيست، بلکه همه وظيفه دارند به آن قيام کنند. بحث از پرهيز از بي انصافي و اتهام زني و نديدن خدمات و زحمات در کنارعيب ها و انحرافات است. بنده هم مثل هر سياستمدار انقلابي که ديگر بايد صحنه را به جوانان بسپارد، از جوانان عزيز انتظار دارم به آزادي در چارچوب اسلام و به احکام شرع مقدس براي تعقيب عدالت پايبند باشند.

در فضاي آلوده اطلاع رساني بزرگان هم دچار اشتباه مي شوند

وي درخصوص لزوم توجه بزرگان نظام به موضع گيري هاي درست و به جا و عدمتاثيرپذيري از اخبار دروغ نيز گفت: وقتي فضا آلوده باشد حتي بزرگاني که از آنان انتظار نيست ممکن است در اثر اطلاعات دروغ و يا وزن نامناسب دادن به اطلاعات درست، به اشتباه افتند. شبيه اشتباهي که براي يکي از مراجع محترم قم درباره رشد مسيحيت در ايران اتفاق افتاد که نسبت به آن اظهار نگراني فرموند. يا اينکه براثر جوسازي هاي رسانه هاي طرفدار فتنه گران و زياده طلبان شکست خورده در انتخابات دهم، انتخابات هيئت رئيسه مجلس خبرگان را قدرت طلبي تعبير کردند در حاليکه اين انتخابات جلوه اي از تدبير و هماهنگي روحانيت بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس