به گزارش مشرق به نقل از خبرگزاريها، محمد باقر قاليباف در حاشيه مراسم جشنواره اصناف و ماندگاران بازار در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش خبرنگاري مبني بر اينکه در حوزه حمل و نقل عمومي درباره از رده حارج کردن ميني بوسهاي فرسوده، با تأکيد بر اين موضوع که اين امر جزو وظايف مديريت شهري به شمار نميرود، يادآور شد: در شوراي شهر و براي کمک به اين موضوع لايحهاي تصويب شده که براي اعطاي وام به صاحبان مينيبوسهاي فرسوده شرايطي را در نظر گرفته است اما بايد توجه داشت که اين موضوع از وظايف دولت است.
قاليباف افزود: مينيبوسها در شهر، به جهت ايمني، آلودگي هوا و کيفيت زندگي زيبنده شهر نيستند و همه آنها بايد در طرح تعويض دولت قرار گيرند.
شهردار تهران همچنين خاطرنشان ساخت: شهرداري تهران حمل و نقل عمومي، توسعه حمل و نقل ريلي در دراز مدت و توسعه خطوط بي آر تي در شهر تهران را مد نظر قرار داده است، به گونهاي که در شهر تهران بايد 10 خط بي آرتي را راهاندازي کنيم تا کنون 4 خط راهاندازي شده و اميدواري بتوانيم تا 6 ديگر را راهاندازي کنيم.
وي با اشاره به تصميم شهرداري براي راهاندازي 2 خط جديد بي آر تي تا پايان سال، گفت: خط ها آماده است و تنها نصب ايستگاهها در جريان است، اما مهمترين بحث ما خريد اتوبوس است و در زمينه تامين اعتبار از تبصره 13 و 82 درصدي که دولت بايد تامين کند دچار مشکل هستيم.
وي در بخش ديگر سخنانش افزود: اصناف، بازار و اتحاديه هاي صنفي در پيشرفت شهر، مسائل توسعهاي تهران و براي تاثيرگذاري در مسائل فرهنگي شهر نقش جدي و اساسي دارند که بايد به اين نقش توجه کرد.
قاليباف ادامه داد: اگر به نقش اصناف توجه داشته باشيم، آنها ميتوانند نقشي کليدي در شهر ايفا کنند و در مجموعه شهرداري تهران نيز نشست چنين جمعي از همه صنف ها ميتواند در همدلي، همراهي و همکاري بازار موثر باشد.
شهردار تهران به برگزاري همايش ماندگاران اصناف و بازار اشاره کرد و گفت:از سال قبل، شهرداري نشست هايي را با حضور اتحاديه ها و انجمن اسلامي اصناف و بازار انجام داد و بدنه اصناف نيز اين کار را پيگيري کردند که با بستر سازي شهرداري از ماندگاران و پيشکسوتان بازار تجليل شد.
قاليباف در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره چگونگي کمک بازار به مجموعه مديريت شهري، به پيشينه شکل گيري بازار اشاره کرد و گفت: اگر از حوزه شهر و شهرسازي به تاريخ شکلگيري شهرها نگاه کنيم، مهمترين ارکان هر جامعه مدني مسجد، حوزه و بازار بوده و اساس شکل گيري يک تجمع انساني در يک جغرافياي مشخص بوده است. به اين ترتيب، اگر امروز بخواهيم به فرهنگ ايراني و اسلامي خود نگاه کنيم، تأکيد به اين موضوع مشخص است.
شهردار تهران به اجراي طرح برکت در منطقه 3 اشاره کرد و گفت: با مشارکت اصناف ميتوانيم کار جدي و اساسي در زمينه ساماندهي آنها انجام دهيم، چنان که در طرح برکت نيز اصناف در قشرهاي مختلف را مشخص کرديم که در زمينههاي بهداشت، قيمتگذاري و آداب معاشرت به مردم معرفي شدند.
شهردار تهران گفت: در تهران بايد 10 خط بي. آر.تي راهاندازي کنيم. تاکنون 4 خط راهاندازي شده و اميدواري بتوانيم 6 ديگر نيز راهاندازي کنيم.