دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين گفت: جنگ تحميلي سبب محدود شدن تأثير‌گذاري انقلاب ايران بر منطقه شد، اما از طريق حزب‌الله لبنان موج انقلاب به منطقه منتقل شد.

به گزارش مشرق به نقل از فارس، حسين رويوران در همايش «بيداري اسلامي از رويا تا واقعيت» در دانشگاه آزاد کرمان اظهار داشت: در ريشه‌يابي طولاني شدن حکومت‌هاي ديکتاتوري عربي مهم‌ترين علت آن باور جمعي است که در دهه 60 و تا حدودي در دهه 70 به نحوي نظام‌هاي سياسي در منطقه چيده شده و حکومت آنها توسط امريکا تثبيت شده است.
وي افزود: در داخل اين کشور‌ها هيچ اتفاقي که بتوان از آن به عنوان عنصر تغيير ياد کرد، وجود ندارد بلکه بايد علت آن را در خارج ار مرز‌ها جستجو کرد.
رويوران تصريح کرد: يکي از عوامل اصلي که موجب بروز اين تحولات در منطقه شده، انقلاب اسلامي ايران است که تلنگري بر مردم منطقه براي مقابله با دولت‌‌هاي مستکبر خود بوده و موجب ايجاد يک گارد مذهبي و قومي در منطقه شده است.
دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين خاطر‌نشان کرد: جنگ تحميلي موجب محدود شدن تأثير‌گذاري انقلاب ايران بر منطقه شد، اما از طريق حزب‌الله لبنان موج انقلاب به منطقه منتقل شد.
رويوران بيان داشت: سياسيت رژيم صهونيستي ايجاد منطقه‌اي از نيل تا فرات بود و به هيچ وجه قصد عقب‌نشيني در اين مورد را نداشت، اما با مقاومت حزب‌الله لبنان و مردم غزه اسطوره شکست‌ناپذيري اين رژيم در هم شکست.
وي گفت: يکي از پايه‌هاي مقاومت اين رژيم برتري نظامي نسبت به 22 کشور عربي است که در جنگ 1973 با اتحاد کشور‌هاي مصر و سوريه در عيد کيپو به فلسطين اشغالي، اين رژيم بدون هيچ‌گونه آمادگي ظرف سه روز به 70 کيلومتري قاهره رسيد که نشان دهنده شاه‌کار نظامي اين رژيم است.
دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين ابراز داشت: اين آخرين جنگ اعراب با اين رژيم بود که رژيم صهيونيستي در کمپ ديويد توانست مصر را از جبهه مقابل به حاميان خود تبديل کنند و همين امر موجب تسلط وي بر منطقه شد.
اين مسئول عنوان کرد: در جنگ 33 روزه لبنان رژيم صهونيستي با ميليارد‌ها دلار هزينه در مقابل مدل و نوآوري بسيار ابتدايي حزب‌الله و همچنين در جنگ 22 روزه غزه شکست خورد که نشان دهنده اين است که اين پيروزي‌ها اتفاقي نيست.
رويوران تصريح کرد: معمولاً انقلاب‌ها حرکت از نقطه‌اي هستند که نيازمند آرمان و هدف‌گذاري است و در همه انقلاب‌هاي دنيا نخبگان به وجودآورنده آن هستند، اما در اين قيام‌ها شاهد مدل جديدي هستيم که در آن خرد جمعي به وجود آورنده آن هستند.
وي گفت: انقلاب اسلامي ايران نشان داد که بالاترين بسيج ظرفيت جامعه در اسلام و مدل انقلاب است که ديگر مدل‌ها به دليل جنبه ملي و اکثريتي اين انقلاب از درک آن عاجز هستند.
دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين بيان داشت: در تونس در مقابله با مدل جديدي از انقلاب قرار داريم، زيرا اصولا انقلاب‌ها از مرکز به پيرامون به وقوع مي‌پيوندند، اما در اين انقلاب از پيرامون به مرکز شاهد وقوع آن هستيم.
اين مسئول خاطر‌نشان کرد: ما در مقابل شرايط جديدي در دنيا قرار گرفتيم که در آن ماهواره‌ها و فضاي سايبري و ابزار متفاوت ديگر موجب به وجود آوردن تحولات جديدي شده است.
رويوارن اذعان داشت: شعار اوباما ايجاد تغييرات بود که با پايه چند عنصر از جمله ايجاد همگرايي در سطح منطقه خاور‌ميانه و ائتلاف روابط بيشتري با غرب و برنامه‌ريزي مبتني بر تجزيه بوده است.
دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين اضافه کرد: آمريکا با تغيير مواضع خود در مورد مصر در موارد مختلف به دنبال اين بود که ميزان ريزش‌ها را کاهش دهد و تلاش دارد تا نهاد‌ها و سازمان‌هاي اين کشور از جمله ارتش مصر را حفظ کند،
رويوران يادآور شد: آمريکا موسسه‌اي با عنوان ابن‌خلدون در مصر تأسيس کرده که يک هزار و 500 استاد از سراسر اين کشور را در اين موسسه جذب کرده و 300 عنوان کتاب به چاپ رسانده و فضاي سايبري به زبان عربي براي مقابله با اين تحولات در مصر به وجود آورده تا بتواند در چهارچوب آرمان‌هاي خود آنها را نگه دارد.
وي عنوان کرد: يکي از دلايل جديد بودن اين مدل انقلاب اين است که خرد جمعي جايگزين رهبري شده و از آن جايي که توسط نسل اينترنت و فضاي سايبري به وقوع پيوست کنترل گريز بوده است.
رويوران گفت: در حال حاضر امريکا از نظر اقتصادي به شدت دچار بحران شده و با شکست در دو جنگ عراق و افغانستان اقتدار خود را از دست داد.
دبير‌کل کميسيون سياسي جمعيت دفاع از ملت فلسطين بيان داشت: امريکا تلاش کرد در بحث هسته‌اي، ايران را به چالش بکشد، اما ايران با اقتدار کامل به او نه گفت و همين امر اين شجاعت را در ملت‌ها به وجود آورد و به رژيم‌‌‌هاي خود نه بگويند.
اين مسئول خاطرنشان کرد: اين اتفاقات موجب روي گرداني از وابستگي و داخل محوري شده و مردم با مؤلفه اسلام، قوميت و سنت‌هاي اجتماعي به قيام خود مشروعيت داده‌اند، هرچند که اسلام‌گرايان آغاز‌گر اين امر نبود‌ه‌اند، اما قطعاً تمام کننده آن هستند.
در اين مراسم معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي آزاد استان کرمان اظهار داشت: هدف از برگزاري اين محفل به اين دليل است که جايگاه ارزشمند حکومت الهي را در بين جوامع بشري بيشتر درک کنيم.
حجت‌الاسلام سيدحسين حسيني ادامه داد: اين تصور که ائمه اطهار (ع) داعيه تشکيل حکومت اسلامي را نداشتند، نادرست است زيرا امامت ادامه دهنده حرکت نبوت است و پيامبر اکرم (ص) مقدمات تشکيل حکومت اسلامي را پياده کردند.
حسيني گفت: تقارن اين ايام با قيام کشور‌هاي اسلامي نويد‌بخش اين است که جايگاه رفيع از حاکميت و ولايت ديني را بيشتر بشناسد و به عنوان يک وظيفه و تکليف الهي بايد محقق شود.
معاون نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌هاي آزاد استان کرمان ابراز داشت: خلااي که در انقلاب‌هاي خاورميانه وجود دارد، رهبري است که در انقلاب اسلامي ايران در دهه اول و حتي قبل از آن و در حال حاضر با رهبري مقام معظم رهبري اين خلا پر شده است.
وي اذعان داشت: بايد تلاش کنيم جايگاه رهبري ديني در ولايت فقيه را تثبيت کنيم و انقلاب‌هاي مردمي کشور‌هاي عربي در راستاي تحقق حکومت اسلامي قرار دارد و اميدواريم تا پيروزي آنان راهي نمانده باشد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس