کد خبر 33699
تاریخ انتشار: ۱۷ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۲:۴۹

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس از ساخت اولين بازار اسلامي ـ ايراني در شهر جديد انديشه خبر داد و گفت: چرا ما بايد امروز فروشگاههايي به سبک دبي و کشورهاي اروپايي بسازيم در حالي که که بازار در کشورهاي اسلامي يکي از عناصر جدايي ناپذير معماري ايراني و اسلامي است.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، غلامعلي حدادعادل در پنجمين همايش "مدرسه ايراني، معماري ايراني" که صبح روز سه شنبه در سالن آمفي تئاتر علامه اميني دانشگاه تهران با حضور وزير آموزش و پرورش برگزار شد افزود: ساخت بازار ايراني- اسلامي در شهرهاي جديد از حدود پنج سال پيش مطرح شده بود که سرانجام نتيجه داد و قرار است اولين بازار با معماري اسلامي- ايراني در شهر جديد انديشه که بين شهريار و کرج قرار دارد احداث شود.

نماينده مردم تهران در مجلس با بيان اينکه مقاوم سازي بايد به صورت يک فرهنگ در بيايد و بناهايي که ضرورت تخريب به شکل کامل را ندارد بايد بدين شکل در برابر زلزله مصون شوند، گفت:‌ همچنين موضوع ديگري که بايد در مدارس پيگيري شود طراحي معماري ايراني است که هم اکنون در شهرسازي‌هاي کشور ما وجود ندارد و اگر کسي به منظره عمومي شهرهاي ايران نگاه کند مشخص نيست که اين شهرها متعلق به چه کشوري و با چه فرهنگي است.

وي معماري شهرهاي ايران را آشفته و خالي از هرگونه هويت ايراني دانست و افزود: يکي از عناصري که مي‌تواند معماري ايراني را در کشور معرفي کند مدارس است چرا که فراوان‌ترين ساختمان‌هاي دولتي را شامل مي‌شود.

حدادعادل با بيان اينکه در 30 سال گذشته ده‌ها هزار مدرسه در کشور ساخته شده‌ است، افزود: اگر در همان ابتداي انقلاب مي‌دانستيم که معماري ايراني چيست قطعاً آن را در ساخت مدارس اعمال مي‌کرديم تا امروز چندين هزار معماري ايراني پيش چشم مردم باشد تا آنها را در بناهاي خود تکرار کنند اما متاسفانه چنين اتفاقي نيفتاده است. به همين دليل ما تلاش داريم با شعار "مدرسه ايراني، معماري ايراني" اين امر را محقق کنيم گرچه تا کنون اين تلاش‌ها محقق نشده است و نمي دانيم معماري ايراني در مدارس ايراني بايد چگونه باشد.

وي تصريح کرد: طرح‌هايي که هر سال برگزيده مي‌شوند اگرچه محسناتي دارند اما منظور ما از مدارس ايراني چيز ديگري است و مي‌خواهيم مدارسي که طراحي مي‌شوند به گونه‌اي باشد که هر وقت فردي به آنها نگاه مي‌کند ياد معماري ايراني بيافتد که انصافاً در اين زمينه هنوز طراحي خاصي نداريم.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس ادامه داد: واقعا نمي دانم که مشکل از کجاست که نمي توانيم معماري گذشته خود را به امروز منتقل کنيم. شما معماران بايد اين سئوال را پاسخ دهيد که "اگر بخواهيم مدرسه اي با معماري ايراني داشته باشيم بايد اين مدرسه چه خصوصياتي داشته باشد؟ و آيا مي توانيم مدرسه اي همچون دبيرستان چهارباغ اصفهان که با حياط مرکزي و حوض و کاشي کاري بنا شده است را نيز هم اکنون بسازيم، و چرا اين نمونه ها را تکرار نمي کنيد؟"

حداد عادل افزود: در بين اين چند هزار مدرسه اي که هم اکنون در حال ساخت است بايد يک مدرسه شبيه مدارس قديم خودمان همچون مدرسه چهار باغ اصفهان ساخت و بنده فکر مي کنم براي ساخت اين مدارس بايد مهندساني را داشته باشيم که قبل از اينکه مهندس باشند ايراني مسلمان بوده و در فضاي فرهنگي ايران اسلامي زندگي کرده باشند و با عناصر فرهنگي خودمان انس بگيرند چون در اين صورت خود به خود معماري ايراني به وجود مي آيد.

وي با بيان اينکه هيچيک از معماران قديمي در دانشگاههاي ونيز و فلورانس تحصيل نکرده بودند و حتي شايد سواد هم نداشته اند، گفت: اما آنها با فرهنگ ايراني آشنا بوده و در معماري هاي خود نيز آن را بروز مي دادند. به همين دليل بنده معتقدم که بايد در اين زمينه از ريشه شروع کنيم.

رئيس کميسيون فرهنگي مجلس با بيان اينکه در زمينه معماري ساخت بازار در شهرهاي ايران از پنج سال گذشته مطرح شده است، گفت: بنده در آن زمان از وزير مسکن پرسيدم که چرا در شهرهاي جديدي که مي سازيد بازار با معماري ايراني را لحاظ نمي کنيد چرا که بازار در کشورهاي اسلامي يکي از عناصر جدايي ناپذير معماري ايراني و اسلامي است که همه توريستها از آن بازديد مي کنند. چرا ما بايد امروز فروشگاههايي به سبک آنچه در دبي و کشورهاي اروپايي است بسازيم.

حداد عادل ادامه داد: خوشبختانه اين طرح طي چند سال گذشته پيگيري و حتي از نمونه بازارهاي اصيل همچون بازار تهران و شيراز بازديد شد و هفته گذشته کلنگ اولين بازار ايراني اسلامي در شهر جديد انديشه زده شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس