کد خبر 33374
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۶:۲۳

حضرت آيت‌الله خامنه‌اي با بيان علل حکم عقلي به حرمت کذب که شامل تأثير منفي بر جامعه و ايجاد جو بي اعتمادي و... مي شود، فرمودند که مشاهده کرديد بعضي با بيان يک مسأله کذب در جامعه فتنه اي ايجاد کردند.

به گزارش مشرق، پس از اتمام بحث قمار و غنا، درس خارج فقه رهبر معظم انقلاب از اوايل اسفندماه سال جاري به مبحث "کذب" اختصاص پيدا کرده است.
با توجه به اينکه موضوع درس از کتاب مکاسب محرّمه (کسب هاي حرام) انتخاب شده است لذا بعد از مشخص شدن انواع کذب، آنگاه هرگونه تکسّب و درآمد از اين طريق نيز حرمتش مشخص خواهد شد. بنا به فرموده رهبر انقلاب در روزگار کنوني اين مسأله (کسب درآمد از طريق دروغگويي) رواج دارد و افرادي هستند که پول مي گيرند تا دروغي را در وبلاگ يا سايت قرار دهند يا از طريق مقاله دروغي را به کسي نسبت بدهند.
پس از بررسي و تبيين موضوع، معظم له به سراغ حکم کذب از طريق عقل رفتند و فرمودند: بعضي بزرگان مثل شيخ انصاري مي گويند عقل، حکم به حرمت کذب مي دهد و بعضي نيز منکر مي شوند. رهبر انقلاب سپس با بيان علل حکم عقلي به حرمت کذب که شامل تأثير منفي بر جامعه و ايجاد جو بي اعتمادي و... مي شود، فرمودند که مشاهده کرديد بعضي با بيان يک مسأله کذب در جامعه فتنه اي ايجاد کردند.
يکي از روحانيون نکته سنج حاضر در کلاس پرسيد: شايد بشود گفت که عقل حکم به حرمت کذب نمي دهد چون اين افراد (که با کذب باعث فتنه شدند) نيز خودشان از عقلاي قوم بودند! و رهبر انقلاب در پاسخ فرمودند: اينگونه نيست که اگر عقل به چيزي حکم کرد حتماً در همه حالات به آن ملتزم باشد بلکه بنا به دلايلي ممکن است خلاف نظر خودش عمل کند.
حاشيه‌اي جالب در کنار درس
در حاشيه همين جلسه پس از اينکه روحانيون حاضر در کلاس سؤالات خود را مطرح مي نمودند، يک بار يکي از آقايان پاسخ ديگري را داد و آقا هم فرمودند: پس آقايان يکي سؤال کند و ديگري هم جواب بدهد و ماهم درس را ادامه بدهيم! چند دقيقه بعد مجدداً اين اتفاق تکرار شد که معظم له با لبخندي فرمودند: اللهم اشْغَل عُلَمائنا بِعُلَمائنا! (يعني خدايا علماي ما را مشغول به علماي ما کن)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس