به گزارش مشرق به نقل از فارس، در اين ديدار صميمانه که روز گذشته پس از نماز مغزب و عشاء صورت گرفت، آيتالله محمدمهدي مهندسي از شاگردان برجسته آيتالله انصاري شيرازي به بيان نکاتي درباره شخصيت علمي، معنوي و عرفاني اين استاد فلسفه پرداخت.
وي با بيان اينکه شجره آيتالله انصاري شيرازي به صحابي معروف پيامبر اعظم (ص) «جابر بن عبدالله انصاري» ميرسد، گفت: آيتالله انصاري از شاگردان برجسته امام خميني(ره) و علامه طباطبايي بود. امام راحل به آقاي انصاري، عنايت ويژه داشتند به طوري که فرموده بودند اگر آقاي انصاري کسي را براي وکالت امور شرعي و مانند آن تاييد کند، براي من کافي است و نيازي به تاييد فرد ديگري نيست. اين در حالي است که امام (ره) براي وکالت امور شرعي، از دو نفر تأييديه ميخواستند و اين نشان از اعتماد حضرت امام به ايشان است.
آيتالله مهندسي در ادامه با اشاره به نقلي از مرحوم آيتالله سيد عباس کاشاني گفت: مرحوم آيتالله کاشاني از آيتالله طاهر شمس گلپايگاني و او از حضرت امام خميني (ره) نقل ميکرد که؛ تا ما امثال آقاي شيخ يحيي انصاري را داريم، آسيبي به اين مملکت نميرسد.
وي افزود: شبيه اين جمله را نيز مرحوم آيتالله بهجت (ره) بيان کرده بود که؛ ما تا آقاي انصاري را داريم، مشکلي نداريم.
استاد عرفان حوزه علميه قم در ادامه گفت: از جمله ويژگيهاي شخصيتي آيتالله انصاري شيرازي، سادهزيستي، زهد واقعي و بياعتنايي به رويکردهاي دنيوي است. منزل فعلي ايشان را ميخواستند بخرند و به مدرسه علميه ملحق کنند و گفته بودند که در عوض، منزل نوسازي را به شما ميدهيم. اما استاد انصاري فرموده بود: من چگونه ميتوانم در منزل نوساز زندگي کنم در حالي که بعضي از اطرافيان و همسايههاي من زندگي فقيرانهاي دارند؟!
آيتالله مهندسي در پايان با اشاره به جايگاه آيتالله انصاري شيرازي و امثال وي در حوزه علميه گفت: اين بزرگان، افتخارات حوزههاي علميه شيعه هستند و بايد قدر آنها بيشتر دانسته شود و مردم ما بدانند که چه بزرگاني در حال حاضر وجود دارند.
بر پايه اين گزارش، آيتالله انصاري شيرازي به علت کهولت سن و ضعف جسماني، جز بيان چند کلام کوتاه توانايي گفتوگو نداشت.
به گزارش فارس، آيتالله شيخ يحيي انصاري شيرازي در سال 1306 در روستاي نوايگان داراب متولد شد. وي در سال 1320 براي ادامه تحصيل، راهي حوزه علميه شيراز و تلمّذ در محضر آيتالله سيد نورالدين حسيني هاشمي شد.
شيخ يحيي پس از 10 سال، يعني در 24 سالگي، براي آموختن دروس خارج، عازم قم شد و در اين مدرسه از محضر بزرگاني همچون علامه طباطبايي در درس فلسفه، کسب فيض کرد. وي از شاگردان خصوصي امام خميني (ره) و همدرس با حضرات آيات مصباح و حسنزاده آملي بود.
تدريس در حوزه علميه، از سال 1340 و به صورت رسمي توسط شيخ يحيي انصاري آغاز شد و وي بيش از 20 سال، کتاب منظومه ملاهادي سبزواري را تدريس کرد. او پس از اين کتاب، تدريس «اسفار اربعه» ملاصدرا را آغاز کرد که تاکنون نيز ادامه دارد. کرسي تدريس اين استاد فلسفه در مسجد سلماسي قم ـ يعني همان مسجدي که امام خميني (ره) در آن تدريس ميکرد ـ برگزار ميشود.
از جمله تأليفات آيتالله انصاري شيرازي ميتوان به مجموعه چهار جلدي شرح منظومه و حکمت اشاره کرد، که البته دو جلد آن از روي سخنان درسي وي پيادهسازي و منتشر شده است.
آيتالله انصاري در کارنامه درخشان خود، سابقه مبارزه با رژيم ستمشاهي و بازداشت در زندانهاي ساواک را دارد. وي به مدت سه سال نيز در کوهدشت لرستان و نائين اصفهان در تبعيد بوده است.
آيتالله انصاري شيرازي، يکي از دوازده نفري است که پس از رحلت آيتالله بروجردي، مرجعيت امام خميني (ره) را در سال 1342 تأييد کرد.
برخي از اساتيد قم از آيتالله انصاري به دليل تسلط بر مباحث فلسفي، با عنوان «شيخ اشراق» ياد ميکنند.
جمعي از فضلاي حوزه علميه قم شب گذشته با حضور در منزل آيتالله شيخ يحيي انصاري شيرازي ملقب به «شيخالاشراق» قم از وي عيادت کردند.