به گزارش مشرق به نقل از رسا، حجتالاسلام والمسلمين محمود ملکدار، معاون امور طلاب و دانشآموختگان حوزه امروز در ديدار با آيت الله يزدي، گفت: دايرةالمعارف دفاع مقدس طلاب و روحانيت متولي نداشت، اما از حدود يک سال و نيم پيش، شرح وظايفي در اين زمينه مشخص و کارهاي خوبي انجام شد.
حجتالاسلام والمسلمين ملکدار با بيان اينکه بانک جامع اطلاعات، شهدا، جانبازان و ايثارگران حوزه در حال تهيه است، افزود: با ستادهاي کشوري براي تدوين دايرةالمعارف حوزوي دفاع مقدس ارتباط خوبي داريم.
حوزه به صورت جدي وارد شد
وي ادامه داد: در تدوين دايرةالمعارف دفاع مقدس در رابطه با حوزه و شهداي روحانيت و نيز نقش مرجعيت و علما و نهادهاي وابسته به حوزه؛ کار جدي صورت نگرفته بود؛ بنابراين حوزه به صورت فعال وارد شد و ستادي را متشکل از چند نهاد حوزوي در اين زمينه تشکيل داد.
حجتالاسلام والمسلمين ملکدار به فعاليت اين ستاد اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: در اين راستا 17 جلسه برگزار شده و شش کتاب نيز با عناوين « نقش حوزههاي علميه و مراجع در دفاع مقدس از ديدگاه مقاممعظمرهبري»، «سيره اخلاقي مرجعيت و حوزههاي علميه در حمايت از دفاع مقدس»، «برداشتي از سيره اخلاقي حضرت امام(ره) در دفاع از دفاع مقدس»، «حماسهسازان جاويد» و «اسوههاي معرفت» تهيه شده که در دست چاپ ميباشند.
فيلمهايي با محوريت روحانيون
وي، تهيه فيلم از 1200 روحاني شاخص دفاع مقدس؛ توليد فيلمي از روحانيون سردار دفاع مقدس و ضبط فيلم از اعضاي جامعه مدرسين حوزه را از ديگر فعاليتهاي ستاد حوزوي دايرةالمعارف دفاع مقدس برشمرده و گفت: براي هر چه بهتر تدوين شدن اين دايرةالمعارف، همايشي با عنوان «نقش مراجع و حوزههاي علميه در دفاع مقدس» در 5 خرداد 1390 برگزار خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمين ملکدار اضافه کرد: براي اين همايش؛ فرخوان مقاله داده شد که تاکنون 58 مقاله انفرادي، 37 مقاله گروهي و 15 مقاله ويژه؛ به دبيرخانه همايش رسيده است و در زمان همايش؛ چاپ و توزيع خواهند شد.
نقش روحانيت در دفاع مقدس فراموش شده بود
حجتالاسلام عباس رضوانينسب مدير کل امور طلاب حوزههاي علميه نيز در سخناني گفت: نقش روحانيت در دايرةالمعارف دفاع مقدس فراموش شده بود، اما با تلاش ستاد حوزوي دايرةالمعارف دفاع مقدس؛ جلد اول آن رونمايي شد و اين دايرةالمعارف براي نسلهاي آينده باقي خواهد ماند.