کد خبر 323948
تاریخ انتشار: ۱۲ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۲

آیت الله حاج شیخ محمود مقینیان معروف به محقق دامغانی ،دار فانی را وداع گفت.

به گزارش مشرق، پیکر مطهر این عالم ربانی ساعت پنج عصر امروز در زادگاهش شهر کلاته رودبار دامغان تشییع و به خاک سپرده می شود. آیت الله حاج شیخ محمود مقینیان دیروز به علت سکته قلبی در بیمارستانی در شهر قم جان به جان آفرین سپرد . این عالم وارسته در حومه دامغان متولد شد و در دوران نوجوانی به کوهسان بهشهر عزیمت و مقدمات را در حوزه علمیه مرحوم آیت ‏اللَّه حاج شیخ محمد کوهستانی گذراند.
وی سپس به دامغان و مشهد مقدس عزیمت و از کلاس های درس مرحوم حاج شیخ هاشم قزوینی و حاج شیخ کاظم دامغانی و حاج شیخ حسین وحید خراسانی استفاده کرد.

محقق دامغانی در درس خارج مرحوم آیت‏ اللَّه میلانی از اول بحث اجتهاد و تقلید بهره ‏مند شد و از شاگردان و همسفران حضرت امام خمینی (ره) در عراق و نجف اشرف بود. وی پس از ادامه تحصیل در نجف اشرف، برای تبلیغ مرجعیت حضرت امام خمینی (ره) عازم پاکستان شد. از این عالم ربانی آثار متعددی نظیر فلسفه احکام در سه مجلد از صلوه تا امر به معروف و نهی از منکر، در نجوم و اخترشناسی و نیز کشکول در علوم مختلفه و مطالب متنوعه برجای مانده است.

نماینده ولی فقیه در استان سمنان رحلت عالم وارسته آیت الله حاج شیخ محمود محقق دامغانی را تسلیت گفت. آیت الله سیدمحمد شاهچراغی در این پیام تسلیت گفت : ارتحال این عالم جلیل القدر که عمری را در راه خدمت به ترویج احکام و شریعت مقدس اسلام و سیره نبوی سپری کرد موجب تاثر و تالم شدید اینجانب شد.

امام جمعه سمنان ارتحال این عالم ربانی را به محضر بقیه الله اعظم (عج ) مقام معظم رهبری، علما و روحانیت معزز و مردم شهید پرور و انقلابی منطقه و بیت مکرم این عالم ربانی تسلیت گفت.

به مناسبت ارتحال این عالم جلیل القدر در شهر کلاته رودبار سه روز عزای عمومی اعلام شده است .

زندگی نامه حضرت آیت الله شیخ محمود محقق دامغانی

حضرت آیت اله حاج شیخ محمود محقق دامغانی در سال 1313 شمسی در روستای کلاته شهرستان دامغان در یک خانواده مذهبی به دنیا آمد. پدر ایشان مرحوم ملاشعبان از مداحان اهل بیت (س)معظم له را در سن 7 سالگی به مکتب فرستاد. ایشان تا سن 15سالگی در دامغان علوم مقدماتی حوزه علمیه را فراگرفته و سپس به بهشر عزیمت نمود و در نزد عالم بزرگ و شهیر حضرت آیت اله شیخ محمد کوهستانی به مدت 3 سال تلمذ  نمود.

مرحوم آیت اله محقق در ادامه به حوزه علمیه مشهد مقدس رفته و طی 10 سال در نزد حضرت آیات عظام شیخ کاظم دامغانی-  شیخ هاشم قزوینی و فقیه سبزواری به تعلیم و تربیت خود پرداخت و علوم حوزوی از جمله درس خارج را نزد آیت الله العظمی سید هادی میلانی فرا گرفت.

این عالم ربانی برای فراگیری دروس خارج به حوزه کهن نجف اشرف رفت و در جوار بارگاه نورانی حضرت امیرالمومنین(ع) در کرسی درس اعاظم آن حوزه مقدس به ویژه حضرات آیات امام خمینی، سید محسن حکیم، شاهرودی و خویی به تلمذ پرداخت و بهره های فراوانی را کسب نمود تا موفق به اخذ درجه رفیع اجتهاد گردید.

با شروع فشارها و تنگناها و اخراج ایرانیان توسط بعثی های کافر ، در دوره حسن البکر رئیس جمهور عراق مجبور به ترک عراق و اقامت در شهر مقدس قم گردید.

مرحوم آیت اله محقق چندین بار در دوران قبل از انقلاب از سوی حضرت امام خمینی(ره) جهت امر تبلیغ و ارشاد مردم  به کشورهای هند و پاکستان اعزام گردید. در دوران مبارزات انقلاب و پس از آن همراه با نهضت بزرگ  رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری بود و در مقاطع مختلف به حمایت از انقلاب اسلامی پرداخت.

 
معظم له از جمله افراد نادری بود که در ابتدای شروع مبارزات انقلابی مردم ایران بر علیه رژیم شاهنشاهی، در سال 56، به استناد تاریخ و روایات معتبر پیروزی انقلاب اسلامی و سرنگونی رژیم شاهنشاهی را نوید داد و فرموده بودند در هر قرن خداوند یک نفر را برای نجات دین خود می فرستد، در قرن گذشته محروم میرزای شیرازی مامور به این مهم بود و اکنون که در سالهای پایانی قرن 14 هستیم، امام خمینی مامور نجات دین بوده و تا پایان قرن بساط رژیم بر چیده خواهد شد.

ایشان در سال های ابتدای انقلاب با توجه بر ضرورت و نیاز حیاتی تقویت امر قضا در نظام اسلامی ، به عنوان قاضی تجدید نظر در دادگاه عالم قم به امر قضاوت اشتغال پیدا کرد. او  برای تقویت روحیه رزمندگان اسلام و حمایت از آنان ، به دفعات در جبهه های حق علیه باطل حضور پیدا نمود .

طی 50 سال در زادگاه خود و دیگر نقاط کشور به امر تبلیغ و نشر شریعت محمدی (ص) پرداخت و آثار متعددی از قبیل حسینیه، مسجد و مراکز خیریه و نیز کتب ارزشمندی همچون فلسفه احکام در سه جلد – نجوم و اختر شناسی و کشکول در علوم مختلفه از خود بر جای گذاشت.

سرانجام معظم له پس از عمری خدمت در راه ترویج احکام و شریعت اسلام مقدس اسلام و سیره نبوی از جمله 40 سال تدریس فقه و اصول(خارج) و تربیت شاگردان مبرز و توانمند بسیاری که تا هنگام رحلت ادامه داشت، در شامگاه سه شنبه سوم رمضان المبارک دار فانی را وداع گفته و به حق پیوست.

پیکر مطهر این عالم ربانی ساعت 16 امروز پنج شنبه مورخه 11/4/93 مصادف با پنجم رمضان المبارک در شهر کلاته رودبار شهرستان دامغان با حضور مردم قدر شناس و روحانیت معظم تشیع و در جوار شهدای والامقام این شهر شهید پرور به خاک سپرده خواهد شد.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 6
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محسن ۱۷:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۳
    0 0
    خداونداین عالم ربانی را رحمت کند برای دیگر علمای دین طول عمر عنایت فرماید.
  • نرگس ۰۱:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
    0 0
    خدا رحمت کنه...
  • م س ۱۱:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۴
    0 0
    روحشان شاد و قرین آرامش لطفا خبر را اصلا بفرمایید ایشان در صحن ورودی مسجد امام حسن عسگری ع که خود ایشان مبتکر توسعه و بازسازی آن بودند، دفن شدند و نه مزار شهدا
  • محمدصابر ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۵
    0 0
    روحش قرین رحمت الهی باد
  • حسن ۱۷:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۹
    0 0
    با سلا م اخلاص زیادی داشت وعامل 100 در صدی به احکام دین اسلامی
  • مجتبی ۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۵
    0 0
    انسان پرهیزگار و وارسته ای بودند خدایش رحمت کناد

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس