به گزارش مشرق، رزمایش های دریایی چندملیتی « ریم پک » (RIMPAC) که هر دو سال یک بار برگزار می شود ، برای تاریخ 26 ژوئن ( روز پنجشنبه) تا یکم اوت در آبهای هاوایی برنامه ریزی شده است.
در این رزمایش 49 ناو ، شش زیردریایی و بیش از 200 هواپیما از 23 کشور حوزه اقیانوس آرام از جمله فرانسه به علت سرزمین هایی که در این منطقه دارد ، شرکت خواهند داشت. همچنین در این رزمایش 25 هزار نیرو از این کشورها حضور خواهند داشت.
اما رویداد بی سابقه ای که در این رزمایش قابل توجه است ، شرکت داشتن چین در آن و عملیات در کنار نیروی دریایی ژاپن است که به خاطر تنش های دریایی روابط دو کشور تیره شده است.
اما با توجه به بی اعتمادی حاکم بین آمریکا و چین به خصوص از هنگامی که دولت آمریکا اعلام کرد منطقه آسیا و اقیانوس آرام را اولویت جدید خود قرار می دهد ، این رزمایش بین دو کشور قابل توجه خواهد بود.
به گفته تحلیلگران چنین رزمایش هایی برای تقویت روابط بین دوکشور مجهز به سلاح هسته ای که به طور متقابل یکدیگر را مسئول تنش ها در برخی دریاهای آسیا می دانند ، بیش از پیش اهمیت دارد.
مایکل اوهانلون ، تحلیلگر روابط چین و آمریکا در موسسه « بروکینگز » ، همکاری بهتر بین نیروهای آمریکایی و ارتش خلق آزادی را حیاتی خواند و با اشاره به مناقشه های سرزمینی بین پکن و برخی کشورهای همسایه که گاه متحد آمریکا هستند ، گفت : « در شرایط کنونی نگرانی اصلی ما این است که بحران های منطقه ای یا درگیری ها به مسئله ای به مراتب جدی تر بدل شود.»
روابط بین نیروهای ارتش نقطه ضعف روابط چین و آمریکا به شمار می رود ، هر چند که دو طرف در سطوح عالی همکاری هایی داشتند و نیروهای دریایی دو کشور فعالیت های آموزشی مشترکی داشته اند.
بنا بر اعلام خبرگزاری شین هوا ، رزمایش « ریم پک 2014 » که چین در آن ناوگان کوچکی از یک ناوشکن موشک انداز ، یک ناوچه موشک انداز ، یک کشتی سوخت رسان و یک کشتی بیمارستانی اعزام خواهد کرد ، « نشانه مثبتی از تثویت اعتماد بین چین و آمریکا » است.
دریادار ساموئل لاکلیِر فرمانده نیروهای آمریکایی در آسیا و اقیانوس آرام گفت : « از نظر چینی ها تصمیم برای شرکت (در این رزمایش) به ویژه تحت فرماندهی آمریکا ، سکویی قابل توجه است.»
طی هفته های اخیر موضوعاتی از قبیل محکومیت پنج افسر ارتش چین به اتهام « سرقت اینترنتی » و « جاسوسی اقتصادی » تنش ها بین واشنگتن و پکن را تشدید کرد.
پکن همچنین ماه آوریل از اظهارات باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در توکیو مبنی بر اینکه جزایر مورد مناقشه ای که چین و ژاپن بر سر مالکیت آن اختلاف دارند ، مشمول پیمان امنیتی دو جانبه آمریکا و ژاپن می شود ، خشمگین شد.
کمی پیشتر نیز روابط بین دو کشور ناگهان پس از آنکه پکن 23 نوامبر 2013 به طور یک جانبه منطقه ای هوایی بر فراز بخش وسیعی از دریای چین شرقی بین کره جنوبی و تایوان تعریف کرد ، تیره و تار شد.
کد خبر 321184
تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۳ - ۱۵:۳۱
- ۰ نظر
- چاپ
ناوهای جنگی چین روز پنجشنبه در بزرگترین رزمایش دریایی جهان در اقیانوس آرام و به فرماندهی آمریکا که نخستین رزمایش نمادین برای کاهش بی اعتمادی بین دو قدرت بزرگ جهان به شمار می رود ، شرکت می کنند.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما