به گزارش مشرق، «هیلاری کلینتون» وزیر سابق خارجه آمریکا در مصاحبه با رسانههای هندی اظهار داشت: بهتر است پاکستان با همکاری آمریکا به مبارزه با تروریسم بپردازد زیرا هیچ کس به تنهایی نمیتواند شبهنظامیان را در منطقه ریشهکن کند.
وی افزود: پاکستان بر سر دو راهی قرار گرفته و تصمیمگیری در زمینه مبارزه با تروریسم یا حفظ رابطه با برخی شبهنظامیان بسیار مشکل است.
کلینتون تأکید کرد: مبارزه با تروریسم در صورتی موفقیتآمیز خواهد بود که پاکستان ارتباط خود را با تمام گروههای شبهنظامی قطع و با جدیت تروریستها را سرکوب کند.
وی همچنین گفت: این تصور که پاکستان میتواند به کمک شبهنظامیان و به راه انداختن جنگ نیابتی در هند یا افغانستان نفوذ پیدا کند، کاملا اشتباه است.
وزیر خارجه سابق آمریکا گفت: دولت «آصف علی زرداری» از نحوه ارتباط سازمان اطلاعات و ارتش پاکستان با شبهنظامیان اطلاع نداشت و نمیدانست اولویت ارتش ادامه دادن جنگ نیابتی در هند و افغانستان است.
کلینتون تصریح کرد: شیوه ارتش پاکستان مانند پرورش مارهای خطرناک در منزل شخصی است که در نهایت به ضرر صاحب خانه تمام میشود.
وی افزود: در ملاقات با «موهان سینگ» نخست وزیر سابق هند و «سونیا گاندی» این موضوع را گوشزد کردم که دولت سیاسی پاکستان از نحوه پشتیبانی تروریستها بیاطلاع است و همه چیز با پشتیبانی ارتش انجام میشود.
کلینتون خاطر نشان کرد: سرانجام پاکستان به خاطر حمایت از تروریستها مجازات شد و شبهنظامیان با نفوذ به عمق خاک این کشور شهرهای بزرگ پاکستان را هدف قرار دادند.
وزیر امور خارجه سابق آمریکا با اظهار نگرانی از حمله شبهنظامیان به فرودگاه قدیمی شهر کراچی عنوان کرد: بعید نیست که بخشهایی از ارتش و سازمان اطلاعات پاکستان در این کار دست داشته باشند.
کارشناسان پاکستانی بر این باورند که امکان ندارد آمریکا دوستدار پاکستان باشد بلکه می خواهد با ایجاد هرج و مرج این کشور را به عنوان "کشوری ناکام" معرفی کند.
این کارشناسان با اشاره به اهداف شوم آمریکا در پاکستان عنوان کردند آمریکا میخواهد جنگ افغانستان را به سمت مناطق قبایلی پاکستان هدایت کند تا بتواند تسلیحات اتمی این کشور را تصاحب کند.
به گفته کارشناسان، هیچ خطری برای تشکیلات اتمی این کشور وجود ندارد و برنامه هستهای در دستان ارتش و نیروهای امنیتی قرار دارد.
تسلیحات اتمی و منابع اورانیوم پاکستان نزدیک ایالت «خیبرپختونخوا» و منطقه قبایلی در شمال غرب پاکستان واقع شده که در حال حاضر درگیری میان نیروهای ارتش این کشور و شبه نظامیان طالبان در این ایالت در جریان است.