کد خبر 31917
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۱۱:۵۸

به گزارش مشرق به نقل از فارس، محمد‌رضا باهنر دبير‌کل جامعه اسلامي مهندسين در نشست اسفند‌ماه جامعه اسلامي مهندسين‌ که در محل دفتر اين تشکل برگزار شد، با اشاره به تحولات منطقه و کشورهاي عربي‌ گفت: قيام‌ها و خيزش‌هاي مردم مسلمان کشورهاي اسلامي منطقه به صورت "دومينووار " شده است.

وي افزود: علت و انگيزه اصلي اين اتفاقات و حرکت مردم، به حساب نياوردن آنها توسط حکام مستبد است.

دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به اينکه اين اتفاقات در کشورهايي بروز پيدا مي‌کند که حکومت‌هاي آنها از نوع قرون وسطايي است، اظهار داشت: در اين کشورها حاکم فرمان را صادر مي‌کند و اگر رأي و رفراندومي هم باشد، صوري است.

باهنر اضافه کرد: نامبارک مثلا رئيس جمهور مصر و قذافي شاه شاهان لقب گرفته بود و در مجموع خودکامگي و استبداد حالت مستمر داشته و بحث انتخابات و رأي از پيش تعيين شده و ساختگي بود.

وي با بيان اينکه انتخابات در اين کشورها مثل زمين مبارزه بدون حريف است، تصريح کرد: در اين کشورها فردي چندين بار رئيس جمهور مي‌شود.

نماينده مردم تهران در مجلس با اشاره به مبارزه جدي با اسلام توسط بسياري از حکومت‌هايي که مردم عليه آنها خيزش کرده‌اند، گفت: بعضي مي‌خواستند اين موضوع را زير سوال ببرند، در‌حالي‌که اسلام‌خواهي مردم اين کشورها علت اصلي خيزش‌ها است.

باهنر با اشاره به نظر‌سنجي‌هاي انجام شده در مصر توسط مؤسسات آمريکايي درباره تمايل مردم مصر به اسلام، اظهار داشت: 92 درصد از مردم مصر اعلام کردند ‌اسلام را مي‌خواهند که اين رقم بسيار بالا ‌و نشانگر عصبانيت مردم در مخالفت حکومت‌ها با اسلام و احکام اسلامي است.

وي ادامه داد: رابطه با رژيم صهيونيستي موضوع مهم ديگر در اين کشورها است؛ همه مردم منطقه به ويژه مسلمانان، ظلم و سفاکي رژيم صهيونيستي را با تمام وجود حس مي‌کردند، اما عموما حکومت‌هاي آنها، جزو حکومت‌هاي سازش‌کننده با رژيم صهيونيستي بودند.

معاون نظارت مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه اين کشورها در تئوري و عمل به رژيم صهيونيستي پيوستند، گفت: برخي در‌صدد بودند موج حق‌‌طلبي را موج دموکراسي‌خواهي غربي تفسير کرده و به وجود آورنده آن‌را آمريکا معرفي کنند.

باهنر اضافه کرد: اين تحليل، خيلي ساده‌‌انگارانه است و از عکس‌العملي کشورهاي غربي و صهيونيسم مي‌توان متوجه شد که آنها با حق‌طلبي مردم موافق نيستند.

وي علاقمندي کشورهاي غربي و رژيم صهيونيستي براي سوار شدن بر موج اعتراضات در کشورهاي مسلمان را طبيعي دانست‌ و اظهارداشت: هر‌کدام از کشورهاي غربي سناريوهاي خاصي را در پيش گرفته‌اند که بايد مواظب بود.

دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين‌ ادامه داد: در طي سي سال گذشته علاوه بر جمهوري اسلامي ايران کشورهاي منطقه نيز متوجه شده‌اند که انقلاب و نظام مديون نعمت ولايت است که اگر نعمت ولايت نبود، نه ‌انقلابي به ثمر مي‌رسيد و در صورت وقوع نيز بهتر از افغانستان نبود؛ چه‌آنکه ‌افغان‌ها تقريبا همزمان با مردم ايران شروع به مبارزه کردند ولي به دليل عدم وجود رهبري محکم و مقبول دچار جنگ‌هاي داخلي و مشکلات بعدي شدند.‌‌

باهنر با بيان اينکه شاکر نعمت رهبري هستيم، گفت: نگراني‌هايي با توجه به نبود رهبري در کشورهاي خاورميانه وجود دارد؛ هرچند هر‌اتفاقي بيفتد از وضع موجود بهتر و در هر صورت به نفع مردم است.

وي با اشاره به آخرين تحولات ليبي، گفت: برخي از کشورهاي اروپايي براي جلوگيري از به اصطلاح خونريزي و کشتار جمعي، بحث دخالت نظامي را مطرح کرده‌اند که درباره اين تحولات بايد دستگاه وزارت خارجه مراقبت و مواظبت داشته باشد.

اين نماينده مجلس ‌در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به تحولات داخلي، درباره لايحه بودجه سال 90، اظهار داشت: لايحه قانون بودجه، سرانجام پس از 75 روز تأخير تقديم مجلس شد.

باهنر با اشاره به انعکاس اخبار مربوط به بودجه و نحوه بررسي آن در رسانه‌ها‌ گفت: هرچند عضو هيئت رئيسه نيستم اما شاهدم که آنها تلاش مي‌کنند تا با حداکثر فرصت، بودجه را بررسي کنند.

وي اضافه کرد: هرچند همه کميسيون‌ها فعال هستند اما با توجه به وضعيت آئين‌نامه‌اي مجلس به نظر مي‌رسد خيلي سخت و ناممکن است که قبل از پايان سال اين لايحه در مجلس تصويب شود.

دبيرکل جامعه اسلامي مهندسين با اشاره به بحث محتواي لايحه بودجه که بررسي آن‌را طولاني‌تر مي‌کند، تصريح کرد: بودجه سال 90، تفاوت‌هاي سنگيني با بودجه 89 دارد، هرچند هر‌يک از اين بودجه‌ها ممکن است معايب و مزايايي داشته باشد.

باهنر با اشاره به مواردي از تفاوت شاخص‌هاي لايحه بودجه سال 90 با سال قبل از آن، اظهار داشت: اين لايحه از نظر ريالي حدود 50 درصد نسبت به سال گذشته، افزايش داشته که بايد ضمن تأمين منابع، هزينه‌ها نيز مشخص شود.

وي شاخص‌ ديگر را پيش‌بيني نفت 80 دلاري در لايحه بودجه عنوان و تشريح کرد: با قيمت‌هاي امروزي که نفت ايران 103 دلار است، اين شاخص محقق مي‌شود ولي برخي تغيير قيمت‌ها مستقيما تحت‌تأثير اتفاقات منطقه‌اي است.

معاون نظارت مجلس ‌اظهار داشت: ‌امسال‌ دولت، سود سهام بخش دولتي را مشابه ماليات طراحي کرده و بر اين اساس شرکت‌هاي دولتي بايد يک سال زودتر از موعد قبلي و بر اساس تخمين ماليات خود را پرداخت کنند که اين موضوع به شرکت‌هاي دولتي فشار سنگيني وارد مي‌کند.

باهنر تصريح کرد: بودجه فقط زمان نيست، بلکه هر يک از تصميمات و احکام در اقتصاد بنگاه‌ها، رشد قيمت و کنترل آن تأثير دارد و بايد دقتي در خور اهميت انجام شود.

اين نماينده مجلس با بيان اينکه به احتمال قوي بودجه مصوب براي اول فروردين ارائه نشود، گفت: در اين صورت مجلس مجبور است براي ماه اول و دوم سال فکري کند و امکاناتي در اختيار دولت قرار دهد تا دولت هزينه‌هاي خود را انجام دهد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس