به گزارش مشرق به نقل از مهر، IPV6 سيستم جديد آدرس دهي بر اساس پروتکل اينترنتي است که مي تواند تعداد آدرسهاي اينترنتي را نسبت به IPV4 تا چندين برابر افزايش دهد. به اين معني که نسخه 4 آدرسهاي عددي اينترنتي تنها مي تواند 3/4 ميليارد آدرس اينترنتي ايجاد کند اما نسخه 6 اين پروتکل مي تواند از دو هزار و 128 ميليارد آدرس اينترنتي پشتيباني کند و بر اين اساس IP هاي بيشتري ايجاد شود.
پايه IPV6 از سال 1994 در دنيا گذاشته شد و در خاورميانه نيز شرکتهاي اينترنتي و مخابراتي از سالهاي قبل تلاشهايي را براي بروزرساني سيستم هاي آدرس گذاري اينترنتي انجام داده و موفقيت هايي را هم کسب کرده اند که از جمله آنها مي توان به شرکت اماراتي اتصالات اشاره کرد که از سال 2001 تاکنون از سيستم IPV6 استفاده مي کند و به همين خاطر نسبت به رقباي خود موفق تر بوده است.
IPV6 ؛ بهترين سيستم براي عرضه مالتي مديا در اينترنت
زماني که تعداد کاربران ارتباطي افزايش مي يابد و درخواست مشترکان براي استفاده از خدماتي مثل واي فاي، وايمکس، RFID و بلوتوث بالا مي رود کنار گذاشتن سيستم IPV4 و استفاده از IPV6 بهترين راه ممکن خواهد بود و مي تواند همه مشکلات موجود را از ميان بردارد.
اين سيستم به جز افزودن آدرسهاي جديد مي تواند امکانات ديگري را در اختيار افراد قرار دهد. به اين معني که نسخه 6 آدرسهاي عددي اينترنتي در کنار افزايش انعطاف پذيري سيستم مرکزي باعث خواهد شد تا کيفيت تمام خدمات عرضه شده افزايش يافته و در نتيجه ميزان رضايتمندي مشتريان به طور قابل توجهي بيشتر شود.
کارشناسان معتقدند که IPV6 بهترين سيستم براي عرضه خدمات بيشتر صوتي و تصويري در اينترنت محسوب شده و باعث مي شود مشکلات موجود در اين زمينه مرتفع شود.
از ديگر مزاياي اين سيستم مي توان به توانمنديهاي آن براي دستگاههاي قابل حمل اشاره کرد به نحوي که IPV6 به تمامي مشترکان موبايل امکان مي دهد تا آسان تر از گذشته به شبکه هاي موجود دسترسي داشته باشند و بدون تماس مجدد با شبکه مرکزي و تغيير IP خود، مزاياي اينترنت پرسرعت را به کار برند.
مهندسي مجدد بر توزيع آدرسهاي عددي اينترنتي در کشور
در همين رابطه معاون سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي بر ضرورت مهندسي مجدد و مديريت بر توزيع آدرسهاي عددي اينترنتي در کشور تاکيد کرد و از تصويب آئيننامه ساماندهي آدرسهاي عددي اينترنتي در کميسيون تنطيم مقررات ارتباطات خبر داد.
لطفالله سبوحي گفت: در راستاي مهاجرت از نسخه چهار آدرس هاي عددي اينترنتي به نسخه شش (IPv4 به IPv6 ) و جلوگيري از بروز بحران کمبود آدرس در فضاي IP، مديريت امنيت در شبکه ملي IP کشور و ايجاد بانک اطلاعاتي متمرکز، " آئيننامه ساماندهي آدرسهاي عددي اينترنتي" در کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات به تصويب رسيده است.
معاون بررسيهاي فني و صدور پروانه رگولاتوري اضافه کرد: براساس آئيننامه ساماندهي آدرسهاي عددي اينترنتي، سازمان فناوري اطلاعات ايران به عنوان مجري موظف است نسبت به ايجاد بانک اطلاعاتي متمرکز اقدام و بر نحوه توزيع آدرسهاي عددي اينترنتي نظارت کنند.
وي اظهار داشت: با اجراي اين آئيننامه، زمينه توسعه بيشتر در حوزه ارتباطات ديتا در سطح کشور و هدايت و نظارت بر اين بخش فراهم ميشود.
تشکيل گروه ضربت براي مهاجرت به IPV6
همچنين معاون سازمان فناوري اطلاعات ايران نيز پيش از اين در گفتگو با مهر از تشکيل گروه ضربت براي مهاجرت به نسخه 6 آدرس هاي عددي اينترنتي خبر داد و با تاکيد براينکه کشورهاي مختلف کم کم به استفاده از IP هاي نسخه 6 مهاجرت مي کنند اظهار داشت: IP آدرس عدد منحصر بفردي در اينترنت است که تاکنون از نسخه چهار کشور براي آن استفاده مي شد اما با اتمام اين آدرسهاي عددي، بخشهايي از کشورهاي دنيا به نسخه 6 مهاجرت کردند که در ايران نيز گروه مهاجرت از IPV4 به IPV6 تشکيل شده است.
علي اصغر انصاري گفت: اين گروه ضربت متشکل از وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، شرکت مخابرات ايران، شرکت ارتباطات زيرساخت، مرکز تحقيقات مخابرات ايران، سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، شرکت فناوري اطلاعات، شرکت همراه اول و دانشگاههاي صنعتي شريف، صنعتي اصفهان، تبريز و علم و صنعت است تا تمام مقدمات براي مهاجرت به اين ورژن انجام شود.
وي اقدامات اين گروه را مربوط به بحث تنظيمات و اقدامات پژوهشي ارزيابي کرد و گفت: فاز اوليه اين پروژه تعريف شده به نحوي که براي انتخاب مشاور و مجري اين طرح نيز اسناد مناقصه به فروش رسيده است. همچنين در اجراي برنامههاي آموزشي براي استفاده از ورژن IPV6 ، الگوبرداري از کشور کره جنوبي در دستور کار قرار گرفته است.
توزيع نسخه 4 آدرسهاي عددي اينترنتي تا چند ماه ديگر در کل دنيا به اتمام مي رسد و به همين دليل مقدمات کار براي مهاجرت به نسخه 6 اين پروتکل آغاز شده است که در اين راستا کميسيون تنظيم مقررات ارتباطات کشور نسبت به تصويب آيين نامه ساماندهي آدرس هاي اينترنتي اقد