کد خبر 31843
تاریخ انتشار: ۸ اسفند ۱۳۸۹ - ۰۸:۲۴

طرح پرداخت قسطي قبوض گاز مشترکان در برخي از استانهاي کشور به طور غير رسمي آغاز شده است که پيش بيني مي‌شود با کاهش دوره صدور قبوض به 30 روز حجم بار مالي گازبهاي مشترکان کاهش يابد.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، صدور اولين قبض گاز پس از هدفمند شدن يارانه اين حامل انرژي با گلايه هاي برخي از مشترکان به ويژه در کلانشهرهاي کشور مواجه شده است به طوري که اين دسته از مشترکان با رقمهاي بسيار بالا براي پرداخت گازبهاي خود مواجه شده اند.

مسئولان شرکت ملي گاز هم در واکنش به برخي از انتقادات درباره افزايش چند برابري گازبهاي مشترکان به ويژه در تهران، اعلام کرده اند: تاکنون حدود 80 درصد قبوضي که براي مشترکان استان تهران صادر شده (در دوره دي و اوايل بهمن) نشان مي دهد قيمت گاز اين مشترکان به دليل رعايت الگوها افزايش قابل توجه اي نيافته است.
در همين حال، مسئولان شرکت ملي گاز پيشتر در خصوص ميزان افزايش قيمت قبوض گاز مشترکان پس از اجراي قانون هدفمندي يارانه ها با بيان اينکه پايه قيمتي هر متر مکعب مشترکان خانگي از 30 تومان آغاز و تا 350 تومان قابل افزايش است، اعلام کرده بودند: در مجموع آمارهاي مصرف نشان مي دهد که متوسط قيمت گاز مصرفي حدود نيمي از مشترکان با قيمت کمتر از 70 تومان محاسبه خواهد شد.
همچنين يکي از مديران اين مجموعه در يک برنامه زنده تلويزيوني با اعلام اينکه مشترکان خانگي به طور متوسط ماهانه 50 تا 60 متر مکعب گاز براي پخت و پز و گرمايش استفاده مي کنند، گفته بود: در فصول سرد سال اگر يک بخاري 12 ساعت با شعله متوسط روشن باشد، ماهانه 100 متر مکعب گاز هم در اين بخش مصرف مي شود.
اين مقام مسئول با تاکيد بر اينکه مصرف ماهانه بين 250 تا 300 متر مکعب گاز حدود 11 هزار تومان بار مالي به همراه دارد، اظهار کرده بود: با توجه به نوع اقليم و ميزان مصرف گاز اين مبلغ قابل افزايش خواهد بود.
اما صدور دوره اول قبوض گاز برخي از مشترکان پر مصرف با رقمهاي بسيار بالا همراه بوده است که به منظور رفاه حال مشترکان شرکت ملي گاز طرحي را به صورت آزمايشي در برخي از شهرها و استانهاي کشور براي پرداخت قسطي گازبها آغاز کرده است.
مطابق با اين طرح جديد، افرادي که داراي مشکلات مالي هستند مي توانند گازبهاي خود را به صورت قسط بندي شده پرداخت کنند اما هنوز اين طرح در سراسر کشور به طور رسمي اجرايي نشده است.
در برخي از استانهاي کشور همچون کهگيلويه و بويراحمد مقرر شده است که تمامي قبوض گاز بالاي سه ميليون ريال به صورت قسط بندي پرداخت شود تا افزايش قيمت گاز فشار کمتري بر اقتصاد خانوارها وارد کند.
يکي ديگر از طرحهاي شرکت ملي گاز براي کاهش حجم بار مالي قبوض گاز کوتاه کردن دوره زماني صدور قبوض مشترکان است و برنامه ريزي براي کاهش دوره صدور قبوض از 41 روز به حدود 30 روز آغاز شده است.
وزارت نفت هم پيشتر اعلام کرده بود: قصد دارد از فروردين ماه سال آينده دوره صدور قبض هاي بخش خانگي را به 30 تا 31 روز کاهش دهد که قطعا صدور قبوض يک ماهه حجم و بار نقدينگي کمتري براي مشترکان خانگي به همراه دارد.
اين در حالي است که کوتاه شدن دوره صدور قبض هاي گاز هم منجر به افزايش 500 تا 700 توماني هزينه صدور يک قبض گاز بخش خانگي خواهد شد که با توجه به صدور سالانه بيش از 100 ميليون قبض اين هزينه قابل توجه به نظر مي رسد.
مصرف 35 ميليارد متر مکعب گاز 
آمارهاي رسمي نشان مي دهد در 70 روز گذشته و همزمان با آغاز اجراي قانون هدفمندي يارانه ها 35 ميليارد و 644 ميليون متر مکعب گاز طبيعي در بخشهاي مختلف خانگي، تجاري، صنايع و نيروگاه ها مصرف شده است که بيانگر متوسط مصرف روزانه 509.2 ميليون متر مکعب است.

نگاهي مقايسه اي نشان مي دهد در مدت مشابه سال گذشته درمجموع 33 ميليارد و 797 ميليون متر مکعب گاز در بخش هاي مختلف کشور مصرف شده بود که معادل متوسط مصرف روزانه 482.8 ميليون متر مکعب است. بنابراين در 70 روز امسال يک ميليارد و 847 ميليون متر مکعب گاز بيشتر سوزانده شده که رشد 5.5 درصدي را نشان مي دهد.
در اين رابطه حدود 75 درصد کل گاز مصرفي از 28 آذر ماه تا هفتم اسفند مربوط به بخش خانگي بوده است؛ يعني در اين مدت 26 ميليارد و 599 ميليون متر مکعب گاز در بخش خانگي سوزانده شده که از متوسط مصرف روزانه حدود 380 ميليون متر مکعب حکايت مي کند.
مقايسه مصرف گاز طبيعي خانگي در 70 روز منتهي به هفتم اسفند با مدت مشابه سال گذشته با مصرف 23 ميليارد و 792 ميليون متر مکعب (ميانگين مصرف روزانه 509.2 ميليون متر مکعب) از افزايش 2 ميليارد و 798 ميليون متر مکعبي گاز معادل 11.8درصد خبر مي دهد.
در اين مدت بيشترين گاز مصرف شده در سطح کل کشور به روز 27 بهمن تعلق داشته که 550 ميليون متر مکعب در بخشهاي مختلف خانگي، تجاري، صنايع و نيروگاه ها مصرف شده است.
در اين زمينه کمترين حجم گاز مصرفي در کل کشور به 15 دي با مصرف 466 ميليون متر مکعب اختصاص داشته است.
همچنين بيشترين گاز مصرفي بخش خانگي در 70 روز نخست اجراي قانون هدفمندي يارانه ها مربوط به روز 26 دي با مصرف 438 ميليون متر مکعب و کمترين گاز مصرفي متعلق به روز نخست دي با مصرف 338 ميليون متر مکعب بوده است.
جواد اوجي معاون وزير نفت هم اخيرا اعلام کرده است: با وجود اضافه شدن يک ميليون مشترک در سالجاري به مشترکان گاز پس از هدفمند سازي يارانه‌ها بين 20 تا 25 ميليون متر مکعب روزانه از مصرف گاز طبيعي در بخش خانگي و تجاري کاهش يافته است.
مطابق با فرمول جديد قيمت گذاري گاز خانگي 12 ماهه سال به دو بخش هفت ماهه و پنج ماهه پاياني سال تقسيم بندي شده است که الگوهاي مصرف اين حامل انرژي در هر يک از اين دو دوره زماني تفاوتهايي با يکديگر دارند.
از 28 آذر ماه سالجاري محل سکونت مشترکان از نظر آب و هوايي به پنج اقيلم (سرد يک، دو، سه، معتدل و گرمسيري) تقسيم بندي شده و 12 دامنه جديد مصرف گاز هم در اين بخش مطابق با نوع اقليم تعريف و اعمال خواهد شد.
مطابق با جداول تعريف شده مشترکان گاز خانگي که مصرف آنها مطابق با پله اول و دوم باشد قبوض سبز دريافت مي کنند و مشترکاني که مصرف گاز آنها در پله هاي سه، چهار و پنج باشد، قبوض زرد دريافت خواهند کرد.
همچنين آن دسته از مشترکاني که مصرف گاز طبيعي آنها در رديف پله هاي ششم تا دوازدهم قرار مي گيرد قبوض قرمز دريافت خواهند کرد که ميزان بار مالي قبوض گاز اين دسته از مصرف کنندگان افزايش قابل توجه اي نسبت به گذشته پيدا مي کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس