به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومي سازمان دامپزشکي کشور، در اين اطلاعيه آمده است: ماهي قرمز را از مراکز معتبر و تحت نظارت و کنترل شهرداري و دامپزشکي تهيه و از خريد ماهي از فروشندگاني که ماهي ها را به صورت متراکم و در محل و در شرايط نامناسب بهداشتي و زيستي (از قبيل شرايط نامناسب اکسيژني و دمايي آب) نگهداري مي نمايند، خودداري نمايند.
اين اطلاعيه مي افزايد: ماهي قرمز، داراي ظاهر، تحرک مناسب و شناي متعادل باشد و از خريد ماهياني که علائمي چون جمع شدن و تا خوردن بالهها، وجود لکه هاي پنبه مانند در اطراف دهان، زخم يا لکههاي سفيد متمايل به خاکستري يا قرمز روي بدن دارند ، خودداري شود.
طبق اين اطلاعيه لبه بالهها نبايد خورده و سائيده شده باشد، چشمها نبايد به صورت يکطرفه يا دوطرفه بيرون زده باشد و پولکهاي (فلسهاي) ماهي نيز نبايد ريخته شده باشد.
اين اطلاعيه ميافزايد: در نگهداري طولاني مدت ماهيان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره هاي هفت سين مقدار آب موردنياز هر قطعه ماهي انگشت قد حداقل يک ليتر منظور شود و يک تا دو بار در هفته آب ماهيان را تعويض کنيد و از شن و ماسه هاي رنگي و تيز جهت تزئين آکواريوم ها و تنگ هاي ماهيان استفاده ننماييد.
همچنين دراين اطلاعيه بر شستشوي دوره اي آکواريومها و ضدعفوني و گندزدايي آنها با محلول هاي نمک طعام (سي گرم در ليتر به مدت ده دقيقه) تاکيد شده که ترکيبات مورد نياز از آمونيوم چهار تايي به مقدار ?-?/? گرم در ليتر آب به مدت ??-? دقيقه و يا ترکيبات يد به مقدار ??? ميلي گرم در ليتر آب به مدت ?? ثانيه تشکيل ميشود.
سازمان دامپزشکي تاکيد کرده است: بعد از هر بار دست زدن به آب يا ماهيان زينتي بايد دستها را با آب و صابون به صورت کامل شست و از دست زدن کودکان به ماهيان بايد جلوگيري کرد.
اين اطلاعيه درمورد غذاي ماهيان ميآورد: ماهي قرمز بايد با غذاهاي کم پروتئين و سرشار از کربوهيدرات تغذيه شوند و بهتر است که غذا در سطح آب شناور بماند؛ استفاده از غذاي آماده بهتر است و غذادهي بايد يک يا حداکثر دو بار در روز و به اندازه اي باشد که در مدت يک تا دو دقيقه مصرف شود.
طبق اين اطلاعيه غذاهاي ماهيان آکواريومي بايد در جاهاي خنک ، تاريک و خشک در ظروف کاملاً در بسته و با رعايت تاريخ مصرف براي اين مواد غذايي نگهداري شود.
سازمان دامپزشکي همچنين توصيه کرده است: دوره حداقل ? هفتهاي قرنطينهاي براي ماهيان جديدالورود در يک آکواريوم جداگانه مهيا شود و در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتي در ماهيان آکواريومي به دامپزشک و در صورت بروز هر نوع علايم و ناراحتيهاي پوستي در اعضاي خانواده به پزشک مراجعه شود.
بر اساس اين اطلاعيه، آب مورد استفاده بدين منظور بايد بهداشتي بوده و در مورد آب هاي شرب شبکه آبرساني شهري بايد يا کلرزدايي شده و يا جهت تعادل گازها و خروج کلر قبل از مصرف حداقل به مدت ?? ساعت در ظروفي دهان گشاد نگهداري و ذخيره گردد.
سازمان دامپزشکي توصيه کرده است: در صورت عزيمت به مسافرت و يا ترک منزل ماهيان را دراماکن محصور مجاز مشخص شده جهت اين منظور رهاسازي کرده و يا آن را به اقوام خود داده و يا به آکواريوم دارها تحويل نماييد.
در اين اطلاعيه توصيه شده است: از قرار دادن آکواريوم ها و يا تنگ هاي ماهي در جلوي نور مستقيم آفتاب، کنار شومينه ها و يا داخل آشپزخانه خودداري نماييد.