آنچه که در ادامه خواهيد خواند، مطالبي پيرامون مقاله ايست که خبرگزاري رويترز اخيراً پيرامون تأثير فيس بوک و شبکه هاي ماهواره اي در خيزش هاي مردمي منتشر کرده است. اين مقاله در ادامه ساير تلاش هاي استکبار در زمينه پروژه کتمان روند بيداري اسلامي و ماهيت "اسلامي" خيزش هاي مردمي در کشورهاي مسلمان منتشر شده است.
به گزارش مشرق به نقل از جهان، آنچه که مشخص است اين است که اين مقاله تنها بيان راهبردهايي است که دشمن از طريق آنها سعي مي کند مطامع خود را بر کرسي بنشاند. راهبردهايي که اگرچه قدرت هاي استکباري در تمام طول مدت انقلاب هاي رخ داده در تونس و مصر و ساير حرکت هاي اسلامي در حکومت هاي خودکامه، تلاش کردند تا با نهادينه سازي آنها اول از همه به هدف اصلي خود يعني کتمان اسلامي بودن اين حرکت ها و سپس راهبري اين خيزش ها به سمت مقاصد خود برسند، اما بايد اذعان کرد که دشمنان نه تنها به هيچيک از اين هدفهاي خود نرسيده اند، بلکه اين ماهيت اسلامي خيزش ها در ليبي، بحرين، مصر، تونس، مراکش و يمن بوده است که صبغه ليبراليستي اين حرکت ها را شکست داده و طراحان اين توطئه ها را مضمحل کرده است.
ما سعي کرده ايم در اين مقاله که ترجمه آن به صورت کامل ارائه شده است؛ علت تلاش وافر دشمن در پر رنگ کردن مقولاتي مثل فيس بوک و شبکه هاي ماهواره اي، در انقلاب هاي رخ داده در کشورهاي اسلامي را براي مخاطبان، از زبان خود دشمن بيان کنيم.
کريستيا فري لند، نويسنده مقاله رويترز با عنوان خاورميانه و تأثير گروپان در گزارش خود پيرامون تحولات تونس، مصر و ليبي مينويسد: "اين انقلاب (اشاره به روند بيداري اسلامي در کشورهاي مسلمان) با اسم "انقلاب فيس بوک" شروع شد. اما بهتر است براي اين قيام آغاز شده از خاورميانه، واژه اثر گروپان را به کار ببريم. زيرا کاري که شبکه هاي قدرتمند ماهواره اي و شبکه هاي اجتماعي براي کمک به جنبش هاي اعتراضي انجام مي دهند همان روشي است که گروپان براي کنترل خرده فروش ها به کار مي برد.(گروپان يک گروه تجاري است که از طريق يک وب سايت و ايجاد يکسري فورمول هاي فروش، بازارهاي تجاري بسياري را در سرتاسر جهان ايجاد کرده و بيش از ?? ميليون کاربر دارد.) جالب آنکه فري لند در گزارش خود به هيچ وجه به ماهيت اسلامي اين انقلاب ها و اقدامات اسلامي صورت گرفته در اين خيزش ها اشاره اي نمي کند و در واقع به گونه اي مطلب را مطرح مي کند که گويي در اين انقلاب ها هرچيزي مطرح بوده است غير از اسلام و اسلام خواهي.
رويترز در ادامه به نتايج تحقيقات آقاي دارون، از اساتيد دانشگاه ماساچوست در مورد تاثيرات شبکه هاي اجتماعي اشاره مي کند و مي گويد: مخالفان بايد بدانند که اين يک نکته ارزشمند است که عده زيادي از نظرات آنها در مخالفت با رژيم حاکم با خبر شوند و اين مسئله در گسترده شدن مخالفت ها تأثير گذار است. اين در حالي است که منظور اين عبارت از "گسترده شدن مخالفت ها" بيان مخالفت براي تمام مخالف ها است. به اين معنا که محقق ياد شده به تعداد مخالفان و اينکه آيا آنها در اکثريت و يا اقليت هستند، هيچ توجهي نداشته است. به ديگر سخن اينکه آيا مثلا در کشوري که به دلايل مختلف اکثريت مردم حامي حکومت و نحوه اداره آن هستند، آيا باخبر شدن مخالفان که در اقليت شديد هستند، آيا مي تواند کمک به آنها محسوب شود...؟!
او همچنين با يک اشاره نرم به سمت اغتشاشگراني که در فکر چگونگي هماهنگي براي مقاصد مختلف خود هستند، ادامه مي دهد: هرکسي که مي خواهد با حضور در خيابان رژيم را سرنگون کند بايد تلاش کند تا حرف ها و انتظارات گروه خود را به اشتراک بگذارد.اگر اکثريت قريب به اتفاق، خواهان تغيير هستند، راه آن اين است که به اندازه بسيار زيادي با دوستان و اعضاي کمپين در زمينه مخالفت ها صحبت شود.
و اينجاست که راز بسياري از اقدامات اصلاح طلبان و فتنه گران و در ادامه منتسبان به آنها در فتنه هاي اخير مبني بر تشکيل کمپين ها و بيان صحبت ها از طريق شبکه هاي غير مجاز در فضاي مجازي آشکار مي شود.
رويترز که يکي از رسانه هاي ايفاکننده نقش اصلي در پروژه کتمان اسلامي بودن خيزش مردم در کشورهاي اسلامي است در ادامه مي نويسد: در تظاهرات و اعتراضات صورت گرفته در تونس، مصر، بحرين و ليبي نقش قوي شبکه تلويزيوني الجزيره و شبکه هاي اينترنتي براي هماهنگي بيشتر اعتراضات به آساني آشکار است. فيس بوک، توييتر، انتشار تصاوير ما با يکديگر و شبکه هاي تلويزيوني نقش مهمي در حل مشکلات معترضين جمعي دارند. اينکه مردم ناراضي از حکومت، نظرات خود را به صورت گسترده به اشتراک بگذارند، اعتماد به نفس عجيبي به آنها مي دهد.
رويترز همچنين در ادامه اشاره هاي نرم خود به نقش شبکه هاي اجتماعي در ايجاد اغتشاشات مينويسد: در واقع بايد گفت، اين ظرفيت فناوري در حل مشکلات جمعي است.
فعالان جبهه جنگ نرم نبايد از اين نکته غفلت کنند که "ظرفيت فناوري" همانطور که مي تواند به عنوان يک سلاح توسط دشمن به کار گرفته شود، مي تواند به عنوان يک ظرفيت براي حمله به دشمن نيز مورد استفاده قرار گيرد. و در عين حال همين "ظرفيت فناوري" است که مي توان از آن به عنوان يکي از مهمترين عوامل در کنترل و خنثي سازي توطئه هاي نرم دشمنان استفاده کرد.
گزارش رويترز ادامه ميدهد: راه تضمين افزايش مشارکت هواداران در يک اعتراض جمعي، شناسايي آنهاست. البته فعاليت هاي سياسي هنوز تضميني براي حضور مردم در صحنه فيزيکي ندارند و حتي اگر همه ما با ديدن تلويزيون و پوشش اعتراضات، تمايل خود را براي پيگيري جنبش هاي آن لاين اعلام کنيم، با هم تضميني براي اينکه مردم ريسک حضور فيزيکي در خيابان ها را قبول کنند، وجود ندارد!!!
اينجا نقطه ايست که استکبار از درک آن عاجز است. استکبار همواره از درک حرکت هايي همچون ?دي در ايران – مخالفت گسترده توده مردم با فتنه گران _ و يا چرايي حضور اسلام خواهان در صحنه هاي مبارزه با ديکتاتورها در کشورهاي اسلامي عاجز بوده است. زيرا مباني تفکر استکباري قادر به درک انگيزه خداخواهي و اسلام خواهي مسلمانان نيست و همين مسئله است که موجب شکست حرکت هاي شبيه فتنه اخير فتنه گران و اغتشاشگران در ايران شده و ان شاءالله عامل شکست کامل استکبار در منحرف کردن انقلاب ها در کشورهاي مسلمان جهان نيز مي شود.
اين گزارش همچنين با اشاره به نقش ماهواره ها در ايجاد مخالفت مصنوعي در مردم مي نويسد: هم اکنون ترکيبي از تلويزيون هاي ماهواره اي و شبکه هاي اجتماعي اينترنتي در دسترس است تا به نحو چشمگيري، غلبه ناراضيان بر حکومت ها را تسهيل بخشد. اين قدرت رسانه اي جديد دگرگون کننده است و راه هاي بسيار ساده تري را براي ابراز خشم عمومي مردم در جوامع ايجاد مي کند. در اينجا بايد گفت که به محض آنکه مشکل اقدام جمعي در برقراري ارتباطات اين گونه اي برطرف شد، مردم اقدامات فيزيکي در بيان اعتراضات خود انجام مي دهند که بسيار هم قدرتمند است – نظير آنچه که در مصر و تونس ديديم.
اين نکته را بايد ساده انديشاني مورد توجه قرار دهند که هنوز هم منکر وجود جنگ نرم هستند و حتي در بيانات رسمي شان اعلام مي کنند که چنين چيزي وجود ندارد.
به اين معنا که بايد دانست جنگ نرم مقدمه اي براي ورود به جنگ سخت و اغتشاش است. در واقع اين مسئله نيز از جملات گزارش رويترز مستفاد مي شود که تساهل در توجه به جنگ نرم مي تواند آثار زيانباري را به همراه داشته باشد که کوچکترين آنها اغتشاشات شهري و فتنه فيزيکي است.
رويترز مي گويد: بايد گفت که اگر به تعداد کافي بتوانيم همفکراني مثل خودمان را پيدا کنيم که با دولت مخالف باشند و در ادامه بتوانيم تمام اين مخالفت ها و اعتراضات را يکپارچه کنيم و از سويي دولت هم توان مقابله نداشته باشد، آنگاه خواهيم توانست، حکومتي که با آن مخالف هستيم را سرنگون کنيم.
رويترز اما به اين نکته هيچ اشاره اي نمي کند که ماهيت حکومت هاي سرنگون شده و يا حکومت هايي که هم اکنون مردم عليه آنها شوريده اند چه بوده است. در واقع بايد گفت که رويترز در اين گزارش خود تمايزي ميان ديکتاتوري و حکومت هاي مردمي قائل نيست.
ذکر اين نکته ضروريست که حکومت هاي سرنگون شده در حرکت هاي اسلامي اخير در کشورهاي مسلمان، جملگي ديکتاتور، مستبد و خودفروخته بوده اند. به ديگر سخن اينکه اين حکومت هاي خودکامه نه هيچگاه در دل مردم جاي داشتند و نه غير از کشتار مردم کار ديگري را دانسته اند. نتيجه آنکه فقط در چنين حکومت هايي است که مخالفان جملگي مي توانند در جبهه مخالفت حکومت قرار گرفته و دولت سراپا ضعف را سرنگون کنند.
نويسنده گزارش رويترز در خاتمه مطلب خود نيز به يک نکته مهم اشاره مي کند. نکته اي که بايد حتما به آن توجه ويژه اي داشت.
او مي نويسد: همچنين در اينجا تأکيد مي کنيم که نصب يک رژيم بهتر و جديدتر يک پروژه سخت تر است که به راحتي توسط شبکه هاي اجتماعي ممکن نيست. در واقع شبکه هاي اجتماعي فقط راه هايي هستند براي به اشتراک گذاشتن اعتقادات ما."
و اين بند آخر گزارش رويترز، در واقع شاه بيتي است که سرنخ آن را ميتوان در تيترهاي اول اين روزهاي خبرگزاري هاي صهيونيستي مشاهده کرد: "اوباما از پادشاه بحرين خواست خويشتن دار باشد" ، "اوباما خواستار توقف کشتار مردم در ليبي شد" ، " هشدار اوباما به مبارک براي شنيدن صداي مردم" و ... و تمام اين تيترها گوياي اين مطلب است که استکبار پس از استيلاي خود بر افکار توده ها به وسيله قدرت نرم، خود را به عنوان يگانه منجي مردم در توانايي براي کمک به آنها براي تشکيل حکومت جديد و معرفي چهره اي که بتواند يک "رئيس جمهور خوب!" باشد، معرفي مي کند.
شايد در اينجا ضروري باشد که به گزارشي به نام "افشاي ديجيتال" از خبرگزاري الجزيره نيز اشاره کنيم.
الجزيره در اين گزارش خود که چند ماه قبل آن را با يکي از تصاوير فتنه سبز سال گذشته در ايران منتشر کرد، نوشت: رسانه هايي مثل فيس بوک، خصلت ياغي گري را در مخاطبان خود ايجاد مي کنند.
در ادامه تصاويري را مي بينيد که استکبار جهاني براي استيلاي قدرت نرم خود آنها را از هفته ها قبل از انقلاب مردم مصر، در جهان منتشر کرد. در اين تصاوير تلاش استکبار براي ربط دادن رنگ سبز و خيزش هاي مردم عليه حکومت هاي خودکامه و نيز تلاش او براي مطرح کردن رسانه اي مثل "فيس بوک" در حرکت هاي مردمي را مشاهده مي کنيد.