کد خبر 3164
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۳:۲۶

حرکت کند معاملات سبب تعطيلي شرکتهاي کارگزاري درامارات شده و پيش بيني اقتصاددانان حاکي از اين است که ادامه روند فعلي بازار هاي امارات را به سمت يک رکود بزرگ سوق مي دهد، رکودي که اين بار اماراتي ها را تا بيش از دو سال درگير خود خواهد کرد.

به گزارش مشرق به نقل از پايگاه خبري تحليلي اقتصاددان- طبق اعلام رسمي واحد کارگزاري بزرگترين بانک سرمايه گذاري امارات،سهام شوآ، تعداد 55 کارگزاري از81 کارگزاري مشغول در اين کشور تعطيل خواهند شد. 12 کارخانه، از سرويس مالي اسلامي مکاسب در ابوظبي تا اوراق بهادار IFA واقع در دوبي، درخواست مساعدتي را به مسئولان اوراق بهادار و کالا ارائه کرده اند، تا کار خود را امسال با هزينه هاي بالا و سود کم ادامه دهند. هفت کارخانه در سال 2009 و 3 کارخانه در 2003 کار خود را متوقف کرده اند.
گفتني است کارگزاران اماراتي بعد از افزايش ناگهاني قيمت سهام سوختي، توسط کاهش هزينه هاي اخذ وام و افزايش قيمت نفت در سال 2006، تا حدودي در حال التيام بودند که بحران فعلي رخ داد. دوبي در آن سالهاي قبل بيش از 100$ بيليون بدهي را در حين تبديل شدن به مرکز فعاليتهاي مالي گرد آورد که سبب بوجود آمدن بحران اعتباري در سال پيش و بعد از سقوط قيمت معاملات ملکي شد.

کاهش حجمي معاملات
ميانگين حجم معاملات سهام روزانه در دوبي از 477 ميليون دلار در سال پيش به 172 ميليون دلار در سال جاري نزول کرده است.
محمد علي ياسين، مدير اجرايي اوراق بهادار شوآ، در 20 جولاي در ابوظبي اظهار داشت: حجم کم معاملات بشدت باقيماندن در اين عرصه را براي کارگزاران سخت کرده است. وي همچنين گفت: بسياري از کارگزاريها آخرين گزينه خود را تعطيلي مي دانند.
حاتم آل عطاباني مدير عامل مکاسب، که در رنکينگ سايت بازار مالي دوبي بر طبق ارزش معامله در ژانويه به عنوان هفدهمين کارگزاري بزرگ دوبي نام گرفت، در چهارم جولاي، از سازمان کالا و اوراق بهادار خواست تا براي طول سال عملياتهاي خود را متوقف کند. وي ادامه داد: اين شرکت 60 درصد از نيروي کار خود را در سال گذشته کاهش داده است.
او ميگويد: ما فکر مي کرديم که به نظر ميرسد ادامه به کار و متضرر شدن عاقلانه نباشد، به خصوص وقتي که ما به اين زوديها اتفاقي براي بازگشت به گذشته متصور نيستيم.
عماد الدين عباس مدير اجرايي کارگزاري مشاوران مالي بين المللي، IFA، کويت، در چهارم جولاي تعطيلي اين شرکت را اعلام کرد. او گفت: با توجه به هزينه هاي قبلي بازار، هزينه هاي اجرايي بسيار بالا بود .
ابراهيم عبيد الزابي معاون مدير اجرايي اخذ مجوز در سازمان کالا و اوراق بهاداراعلام کرد: امسال 5 شرکت کارگزاري در امارات تاييديه تعطيلي خود را گرفتند و پروانه خود را براي يکسال معلق کردند.
وي همچنين در 24 جولاي که دو چهارم سود تا 80 درصد به دليل سقوط سنگين حجم مبادلات کاهش پيدا کرده بود گفت: شرکت مالي دوبي(PJSC) تنها بازار سهام عمده شبه جزيره عربستان، سهام خود را به عموم ميفروشد.


اهميت زمان
تامر علي مدير داخلي سازمان تنظيم کننده بازار در مصاحبه اي اعلام کرد: نظر ما اينست که فقط زمان مهم است تا بازار ترقي کند. وي ادامه داد: ما خودمان را براي آنچه که حتي دو سال طول مي کشد آماده کرده ايم.
سازمان تنظيم کننده بازار امارات کارگزاريهاي کوچک و متوسط را تشويق به ادغام کردن ميکند. اين سازمان طرحي را آماده کرده است براي تنظيماتي که مالکيتها را کنترل ميکند تا به هيئت مديره معرفي شوند.
الخطيب از شرکت درنان مي گويد: تنها گزينه هاي شرکتهاي کارگزاري، تعطيلي، اخراج کارمندان، قطع هزينه ها و تعليق پروانه ها است. وي اظهار داشت: ادغام شرکتها راه حل مناسبي نيست زيرا جمع کردن دو نهاد ضعيف با هم نهاد قويتري نخواهد ساخت بلکه به خلق يک نهاد ضعيف بزرگ مي انجامد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس