در حالي که «جورج سوروس» ميلياردر آمريکايي و رئيس بنياد «جامعه باز» که حمايت مالي انقلاب هاي رنگي در جهان را بر عهده دارد، در تلويزيون «سي.ان.ان»، با مجري اين برنامه «فريد ذکريا» شرط بسته است که حکومت ايران در سال آينده سقوط خواهد کرد، نشريه معتبر «فارن پاليسي» به تمسخر ادعاي سوروس پرداخته و نوشته است که نه تنها حکومت ايران در سال آينده سقوط نخواهد کرد بلکه سال آبنده نفوذ ايران در منطقه به ميزاني مي رسد که هرگز پيش از اين نبوده است.
به گزارش مشرق به نقل از «تابناک»، مجله «فارن پاليسي» همچنين به اين نکته اشاره کرده است که افراد ديگري هم زمان براي سقوط حکومت ايران تعيين کرده اند، اما هيچکدام از اين تحليل ها محقق نشده است. اين مجله مي افزايد، آمريکا پس از حملات يازده سپتامبر به دنبال ايجاد دولت هايي در خاورميانه بود که نسبت به اسرائيل ديدگاه بهتري داشته باشند، فرايند صلح اعراب و اسرائيل را تسهيل کنند و... ، اما زماني که اوباما به قدرت رسيد، فرايند صلح خاورميانه به شکست انجاميده بود، تلاش هاي آمريکا براي جدا کردن سوريه از ايران بي ثمر به پايان رسيده بود، ترکيه سياست خارجي مستقلي را پيگيري کرده بود و همه اين عوامل به بسط توسعه نفوذ ايران کمک کرده بودند.
اين نشريه آمريکايي اضافه مي کند، از ديدگاه دولت «اوباما» توازن قوا در منطقه به نفع ايران و متحدانش در منطقه و به ضرر آمريکا و متحدانش ادامه يافته است به طوري که ايران روابط خود با ترکيه، سوريه، حزب الله و حماس را تقويت کرده است و در لبنان و عراق و ... نفوذ کرده است. در چنين شرايطي رهبراني چون «محمود احمدي نژاد»، رجب طيب اردوغان»، سيد «حسن نصرالله» و «خالد مشعل»بسيار در نزد افکار عمومي منطقه محبوب تر از رهبران متحد آمريکا در منطقه هستند.
بر اساس تحليل «فارن پاليسي»، اکنون با وقايع پيش آمده و در حال جريان در خاورميانه زمينه براي قدرت و نفوذ ايران بيشتر شده است و اگر نظامات کنوني عرب سقوط کنند، تقريبا دولت هاي به وجود آمده، اشتياقي براي ادامه همکاري استراتژيک کشور هايشان با آمريکا ندارند و اگر سلفي هاي در اين کشور ها حاکم نشوند، قطعا اين ملت ها پيام جمهوري اسلامي ايران مبني بر عدم وابستگي به آمريکا و غرب را گوش خواهند کرد.
هر دولتي که در مصر سرکار آيد قطعا محاصره غزه را ادامه نخواهد داد و يا براي کمک به سي آي اي، مصريان را شکنجه نخواهد کرد. در بحرين هم که اکثريتي شيعي دارد، هرگز موافقت نخواهد کرد که ميزبان نيروهاي نظامي آمريکا باشد.
در واقع همه اين تحولات در سال آينده توازن قوا را به نفع ايران تغيير خواهد دادو اگر اردن هم درگير چنين تحولاتي شود ، همه مسائل به نفع ايران خاتمه خواهد يافت. اما در مقابل، سوروس، رسانه هاي آمريکايي و دولت آمريکا از سقوط حکومت ايران سخن مي گويند، در حالي که اين به مثابه آرزويي خام و پوچ است تا ذهن خود را بر تحليل هاي منطقي و متفکرانه ببدند.
«فارن پاليسي» در پايان مي افزايد، پيش از اين هم افراد زيادي از سقوط حکومت ايران در سال 2009 و 2010، خبر داده بودند، اما سال ها مي گذرند، در حالي که جمهوري اسلامي ايران همچنان باقي مانده است.
به نظر مي رسد اگر چه تحليل «فارن پاليسي» به واقعيت نزديک و منطقي است، اما از تلاش هاي افرادي مثل «جورج سوروس» هم نبايد غافل بود، همين چند روز پيش مجلات آمريکايي فاش کردن که دولت آمريکا در قالب پروژه دانشگاه «دورهايم» در انگليس به دنبال براندازي حکومت ايران بوده اند.