به گزارش مشرق به نقل از فارس، امير حبيبالله سياري فرمانده نيروي دريايي ارتش با بيان اينکه توان ساخت زيردريايي در انحصار کشورهاي معدودي است، اظهار داشت: شايد اين کشورها توان توليد زيردريايي در مقياس بزرگتر را هم داشته باشند اما اينکه ما توانستيم در کوتاه مدت به توانمندي توليد و ساخت زيردريايي برسيم و در منطقه حرف نخست را بزنيم براي ملت ما افتخار است.
وي افزود: نيروي دريايي در سالهاي قبل از انقلاب و تا پايان دوران دفاع مقدس توان استفاده از زيردريايي را نداشت و ما در دهه 70 به فکر استفاده از زير دريايي افتاديم، تجربه دوران دفاع مقدس نشان داد که در چرخه تجهيزات دفاعي نبايد به ديگران متکي باشيم و براي حضور در دريا به دنبال خريد زير سطحي برويم بلکه بايد خود توان توليد آن را داشته باشيم تا توان ما در محيط محدود خلاصه نشود.
سياري در ادامه تصريح کرد: مرحله صفر تا صد طراحي زيردرياييها در کشور انجام ميشود و اين توانمندي با تلاش و ابتکار متخصصان ما بوجود آمده است و به مرور تعداد زير درياييهاي خود را افزايش ميدهيم. الحاق ناوشکن جماران به نيروي دريايي بازتاب زيادي داشت و دشمنان ما سعي کردند آن را زير سوال ببرند و ساخت زيردريايي هم بازتاب وسيعي خواهد داشت و دشمنان باور نميکنند که ما در کوتاه مدت به اين توانمندي رسيدهايم.
فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به فنآوري و تسليحات زيردرياييهاي ايراني گفت: زيردرياييها از نظر فنآوري در بين همه سلاحها و تجهيزات موجود حرف اول را ميزند و براي دشمنان ما دستيابي به اين توان در کوتاه مدت غيرقابل قبول است به همين دليل کارخانه ساخت آن را نشان داديم.
سياري با بيان اينکه براي استفاده از زيردريايي بايد از فنآوري روز برخوردار باشيم در غير اين صورت نميتوانيم نقش موثري داشته باشيم، اظهار داشت: بنابراين تمام سامانه هاي مورد نياز از جمله سامانه هاي تحرک، رانش، سلاح، مخابرات، سونار و کشف هدف متناسب با نياز کشور تعريف و توليد شده است همچنين استفاده از زيردريايي نيازمند توانمندي کارکنان زيردريايي است، همه کارکنان زيردرياييهاي ما در نيروي دريايي اموزش ديدهاند و داشتن روحيه سلحشوري، توکل بالا به خداوند، شناخت محيط و لايههاي آن و توان حفظ موضع در زير دريا از جمله ويژگيهاي آنان است.
فرمانده نيروي دريايي ارتش در بخش ديگري از سخنانش در گفتگوي ويژه خبري در خصوص اولويتهاي نيروي دريايي خاطرنشان کرد: ما براي انجام ماموريتها بايد آمادگي خود را حفظ کنيم و آن را ارتقا دهيم بنابراين نميتوانيم به توانمنديهاي موجود بسنده کنيم و بايد متناسب با تهديدات روز توان رزمي خود را ارتقا دهيم و حفظ مرزهاي آبي، حفظ منابع نظام در آبهاي سرزميني و فلات قاره و حفظ منافع کشور در آبهاي آزاد از جمله ماموريتهاي نيروي دريايي است.
سياري در ادامه با اشاره به اسکورت يک کشتي در خليج عدن اظهار داشت: حدود دو هفته پيش يک کشتي را در خليج عدن اسکورت کرديم و همزمان شش فروند کشتي خارجي به ما ملحق شدند تا آنها را با اسکورت خود به باب المندب برسانيم. ما به کشورهاي منطقه و همسايه کمک ميکنيم و در ماموريت خود با نيروي دريايي سپاه هماهنگي کامل داريم.
وي ادامه داد: نيروي دريايي در کنار عمليات کلاسيک توانايي اجراي عمليات نامتقارن را هم دارد و از مولفههاي قدرتي متفاوتي برخوردار است. همانطور که شاهد بوديم در عمليات ترکيبي بين نيروهاي ارتش در رزمايش ولايت 88 نيروي دريايي از پشتيباني هوايي برخوردار بود و پدافند هوايي نيز در اين رزمايش در عمليات ترکيبي نقش خود را نشان داد و نيروي زميني در عمليات ترکيبي به خوبي در سواحل جنوب مستقر شد و در ادامه عمليات دفاع از مرزها را انجام داد.
فرمانده نيروي دريايي ارتش افزود: ما براي اينکه در دفاع موفق باشيم به دفاعمان عمق ميدهيم و حضور در آبهاي آزاد از اولويتهاي نيروي دريايي است. بايد آنقدر توان دفاعي خود را بالا ببريم که کسي فکر تعرض نکند، ما از خط توليد ناو موشک انداز گذشته و به خط بعد از آن که ناوشکن جماران بود رسيدهايم و توليدات ما کاملا بومي شده است.
سياري در پايان تصريح کرد: بالاي 1000 کيلومتر از دهانه فاو تا تنگه هرمز مرز داريم و از تنگه هرمز به بعد نيز 1000 کيلومتر ديگر مرز داريم و ميتوانيم با داشتن قراردادهاي منطقهاي امنيت را برقرار کنيم و حضور بيگانگان غير از بيثباتي هيچ ثمري نداشته است، کشورهاي منطقه بايد به اقتدار خودشان فکر و با استفاده از مشترکاتشان امنيت منطقه را تامين کنند.
کد خبر 3147
تاریخ انتشار: ۱۹ مرداد ۱۳۸۹ - ۱۲:۲۵
- ۰ نظر
- چاپ
فرمانده نيروي دريايي ارتش با اشاره به اسکورت يک کشتي در خليج عدن گفت: حدود دو هفته پيش يک کشتي را در خليج عدن اسکورت کرديم و همزمان شش فروند کشتي خارجي به ما ملحق شدند تا آنها را با اسکورت خود به باب المندب برسانيم.