کد خبر 313212
تاریخ انتشار: ۶ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۵۵

این روزها وقتی در برخی از خیابان‌های شمال تهران در حال گذر هستید، با برج‌ها و آسمان‌خراش‌هایی مواجه می‌شوید که زیبایی و شکوهش نظر هر ببینده‌ای را به خود جلب می‌کند؛ برج‌هایی که هرکدام از درون، کاخ‌هایی از اعصار مختلف زمان را یادآوری می‌کنند.

به گزارش مشرق، اشرافیت در خانه‌های شمال تهران به قدری است که حتی اگر از دور هم به آنها نگاه کنی باز هم برق میلیاردها دلار ثروتی که به پای این ساختمان‌ها ریخته شده چشم‌ها را می‌زند. سرمایه در گردش صاحبان این خانه‌ها به قدری است که اگر قرار باشد خانه‌ای ویلایی یا آپارتمانی فوق‌ لوکس با قیمت‌های چند صد میلیارد تومانی بخرند، نه‌تنها خدشه‌ای به سرمایه‌شان وارد نمی‌شود بلکه این املاک برایشان حکم سرمایه‌ای جدید را پیدا می‌کند که پس از مدتی با چند برابر قیمت اولیه معامله خواهد شد.

اما در گوشه دیگری از این شهر، ساختمان‌هایی با نمای آجری و در برخی موارد ساختمان‌هایی ساخته شده از جنس حلب که دغدغه هر لحظه ساکنان آنها فرو ریختن سقف خانه‌هایشان است، وجود دارد؛ ساختمان‌هایی با قد و قامتی کوتاه که دارندگان آنها سال‌هاست که نتوانسته‌اند نمای خانه‌شان را حتی با یک سنگ معمولی جلا دهند. در شهری که برخی دغدغه‌شان قطع یارانه ۴۵ هزار تومانی‌شان است، عده‌ای دیگر به دنبال خرید ملک در برج‌های آسمان‌خراش با امکاناتی همچون دیوار طلاکوب، شیرآلات طلا، تراس‌هایی با وسعت بیش از ۲۰۰ متر، دید پانورامای ۳۶۰ درجه (دید سراسرنما و چهارطرفه)، سالن‌های مطالعه، مبلمان‌های ساخت معروف‌ترین برندهای دنیا، قفل و کلیدهای هوشمند و انگشتی، سونا و جکوزی اختصاصی، سالن بیلیارد، آشپزخانه با مبلمان‌های مارک‌دار و سینمای خانوادگی هستند.

در چنین شرایطی بر خلاف اظهارات متولیان امر، روند رو به رشد بهای خانه هنوز متوقف نشده و هر چند که دیگر خبری از صعود نجومی سال‌ ۹۱ نیست اما همچنان فاصله بسیاری بین بهای ملک و ساختمان و متوسط درآمد هر خانوار وجود دارد. البته گرانی و تورم‌های امروز به علاوه بالا رفتن نرخ مسکن امری است که بر قشر متوسط و ضعیف اثر می‌گذارد و بالا‌نشین‌ها هیچ فشاری از این اوضاع نا‌به‌سامان اقتصادی حس نمی‌کنند و همچنان به دنبال زندگی لوکس‌تر هستند اما دهک‌های پایین جامعه هر روز کمر خود را زیر بار فشار‌ها خم می‌کنند و از ترس و دلهره گرانی نجومی نان و برنج و قطع ناگهانی یارانه‌ها شب را به صبح می‌رسانند.

در این بین در حالی که مسئولان امر از ثبات در بازار مسکن سخن می‌گویند اما گزارش‌های میدانی ما از بازار مسکن تهران از رشد ۵ تا ۱۵ درصدی قیمت مسکن در مقایسه با نیمه دوم سال گذشته حکایت می‌کند.

قیمت مشخصی برای خانه‌های شمال تهران وجود ندارد

در این بین یکی از فعالان بازار در منطقه زعفرانیه تهران با بیان اینکه قیمت ثابتی برای ملک در مناطق شمال تهران نمی‌توان اعلام کرد، از جهش ناچیز قیمت‌ها سخن گفت و اظهار کرد: در مورد هر یک از خانه‌ها متناسب با نوع امکانات و تجهیزات به کار برده شده قیمت متفاوتی ارائه می‌شود که مشتری می‌تواند مورد دلخواه خود را متناسب با موجودی و سلیقه خود انتخاب کند.

بهرامی با بیان اینکه رکود در بازار خرید و فروش همچنان حکم‌فرماست، ادامه می‌دهد: البته در مقایسه با نیمه دوم سال گذشته، تعداد معاملات خرید و فروش افزایش یافته است اما در مقایسه با مدت مشابه در سال‌های گذشته همچنان تعداد تقاضا پایین است.

بر اساس این گزارش، در حال حاضر یک واحد ۱۵۰ متری در برج مروارید به عمر ۱۲ سال به قیمت ۱.۵ میلیارد تومان به فروش می‌رسد. این در حالی است که برای خرید یک واحد نوساز در این منطقه حداقل باید متری ۱۷ میلیون تومان هزینه شود.

گفتنی است یک واحد ۶ سال ساخت، طبقه اول، دو خوابه ۱۲۰ متری در الف، ب، ج محمودیه به قیمت یک میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان برای فروش گذاشته شده و این در حالی است که برای خرید یک واحد نوساز ۱۰۰ متری در این منطقه دست‌ کم باید یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان پرداخت کنیم.

بر همین اساس پیگیری‌های ما نشان می‌دهد که قیمت پایه آپارتمان‌ها در زعفرانیه ۱۳۵ میلیون ریال برابر هر مترمربع است و در هر طبقه دو درصد به این قیمت پایه افزوده می‌شود؛ بدین صورت که یک واحد مسکونی نوساز در سیمین زغفرانیه، ۹۰ متری، دو خوابه، ۱.۲ میلیارد تومان قیمت‌گذاری شده است.

تعیین قیمت سلیقه‌ای است

محمودی یکی دیگر از بنگاهداران منطقه شمال تهران در خصوص اینکه این قیمت‌ها بر چه اساس و نحوه‌ای تعیین می‌شود تاکید کرد: تعیین قیمت‌ در بازار مسکن این روزها سلیقه‌ای و بدون دخالت مشاوران املاک به متقاضیان اعلام می‌شود و از طرف دیگر خریداران هم چاره‌ای جز قبول کردن خواسته اجباری فروشنده‌ها ندارند.

اما در محدوده خیابان دولت که از مناطق قدیمی تهران محسوب می‌شود به اذعان فعالان ساختمانی تغییر چندان محسوسی در قیمت‌ها ایجاد نشده و بالا بودن قیمت در این منطقه باعث شده تا مالکان چندان بر افزایش نرخ تاکید نکنند تا خریدار راحت‌تر اقدام به خرید مسکن مورد نظر کند.

به گفته این فعال بازار مسکن، بهای ملک در محدوده دولت از ۸ تا ۱۰ میلیون تومان متغیر بوده چنانکه قیمت یک واحد ۲۵۰ متری در دیباجی فرعی ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان و در سه‌راهی دولت حدود یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تعیین شده است. البته بهای هر مترمربع از یک خانه نوساز با فول امکانات در منطقه دروس تا ۱۴.۵ میلیون تومان هم می‌رسد.

کاهش ساخت‌ و سازها در سال جدید

ناگفته نماند که خانه‌های کلنگی در منطقه اختیاریه نیز به قیمت متری ۱۵ میلیون تومان به فروش می‌رسد. هرچند که تعداد فروشندگان این واحدها بسیار محدود هستند اما به اذعان بنگاهداران این منطقه تعداد تقاضا برای خرید و ساخت این واحدها نیز در مقایسه با گذشته کاهش پیدا کرده چراکه درصد سود این بازار در مقایسه با سال‌های قبل خیلی کمتر شده و همین امر عامل اصلی پررنگ‌تر شدن فعالیت بساز و بفروش‌ها به شمار می‌آید.

از سالن‌های بی‌ستون تا شیرآلات کریستال

این روزها مشتریان خانه‌های لوکس در برج‌های تهران به شدت افزایش یافته و هر روز هم بر تعداد کسانی که زندگی در پنت‌هاوس‌های لوکس مدرن را بر زندگی در خانه‌های ویلایی ترجیح می‌دهند، افزوده می‌شود. در حال حاضر برج‌هایی در فرمانیه، زعفرانیه، کامرانیه و سایر مناطق شمیران وجود دارد که متراژ آن از ۳۰۰ متر شروع و تا ۱۲۰۰ متر افزایش می‌یابد در حالی که سالن‌های بی‌ستون، استخرهای معلق داخل واحدها، آشپزخانه‌های تمام اتوماتیک، شیرآلات کریستال، حسگرهای امنیتی، چوبکاری‌های دست‌ساز ایتالیا، زمین تنیس، تونل‌های آبی دوار، برکه و آبشار، باغ پرندگان، پارک کودک، سالن‌های مخصوص برپایی همایش‌ها و جشن‌ها و کارواش تنها بخشی از امکانات موجود در آنهاست.

رقابت بر سر ارائه امکانات رفاهی در برج‌های شمال تهران

رمضانی یکی از فعالان بازار در خصوص بهای خانه در برج‌های تهران می‌گوید: با توجه به میزان امکانات و درجه لوکسی، بهای هر برج متفاوت با برج دیگری است و هر برج جدیدی که ساخته می‌شود تعریف تازه‌ای از رفاه را ارائه می‌دهد.

وی بر این باور است که واحد‌های مسکونی در برخی از برج‌های تهران حتی از بهترین هتل‌های پنج ستاره کشور نیز زیباتر و مجهزتر است، به طوری که نور، صدا و موسیقی در همه واحدهای این برج با سیستم هوشمند کنترل می‌شود.

به گفته وی در صورتی که علاقه‌مند به خرید ملک در طبقات بالایی برج‌های آسمان‌خراش در منطقه ولنجک تهران باشید، دست‌کم باید برای هر مترمربع از این واحدها که متراژ‌های داخلی آنها کمتر از ۳۰۰ مترمربع نیست، ۱۷۰ میلیون ریال پرداخت کنید.

پیگیری‌ها نشان می‌دهد که قیمت آپارتمان‌ در این برج‌ها با احتساب افزایش دو درصدی در طبقه پانزدهم به ۲۲ میلیون تومان هم افزایش می‌یابد. ناگقته نماند که در این بازاری که بسیاری قادر نیستند برای خرید خانه ۱۵۰ میلیون تومان هزینه پرداخت کنند، مشتریانی هستند که برای خرید یک پنت‌هاوس فوق لوکس در منطقه ولنجک تهران با دیوارهای طلا کوب بیش از ۲۰ میلیارد تومان هزینه می‌کنند.

خانه‌هایی که با کمتر از یک میلیارد تومان هم می‌توان خرید!

اما یکی دیگر از فعالان بازار از افزایش ۵ تا ۱۵ درصدی قیمت ملک در متراژ‌های کوچک‌تر خبر داد و تصریح کرد: دارندگان خانه‌های نوساز تمایل چندانی به فروش ملک خود با قیمت‌های قبلی ندارند و معتقدند که قیمت مصالح ساختمانی در سال گذشته بعضا تا ۳۰ درصد افزایش یافته است. بر همین اساس عرضه بر اساس قیمت‌های گذشته دور از منطق است.

البته در صورتی که موجودی اولیه‌تان حدود ۶۰۰ میلیون تومان باشد، قادر به خرید خانه‌ای با متراژ ۷۴ متر در میدان هروی پاسداران و یک واحد ۸۰ متری در قلهک (یخچال) خواهید بود. اما نباید فراموش کرد که قیمت ملک متناسب با محدوده ساخت، نوع طراحی و امکانات آن متفاوت بوده و در برخی موارد بهای یک مترمربع از آن حتی به کمتر از ۷ میلیون تومان و در برخی موارد به حدود ۹ میلیون تومان هم می‌رسد.
منبع: ایسنا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 3
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • چشم نگران یارانه ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۶
    0 0
    ببخشید بنده جزو کسانی بودم که سال پنجاه و هفت معتقد بودیم که ثروت کشور در دست عده معدودی از خدا بیخبر افتاده است و باید عادلانه بین همه مردم تقسیم شود و هنوز هم مثل هالوها نشسته ام به امید روزی که این اتفاق بیفتد . مشرق جان به نظرت که میدانم این جور مطالب را چاپ نمیکنی من چرا این همه هالو هستم
  • افشین تهران ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۷
    0 0
    قابل توجه فروشندگان مسکن.اینجانب بابررسیهایی که کردم کلا پول یک متر اپارتمان متوسط را دارم اگر چنانچه در فایلهای خود دارید اطلاع دهید.یک متر فضای مفید.!!!!قربان اینهمه عدالت.
  • علی رسولی ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۳/۰۸
    0 0
    با سلام- مدتها فکر می کردم چرا سبک زندگی جدید و غربی مردم را از خانه های قدیمی محروم کرد و وادار به زندگی در فضای محدود و بسته و آپارتمانها کرد.مردم قدیم در خانه هایشان آرامش داشتند و از حیاط و باغچه و آب بهره مند بودند و بچه ها بازی می کردند و زنان براحتی کارهای روزمره را انجام می دادند و مهمانی های بزرگ و مهمانی های بزرگ برگزار می کردند و کلا"استقلال داشتند و مجبور نبودند محدودیتهای زندگی در خانه های آپارتمانی امروز را تحمل کنند که حق نداشته باشند کوچکترین صدایی از آنان بلند شود و بچه ها نتوانند بازی کنند و اهل منزل از همه سو مورد دید خانه های اطراف باشند و نتوانند براحتی از مهمان پذیرایی کنند و ...و در سال 70 هم مقلدان بی چون و چرای سبک زندگی غربی در دولت سازندگی استاندارد فضای خانه را 75 متر مربع تعیین کرده بودند (همانطور که استاندارد تعداد فرزند را دو تا تعیین کرده بودند). اربابان حاکم بر جهان و امپراطوران و سرمایه داران بزرگ که همه الگوهای فرهنگی و زندگی مردم جهان را تعیین می کنند ، خودشان از همه این استانداردها مستثنی هستند ؛ آنان در خانه های بزرگ و با شکوه و مجلل و دارای باغ و باغچه و امکانات تفریح و آسایش و تالارها و مهمانخانه های بزرگ و استخر و ... زندگی می کنند و همه نوع امکانات رفاهی و تفریحی دارند و مردم طبقات متوسط و ضعیف هستند که مجبورند در آپارتمانهای کوچک و فشرده و خفقان آور زندگی کنند و به انواع آسیب های جسمی و روحی دچار شوند و باور کنند که زندگی مدرن همین است و غیر از این نیست و نباید هم غیر از این باشد و هر شخص یا اشخاصی هم که اعتراض و مخالفت کنند احمق و نادان و عقب مانده و واپس گرا و ضد پیشرفت و ترقی هستند !!!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس