با روي کار آمدن مجدد دولت نوري مالکي و کاهش تأثير آمريکا بر عراق و افزايش نفوذ معنوي جمهوري اسلامي ايران، واشنگتن به فکر راه اندازي تظاهرات ضددولتي در اين کشور افتاده است.

به گزارش گروه بين الملل مشرق، نوري مالکي که سعي در برقراري روابطي خوب با تهران داشته و تا کنون در برابر اجراي تمام عيار توافقنامه امنيتي واشنگتن با بغداد، مقاومت کرده است، پس از ماهها کشمکش در عرصه سياسي عراق، با رأي پارلمان اين کشور، روي کار آمد و همين باعث شد کاخ سفيد که "اياد علاوي" عنصر سابق بعثي و از شيعيان سکولار نزديک به آمريکا را به مالکي ترجيح مي داد، به فکر انتقام و تضعيف دولت مالکي بيفتد.
اخبار رسيده نشان مي‌دهد که اکنون بحران سازي در عراق توسط آمريکايي‌ها اداره مي‌شود و آنها سعي مي‌کنند اوضاع را متشنج کنند.
طبق تحليل سيا، جامعه عراق بسرعت در حال تغيير به ضرر اسلام است و آمريکا بايد از طريق فناوري هاي مختلف و تهاجم فرهنگي، عراقي‌ها را شست وشوي مغزي دهد. بر اساس اين تحليل، در دانشگاه‌هاي عراق، بازار سياست داغ شده و شعارهاي اسلامي ديگر در دانشگاه‌ها چندان مرغوبيتي ندارد؛ احزاب اسلامي هم در شرايط خوبي قرار ندارند و اگر فکر انتخابات زودهنگام در عراق رواج پيدا کند و عملي شود بازنده اصلي احزاب اسلامي هستند.

 

ديدار اوباما با جوانان عراقي
در چنين شرايطي قرار است باراک اوباما، رئيس جمهور آمريکا، بزودي با چند جوان معترض به وضع موجود در عراق ملاقات کند.
قرار است اين جوانان که در فرايند خاصي از سوي سفارت آمريکا در بغداد انتخاب شده اند، ليستي از آنچه "مشکلات حاد عراق" مي خوانند به اوباما ارائه کنند.
اين ليست که با هماهنگي سيا تهيه شده است شامل مواردي مانند "مفاسد طبقه حاکم"، "مفاسد شبکه نظاميان"، "تحديد آزادي‌هاي فردي"، "ديکتاتوري ديني"، "بيکاري" و "نبود امنيت" و "سطح پايين خدمات" است، مطرح کنند.
اين برنامه توسط سازمان جاسوس مرکزي آمريکا (سيا) طرح ريزي شده و هدف آن، بازکردن باب دخالت آمريکا در مسائل عراق به شکل علني است.
جالب اينجاست که نفرت عمومي جوانان عراقي از مقامات آمريکايي که در پرتاب کفش به جرج بوش، رئيس جمهور سابق آمريکا در جريان آخرين ديدارش از عراق بروز پيدا کرد، دراين برنامه ريزي جايي ندارد و کليت برنامه، منحصر به چند جوان دستچين شده از سوي سفارت آمريکاست.

 

راه اندازي تظاهرات عليه دولت توسط آمريکا
آمريکا براي دعوت به راهپيمايي ضددولتي در روز 25 فوريه مصادف با جمعه ششم اسفندماه جاري، يک ميليون اعلاميه در عراق چاپ کرده و براي دستيابي به اين هدف، 850 هزار دستگاه رايانه و امکانات مرتبط با اينترنت را در بين عراقي‌ها توزيع کرده است. قرار است تا چهار ماه آينده، يک ميليون ديگر از اين اقلام بين عراقي‌ها توزيع شود. اين برنامه، شامل برنامه تماس با جوانان در برنامه‌هاي فيس‌بوک و توييتر و شبکه هاي اجتماعي نيز هست.

 

تماس مالکي با آمريکا براي لغو تظاهرات
منابع آگاه فاش کرده اند که راهپيمايي عراق، طوري طراحي شده که حکومت نتواند آن را کنترل کند زيرا به عقيده آمريکايي ها، گاه مي توان نوري مالکي را عصباني کرد. مالکي، نخست‌وزير عراق پيش از اين هم يک بار نتوانست بر اعصاب خود مسلط شود و گفت: «شما صدام را 30 سال تحمل کرديد، مرا هم يک سال تحمل کنيد.»
مالکي خود با آمريکايي‌ها تماس گرفته و از آنها پرسيده که دقيقاً از او چه مي‌خواهند و گفته که حاضر است در مورد توافق‌نامه امنيتي عراق با آمريکا کوتاه بيايد و يا با علاوي توافق‌نامه نهايي داشته باشد مشروط به اينکه به اين وضعيت پايان داده شده و از توسعه اعتراضات به داخل خيابان‌هاي عراق جلوگيري شود.

 

اعزام بحران سازان بلوک شرق به خاورميانه جديد

آمريکا تعدادي از کارشناسان بحران‌ساز را که سابقه بحران‌سازي در اروپاي شرقي در جريان تحرکات بلوک شرق و شوروي را داشته‌اند و اکنون بازنشسته شده‌اند به دليل نياز به آنها براي بحران‌سازي جديد در خاورميانه که به اعتقاد سيا، وضعي مشابه بلوک شرق سابق در دهه 90 ميلادي را دارد، فراخوانده است.
اين کارشناسان در بين کشورهاي حاشيه خليج فارس تقسيم شده‌اند تا بحران‌ها را هدايت کنند. پنج نفر از اين کارشناسان که متخصص ايران هستند در حوزه "بحران‌سازي ايران در عراق" مشغول فعاليت شده‌اند که هدف نهايي آنان، مديريت تغيرات خاورميانه تحت اقتدار منطقه اي ايران، بر اساس تجارب دموکراتيک است.

 

جلسات متعدد آمريکا با سازمان هاي جاسوسي منطقه
به گفته منابع آگاه، جلسه اي سرّي بين رؤساي سازمان‌هاي اطلاعاتي کشورهاي حوزه خليج فارس، اردن و مراکش با حضور معاون وزير امور خارجه آمريکا و رئيس سازمان سيا در ابوظبي برگزار شده است که مهم ترين موضوع اين جلسه، آماده سازي کشورهاي عربي براي پذيرش نظام پادشاهي مبتني بر قانون اساسي است.
آمريکايي‌ها گفته‌اند که هيچ تعهدي براي حفظ نظام هايي که نخواهند نقشه راه آمريکا را اجرا کنند نخواهند داشت. اين نقشه راه، همان نظام پادشاهي مبتني بر قانون اساسي است.

اکنون بايد منتظر ماند و ديد آيا تظاهرات روز جمعه برخي عراقي ها مانند مصر و بحرين و يمن و ليبي، داراي ريشه هاي تاريخي و حقيقي است يا تنها يک خيمه شب بازي مصنوعي است که دست هاي آمريکايي ها از وراي آن قابل رؤيت است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس