حضرت آيت الله نوري همداني گفتند: حوزه‌هاي علميه به دليل اين که يکي از عوامل اصلي به وجود آورنده انقلاب هستند، بايد در سياست اظهار نظر کنند.

به‌گزارش مشرق به نقل از مرکز خبر حوزه، معظم‌له سه شنبه شب، در هم‌انديشي اساتيد سطوح عالي و خارج حوزه علميه قم با موضوع «مطالبات مقام‌معظم‌رهبري و مسئوليت اساتيد» که در محل سالن همايش‌هاي مدرسه عالي‌دارالشفا برگزار شد، اظهار داشتند: در زمان ما حادثه اي رخ داد که بسيار مهم و از نظر دين‌باوران شيرين‌ترين رويداد بود و آن چيزي جز انقلاب اسلامي ايران نبود.

حضرت آيت الله نوري همداني تصريح کردند: حادثه انقلاب اسلامي ايران بر کل جهان اثر گذاشت و قطعا همان‌گونه که امروز شاهد آثار فراوان آن در کشورهاي اسلامي هستيم، در آينده نيز آثار ديگري بر آن مترتب خواهد بود.

 

* طنين انقلاب اسلامي در مصر، تونس و ...

ايشان افزودند: امروز طنين حادثه انقلاب اسلامي ايران، در کشورهايي چون مصر، تونس، کويت، يمن و ... تأثير گذاشته و اين به دليل بزرگ بودن اين حادثه عظيم بود؛ از اين رو وظيفه حوزه هاي علميه پشتيباني از اين نظام است.

اين مرجع تقليد با بيان اين که حادثه انقلاب اسلامي ايران، امتداد ولايت ائمه اطهار(ع) است، گفتند: کل فقهاي ما در بحث هاي خود به جاهايي مي رسند که حکومت لازم است و معتقدند در زمان غيبت بايد يک مدير جامعه که فقيه و مدير و مدبر و شجاع باشد در رأس حکومت اسلامي قرار گيرد؛ بر اين اساس مي توان گفت که انقلاب اسلامي ايران ريشه قرآني، حديثي و تاريخي و فقهي دارد.

معظم له، با بيان اين که در اسلام نظام ها يا طاغوتي اند يا ولايي و قسم سومي براي آن متصور نيست، گفتند: نظام جمهوري اسلامي ايران، نظامي ولايي و مورد تأييد ائمه و اهل بيت(ع) است و بايد از آن پشتيباني کنيم.

حضرت آيت الله نوري همداني، در ادامه سخنان خود، تصريح کردند: ما طلبه ها سال ها در حوزه مشغول تحصيل و تهذيب هستيم، اما بايد گفت که يک نفر همانند امام خميني(ره) در حوزه پيدا مي شود که داراي جمع ويژگي هاي خاص باشد.

 

* نگاه امام خميني‌(ره) به انقلاب

اين مرجع تقليد ادامه داد: اگر امام خميني(ره) مي گفت انقلاب ايران، کسي توجهي به آن نمي کرد و گستره آن امروز کشورهايي چون مصر، تونس، يمن، بحرين و ... را در بر نمي گرفت، بلکه گفت انقلاب اسلامي تا همه مسلمانان جهان با آن همراه باشند.

معظم له خاطرنشان کردند: با انقلاب اسلامي ايران، موقعيتي براي حوزه و روحانيت پديد آمده است که بايد از اين فرصت نهايت استفاده را برد.

حضرت آيت الله نوري همداني با يادآوري حرکت هاي دين ستيزانه و روحانيت ستيزانه رضاشاه پهلوي و تشريح عملکرد مؤسس حوزه علميه قم آيت الله العظمي حائري، گفتند: آيت الله حائري اقتضاء را در اين مي‌ديدند که فقط حوزه را حفظ کند تا افرادي چون امام خميني(ره) در آن رشد کنند و از اين رو اين حرکت را مانند حرکت امام حسن مجتبي(ع) دانست که زمينه سازي براي قيام کربلاء کردند.

ايشان يادآور شدند: امروز به برکت تحقق انقلاب اسلامي ايران، شرايط بسيار مطلوبي براي حوزه هاي علميه و روحانيت به وجود آمده که بايد از آن ها نهايت استفاده را کرد.

 

*انتقاد از کم توجهي برخي طلاب به جديت در تحصيل

اين مرجع تقليد، در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به شرايط امروز حوزه هاي علميه، گفتند: متأسفانه امروز اگر علماي هر شهري از دنيا مي رود، جايگزيني براي آن ها يافت نمي شود که براي به وجود آمدن چنين خلاءهايي بايد فکري کرد.

معظم له تصريح کردند: نکته بعدي که بايد به آن توجه کنيم طبقه بندي در حوزه است، چرا که يک فرد نمي تواند به تمام علوم تخصصي دست يابد، بلکه بايد با جديت در يک رشته خاص و تمرکز روي آن، به سطوح بالاي علمي برسد.

حضرت آيت الله نوري همداني با انتقاد از کم توجهي برخي طلاب به جديت در تحصيل، گفتند: امروز گاهي مشاهده مي شود که برخي طلاب به بهانه هاي مختلف از حضور در کلاس ها دوري مي کنند و به جاي آن از نوارها و سي دي ها استفاده مي کنند، حال آن که بايد دانست که کسي با نوار و سي دي ملا نمي شود.

ايشان در ادامه سخنان خود خطاب به اساتيد حوزه گفتند: در حوزه سابق، دروس اخلاق بسياري داير مي شد، اما امروزه اين امر تا حدودي کمرنگ شده است که اين امر نيز بايد مورد توجه قرار گيرد.

 

* ضرورت تقدير مستمر از اساتيد

اين مرجع تقليد در بيان راهکاري براي ارتقاي سطح علمي حوزه هاي علميه، با بيان اين که ساليانه چند بار از افراد برتر دانشگاه ها تقدير مي شود، گفتند: بايد از افراد برجسته حوزه همواره تقدير و تشکر کرد.

معظم له افزودند: نمي گويم که حضور و غياب بارد در کلاس هاي حوزوي باشد، اما بايد بدانيم که چه کساني به صورت منظم در سر کلاس حاضر مي شوند و چه کساني بهانه هايي را براي عدم شرکت در کلاس عنوان مي کنند.

 

* حوزه بايد در سياست اظهار نظر کند

حضرت آيت الله نوري همداني در بيان آخرين راهکار به حوزه هاي علميه، گفتند: حوزه‌هاي علميه به دليل اين که يکي از عوامل اصلي به وجود آورنده انقلاب هستند، بايد در سياست اظهار نظر کنند.

ايشان در پايان گفتند: بايد در حوزه، همان‌گونه که رهبري گفتند، مسائل روز را بشناسيم و نسبت به برطرف کردن مشکلات اقدام کنيم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس