کد خبر 311935
تاریخ انتشار: ۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۶:۴۲

این نوزاد با دو صورت و دو مغز متمایز، اندام‌های یکسانی دارد و بدون مشکل زیست می‌کند.

به گزارش مشرق به نقل از ایران، خانواده پرجمعیتی در سیدنی استرالیا ۱۴ روز پیش در یک زایمان زود هنگام صاحب دختر عجیب‌الخلقه‌ای با دو صورت و جمجمه جداگانه شد.این نوزاد که در ۳۲ هفتگی (۸ ماهگی) به صورت اورژانسی متولد شده بود از معدود نوزادان عجیب‌الخلقه‌ای است که با این نارسایی زنده به دنیا آمده‌ و ادامه حیات می‌دهد.

«سیمون هووی» و همسرش «رنی یانگ» این نوزاد دو سر را به نام «هوپ» و «فیت» نامگذاری کرده‌اند که در لاتین به معنای «امید» و «وفاداری» است. این زوج صاحب ۷ فرزند دیگر نیز هستند و در ماه پنجم بارداری، مادر از طریق سونوگرافی‌های تخصصی متوجه این نارسایی در نوزاد شد اما به‌رغم هشدارهای پزشکان درباره عواقب حیات این نوزاد در جریان رشد، اجازه سقط جنین ندادند و مادر تصمیم گرفت هر طور شده بچه دو سر را سالم به دنیا بیاورد. حالا نیز پس از گذشت حدود سه هفته از تولد کودک دو سر هر دوی آن‌ها با داشتن مغز جداگانه به صورت یکسان و همزمان نفس می‌کشند و قلب مشترک‌شان با ضربان منظمی کار می‌کند و در وضعیت ثبات در بیمارستان تحت نظر پزشکی هستند.

مادر این کودک دو سر می‌گوید: «ما در ظاهر یک کودک با دو سر و با دو خصوصیت اخلاقی متفاوت داریم که از تولد آن‌ها واقعاً خوشحالیم. احساس می‌کنم با تمام سختی‌های نگهداری آن‌ها حاضر به از دست دادنشان نیستم.»
دکتر «کسبی» پزشک مخصوص این مادر استرالیایی درباره این نوزاد دختر با دو سر می‌گوید: «بزرگ‌ترین معضلی که این کودکان با آن روبه‌رو هستند مشکلات تنفسی است. از آنجا که این کودک با دو مغز جداگانه و دوبینی متمایز از یک شش تنفس می‌کند و رگ‌های منتهی به مغز آن‌ها نیز از گردن به یک شریان حیاتی مشترک متصل می‌شود، هر چه سن بالاتر برود مشکلات بیشتری پیدا می‌کند که البته تا به این لحظه این کودک دو سر در شرایط ثبات و بدون مشکل خاصی زندگی می‌کند.»

سندرم تعدد جمجمه‌ای یا دو صورتی چیست؟
نوزاد متولد شده در «سیدنی» استرالیا با سندرم «دو صورتی» (Diprosopus) به دنیا آمده‌اند.
«Diprosopus» کلمه‌ای یونانی به معنای «دو صورتی» است که با نام «تعدد جمجمه‌ای» -craniofacial duplication- نیز شناسایی می‌شود. این نارسایی یکی از معدود مشکلات مادرزادی است که در آن یک عضو یا تمام اجزای صورت تکثیر می‌شوند.
پزشکان علت بروز این سندرم را در توزیع بیش از حد نوعی پروتئین ژنی در مرحله شکل‌گیری جنین تشخیص داده‌اند. هر چه توزیع این پروتئین گسترده‌تر باشد تکثیر اجزا بیشتر شده و در برخی موارد از جمله این نوزاد استرالیایی همه اجزای صورت به شکل آینه‌ای یا قرینه پدید می‌آیند.

این نارسایی در زمان بارداری در مرحله «غربالگری» و با اندازه‌گیری مایع «آمنیوتیک» در کیسه آب جنین قابل تشخیص است و به همین خاطر اکثر این جنین‌ها در مراحل اولیه بارداری شناسایی و سقط می‌شوند.

طبق آمار سازمان‌های بهداشتی در سراسر جهان ۳۵ مورد از این نوزادها «دو صورتی» قبل از تولد جان باخته‌اند و تنها چند موردی زنده به دنیا آمده‌اند که مدت حیات آن‌ها بین چند دقیقه یا چند ساعت و تنها در یک مورد ۲ ماه گزارش شده است. نوزاد هندوستانی که مانند نوزاد دو صورتی استرالیایی در ماه «مه» به دنیا آمده بود در سال ۲۰۰۸ میلادی با سری بسیار بزرگ و در زایمانی سخت و طولانی متولد شد. این کودک صورت کاملی داشت و همه اجزای سرش بجز گوش‌ها جداگانه بود. تنها مشکلی که وجود داشت وضعیت دو چشم میانی بود که به دلیل شکل عجیب جمجمه و بسته نشدن پلک‌ها از تار بودن دید رنج می‌برد. این نوزاد دختر نیز تا ۲ ماه پس از تولد زنده بود اما هر چه بزرگ‌تر می‌شد نارسایی‌هایش بیشتر بروز می‌کرد تا این‌که پس از مدتی با مشکلات تنفسی به حال بیماری افتاد و پس از چند هفته تحت مراقبت پزشکان دچار حمله قلبی شد و جان باخت.
نمونه‌های دیگری نیز در جهان وجود دارند که به دلیل طول عمر کوتاه‌شان حتی نامشان نیز ثبت نشده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس