به گزارش مشرق، المیادین بازگشت سوری ها به حمص را پوشش داده و در این باره گفت: اگرچه حجم و میزان خرابیها و ویرانیها در بخش قدیمی حمص بسیار زیاد است، اما بارقه های امید در دل سوریها و اهالی حمص بازگشته است و آنها به بازسازی همه خرابیها امیدوارند.
المیادین با تهیه تصاویر اختصاصی از شهر حمص گفت: سوری ها گفته اند ما این شهر را باردیگر از نو خواهیم ساخت.
خبرنگار المیادین گفت: سازمانهای بشردوست از جمله هلال احمر سوریه در طول این بحران نقش بسیار مهمی ایفا و به مجروحان و غیرنظامیان به شیوه های مختلف امداد رسانی کردند.
حمص اکنون به یک شهر امن و با ثبات تبدیل شده است و تنها در محله الوعر تعدادی افراد مسلح هستند که قرار است بزودی این مساله نیز حل و فصل شود.
امروز حتی صدای یک گلوله در حمص نیز شنیده نشد و این نشان از بشارت خوب برای شهروندان این شهر است. بسیاری از مینها و مواد منفجره خنثی شده و مرحله اول پاکسازی در این شهر شروع شده است.
همچنین پرس تی وی مصاحبه با یک کارشناس موسسه آمریکایی رانشان داد. وی درباره پیروزی ارتش سوریه در حمص گفت: ایران یکی از برندگان حل بحران حمص در سوریه به شمار می رود.
مایکل لین در گفتگویی از واشنگتن گفت: سفیر ایران در خصوص برگزاری مذاکرات میان جناح های درگیر در مناقشه شهر حمص تلاش کرده و دخالت داشته است و توانست جناح های درگیر را به سمت یک راه حل هدایت کند و این یک پیروزی آشکار برای ایران محسوب می شود.
شبکه المنار نیز عقب نشینی تروریست ها را بازتاب داده و گفت: افراد مسلح در تلاشند عقب نشینی خود را از بخش قدیمی حمص پیروزی جلوه بدهند اما واقعیتها و شواهد نشانگر یک شکست بزرگ برای این گروههاست و مردم حمص نیز می گویند این شهر را دوباره خواهند ساخت.
به گزارش شبکه تلویزیونی المنار ، مردم شهر حمص پس از خارج کردن گروههای مسلح از این شهر وارد آن شدهاند.
توافقنامه حمص با خروج حدود 2200 فرد مسلح به اجرا در آمد اگرچه در اجرای آن به علت کارشکنی گروههای مسلح در مسیر ورود کمکها به شهرهای تحت محاصره نبل و الزهرا در حومه حلب ،تأخیر به وجود آمد.
فواز جرجیس، استاد روابط بین الملل دانشگاه لندن در گفتگو با شبکه تلویزیونی العربیه حدث از لندن درباره دستاوردهای نظام سوریه با سیطره بر شهر حمص گفت: سیطره بر این شهر دارای پیام های متعددی است و تنها به معنای زیان روحی به گروه های مخالف نبوده، بلکه یک زیان راهبردی برای آنان است.
استقرار دوباره نیروهای دولتی بر شهر حمص یک دستاورد راهبردی شمرده می شود.
نبردهای منطقه قلمون نیز مسئله ای راهبردی است. به نظر می رسد گروه های مخالف نظام سوریه به این شکست توجه جدی ندارند. سیطره نظام سوریه بر شهر حمص به معنای آن است که نظام این کشور بر بیشتر بخش های غربی سوریه سیطره یافته است. گروه های مخالف نظام سوریه پراکنده هستند و از رهبری یکپارچه و هماهنگی برای وی گفت: ارتش سوریه به دستاوردهای متعدد راهبردی رسیده است و گروه های مخالف در وضع دشواری قرار دارند و نظام سوریه با استفاده از این پیروزی خطاب به داخل و خارج می گوید در وضع خوبی قرار دارد و نبردهای دیگر در دمشق و دیگر نقاط سوریه به سود نظام این کشور تمام خواهد شد. میان اقدامات نظامی و سیاسی نظام سوریه، همراهی وجود دارد.
شبکه خبری فرانس 24 در گزارشی درباره اوضاع شهر حمص سوریه اعلام کرد این شهر در شورش مردم این کشور نقش نمادین را ایفا می کرد . این شهر از سه سال پیش که شورش مردم سوریه آغاز شد، پایگاه مردمی مخالفان سوریه بود، اما اکنون شورشیان از این شهر خارج شده اند و ارتش کنترل آن را که به تله از ویرانه تبدیل شده، به دست گرفته است.
«آنتوان بصبوص» تحلیلگر سیاسی و رئیس مرکز دیده بانی کشورهای عربی در پاریس در باره جایگاه شهر حمص می گوید حمص سومین شهر بزرگ سوریه است و از نظر راهبردی نیز نقش مهمی درسوریه دارد زیرا در محل تلاقی منطقه علوی نشین و بقیه کشور است.
در نتیجه با کنترل این شهر به دست ارتش سوریه زمینه برای تشکیل «علویستان» ( کشور علوی ها ) گسترده تا مرزهای لبنان فراهم می شود.
کارشناس مسائل جهان عرب افزود: حمص در واقع محل درگیری محور شیعه به رهبری تهران و محور سنی به رهبری عربستان سعودی، قطر و ترکیه نیز بوده است. در واری این صف بندی منطقه ای روسیه نیز قرار داشت که در کنار ایران از رژیم بشار اسدحمایت می کند.البته کشورهای غربی نیز در بحران سوریه هستند که کاملا منفعل بوده و مخالفان بشار اسد را در میانه راه رها کردند.
منبع:پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر
پس از پیروزی ارتش سوریه در حمص و بازگشت مردم سوری به منازل خود، بازتاب رسانه های جهان از این رویداد قابل توجه است. برخی از رسانه این رویداد را یک پیروزی بزرگ برای بشار اسد می دانند.