در همین حال ابراهیم ‌نکو از موسسان فراکسیون دولتی در مصاحبه با دانا گفته است: آقای لاریجانی معتقدند با تشکیل فراکسیون اعتدال، فراکسیون رهروان که یکی دیگر از فراکسیون‌های موجود در مجلس است اکثریت اعضای خود و توانمندی خود را از دست می‌دهد.

گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌های کشور، در لابه‌لای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی اشاره می‌کنند که انتخاب و بازنشر آنها می‌تواند مورد علاقه مخاطبان یک رسانه باشد. آنچه در ادامه می‌خوانید گزیده‌ای از مطالب امروز روزنامه‌های کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.

***


آیا هاشمی و روحانی بزرگ اصلاح‌طلبان هستند؟

روزنامه آرمان امروز نوشت: «اصلاح‌طلبان شوراي رهبري مي‌خواهند.» اين واكنش محمدرضا عارف نسبت به تشكيل جبهه واحد اصلاح‌طلبان است كه بارها از سوي او اعلام شده و رسول منتجب‌نيا هم بر آن صحه گذاشت اما كمتر كسي است كه نداند تشكيل چنين شورايي بدون نظر بزرگان امكان‌پذير نيست و پايه‌هاي سستي خواهد داشت. منتجب‌نيا كه گويي در اين عرصه پيشقدم شده است با عارف و سيدمحمد خاتمي ديدار مي‌كند و نظر آنها را جويا مي‌شود كه هر دو موافق هستند. به هر حال تشكيل اين شورا حيات دوباره براي اصلاح‌طلباني بود كه شرايط فعاليت سياسي براي آنها در 8سال گذشته بسيار محدود شده بود و آنها محلي براي فعاليت نداشتند. عارف هم از آن دسته بود كه اگرچه در انتخابات سال92 كانديدا شد اما تا پيش از آن فعاليت سياسي علني از خود بروز نداده بود و پس از انصراف به خاطر احترام به نظر بزرگان بيش از گذشته به فعاليت‌هاي خود رنگ و بوي عملياتي داد. از‌‌ همان ماه‌هاي اول آغاز دولت تدبير و اميد و با وجود پيشنهاداتي براي حضور در كابينه، بر حضور جدي اصلاح‌طلبان براي انتخابات مجلس آينده تاكيد و از سوي ديگر بنياد اميد ايرانيان را فعال‌تر كرد. بنيادي كه به گفته او در پي تربيت نيروي جوان براي سطوح مختلف مديريتي كشور است. عارف به خاطر اقبالي كه مردم از سال گذشته نسبت به او پيدا كردند، احساس مسئوليت بيشتري نسبت به جامعه پيدا كرده و به دنبال اين است با سازوكارهايي كه در نظر دارد زمينه پيروزي اصلاح‌طلبان و گروهي از اصولگرايان معتدل را در انتخابات فراهم آورد.

او از ابتداي سال جديد بحث ائتلاف ميان اصلاح‌طلبان و اصولگرايان معتدل و همچنين شوراي رهبري اصلاح‌طلبان را مطرح كرده است و در اين ارتباط ديدارهايي نيز با برخي از چهره‌هاي شاخص از جمله آيت‌ا... واعظ طبسي توليت آستان قدس رضوي داشته كه به گفته حسن رسولي، در اين ديدار صميمانه آيت‌ا... واعظ طبسي با تاييد مشي ميانه‌روي دكتر عارف، وي را ترغيب كرده كه با توجه به نقشي كه در عرصه سياسي كشور دارد، تلاش كند تا نيروهاي معتقد هر دو جريان اصلاح‌طلب و اصولگرا كه به مباني نظام اعتقاد و اصول قانون اساسي را قبول‌دارند، براي اعتلاي كشور تلاش كنند. شايد براي جمع‌بندي و تعيين سازوكارهاي اين مساله بوده كه در همين يك ماه و نيم گذشته از آغاز سال جديد به ديدار حسن روحاني در پاستور، آيت‌ا... هاشمي‌رفسنجاني در مجمع تشخيص مصلحت نظام و سيدحسن خميني در جماران رفته است.


کسب تکلیف آمریکا از صهیونیست‌ها در آستانه مذاکرات وین

کیهان نوشت: در آستانه دور دیگری از مذاکرات هسته‌ای 5+1 با ایران مقامات ارشد آمریکایی برای رایزنی با مقامات صهیونیستی به بیت‌المقدس سفر می‌کنند.روزنامه هاآرتص خبر داد سوزان رایس مشاور امنیت ملی و وندی شرمن رئيس هیئت آمریکایی در مذاکرات با ایران، روز پنجشنبه به اسرائیل می‌روند.به نوشته هاآرتص، «رایس و شرمن در صدر هیئت آمریکایی می‌خواهند به مدت دو روز در رایزنی با مقامات اسرائیل از آخرین مواضع این کشور در خصوص برنامه اتمی ایران آگاه شوند. رایس در کنار دیدار با یوسی کهن «مشاور جدید امنیت ملی اسرائيل، دیدار جداگانه‌ای نیز با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائيل، خواهد داشت.»یک هفته پس از سفر رایس و شرمن به فلسطین اشغالی دور چهارم مذاکرات ایران و 5+1 در وین برگزار می‌شود، برای این دور، نشست‌هایی چهار روزه برنامه‌ریزی شده است.

به گزارش رادیو فردا، آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان، در دیدار با باراک اوباما در کاخ سفید بر اهمیت مذاکرات اتمی با ایران تاکید کرد و گفت در صورت ناکامی، تحریم‌ها تشدید خواهد شد.توافق ژنو سوم آذر 92 حاصل شد اما اجرای آن تا 30 دی 92 به تاخیر افتاد.موضوعاتی مانند راکتور آب سنگین اراک و تاسیسات فردو، ذخایر اورانیوم 5 درصد ایران، تعداد سانتریفیوژها، بازرسی از پارچین، مطالعات ادعایی و زمان بسته شدن پرونده و لغو تحریم‌ها از جمله موضوعات مورد اختلاف طرفین است.بنا بر گزارش‌های متواتر، گنجاندن موضوع توقف غنی‌سازی در فردو و رقیق‌سازی یا اکسید کردن ذخایر اورانیوم 20 درصد ایران با اصرار صهیونیست‌ها و هماهنگی آمریکا و فرانسه و انگلیس در توافق موقت گنجانده شد.

مجوز روحاني براي فروش تعدادي از ساختمان هاي دولتي

خراسان نوشت: بر اساس مصوبه وزيران عضو کميسيون لوايح که به استناد ماده 115 قانون محاسبات عمومي کشور تصويب و توسط حجت الاسلام روحاني رئيس جمهور مورد تاييد قرار گرفته، مقرر شده تعدادي از ساختمان هاي دولتي در استان هاي مختلف کشور به فروش رسيده و درآمد حاصل از آن براي حمايت از توسعه سرمايه گذاري و تشکيل صندوق هاي حمايت از کشاورزي توسط وزارت جهاد کشاورزي هزينه شود.

پشت پرده ژست نتانیاهو/ نقش اسرائیل در توافق هسته‌ای با ایران

روزنامه وطن امروز نوشت: نقاشی‌های نتانیاهو در سازمان ملل موجب خنده تمام رسانه‌های جهان به او شد. اما چندی بعد با توافق ایران و آمریکا بر سر برنامه هسته‌ای کشورمان، کم‌کم چهره اصلی این نقاشی‌ها و استعاره پشت آنها به‌خوبی نمایان شد. برای رسیدن به این مفهوم باید چند پرسش را در این زمینه مطرح کرد: واکنش رژیم صهیونیستی به این توافق چه بود؟ چطور رژیم صهیونیستی به این نتیجه رسید که باید با توافق اولیه هسته‌ای مخالفت کند و آیا مقصود اصلی سران این رژیم واقعاً مخالفت با این توافق بود؟ بسیاری از رسانه‌های حامی دولت در داخل کشورمان در‌‌ همان زمان منتقدان توافق ژنو را «همراهان با رژیم صهیونیستی» خطاب کردند اما گذشت زمان نشان داد که این رژیم از‌‌ همان ابتدا هم خوشحالی عمیقی از شکل‌گیری این توافق داشته و به دنبال خرید زمان برای خود است تا به اقدامات نظامی دیگرش در منطقه برسد. این تحلیل، دیگر تنها تحلیل نشریات داخلی ایران و منتقدان توافق ژنو نیست که بتوان با «بی‌سواد» یا «کم‌سواد» خواندن آنها یا گفتن این مساله که اجیرشده‌اند، به‌سادگی از کنار آن گذشت. اندیشکده رند، یکی از اندیشکده‌های مطرح آمریکایی در گزارشی ۴۴ صفحه‌ای به این موضوع پرداخته و ضمن ارزیابی اقدامات بعدی رژیم صهیونیستی در قبال توافق هسته‌ای ایران، اعلام کرده است که سران این رژیم و بویژه ماموران امنیتی و فرماندهان نظامی اسرائیل از‌‌ همان ابتدا با این توافق موافق بوده و هم‌اکنون نیز به دنبال راهی برای تأثیرگذاری بیشتر بر توافق نهایی هستند. این اندیشکده با بیان پیش فرض‌هایی راجع به چگونگی رسیدن به توافق میان ایران و کشورهای گروه 1+5 به نتایجی درباره میزان همکاری رژیم صهیونیستی با آمریکا در این زمینه رسیده است.

کمک 25 ميلياردي دولت به وزارت کشور

خراسان نوشت: بر اساس ابلاغيه چندي پيش معاون اول رييس جمهور به رحماني فضلي وزير کشور، مقرر شده با توجه به تأييد پيشنهاد مسئولان اجرايي توسط معاونت برنامه ريزي و نظارت راهبردي رييس جمهور و به استناد ماده ۵۵ قانون محاسبات عمومي کشور، مبلغ 25 ميليارد ريال از محل اعتبارات جزء ۱ رديف ۵۱۰۰۰۰ قانون بودجه، تحت عنوان کمک در اختيار وزارت کشور قرار بگيرد.

تولد فراکسیون وکیل‌الدوله‌ها از پیله فراکسیون منتقد دولت

روزنامه کیهان نوشت: یک نماینده حامی دولت که گفته بود حتی با حضور 10 نفر فراکسیون اعتدال در مجلس راه‌اندازی می‌شود، اکنون معتقد است نمایندگان پیگیر این موضوع در همین قدم اول و بر سر نام فراکسیون به مشکل برخورده‌اند.عابد فتاحی از اعضای فراکسیون 8 نفره اصلاح‌طلبان در مجلس به ایلنا گفت: علاوه بر علی مطهری، نمایندگان اصلاح‌طلب مجلس همچون مسعود پزشکیان، غلامرضا تاجگردون و علیرضا محجوب نیز از فعالین این فراکسیون هستند.

وی در خصوص آخرین اقدامات هیئت موسسان سومین فراکسیون سیاسی مجلس گفت: هفته گذشته مجلس برای سرکشی نمایندگان به حوزه‌های انتخابیشان تعطیل بود و به همین خاطر جلسه‌ای برای قطعی کردن تشکیل فراکسیون نداشته‌ایم، اما از هفته آینده جلسات هیئت موسسین از سرگیری می‌شود و ضمن توزیع فرم‌ها برای اعضا، هیئت رئیسه فراکسیون نیز مشخص می‌شود.نماینده مردم ارومیه‌ در پاسخ به این سوال که نام فراکسیون در نهایت چیست؟ گفت: بر روی نام فراکسیون همچنان بحث وجود دارد، زیرا در ابتدا نام اعتدال مطرح بود و شبهه‌ای به وجود آمد که این فراکسیون حامی دولت است و بدون قید و شرط از اقدامات و سیاست‌های دولت پشتیبانی می‌کند.وی ادامه داد: اصلا چنین مسئله‌ای وجود ندارد و نمایندگانی که جزو هیئت موسس این فراکسیون هستند، بیشتر از اصلاح‌طلبان، مستقلین و معتدلین مجلس هستند و چنین افتراهایی به این نمایندگان به هیچ‌وجه وارد نیست.

وی ادامه داد: پس از آنکه از نام اعتدال صرف‌نظر شد پیشنهاد نامگذاری با عنوان صدای ملت مطرح گشت که به خاطر اینکه پیش از آن تلاش‌هایی برای نامگذاری فراکسیونی دیگر با این نام مطرح شده بود، این نام نیز منتفی شد. اراده ملت گزینه جدید است، اما این نام نیز قطعی نشده است.گفتنی است انصراف از عنوان «اعتدال» به خاطر لو رفتن وکیل‌الدولگی نمایندگان عضو فراکسیون صورت گرفته، همچنان که نام فراکسیون صدای ملت تداعی کننده همین نام در مجلس می‌باشد؛ به این معنا که علی مطهری فراکسیون یاد شده را در زمان دولت قبلی و با نام «صدای ملت، منتقد دولت» راه‌اندازی کرد و اکنون با عنایت به دولتی شدن برخی اعضا، عنوان منتقد دولت به طنز شبیه می‌شود، ضمن اینکه اعضا نیز چنین انگیزه‌‌ای ندارند.

در همین حال ابراهیم ‌نکو از موسسان فراکسیون دولتی در مصاحبه با دانا گفته است: آقای لاریجانی معتقدند با تشکیل فراکسیون اعتدال، فراکسیون رهروان که یکی دیگر از فراکسیون‌های موجود در مجلس است اکثریت اعضای خود و توانمندی خود را از دست می‌دهد.

وی گفت: مخالفت آقای لاریجانی یک نظر شخصی است؛ در مجلس یک فرد نمی‌تواند به تنهایی تصمیم بگیرد و در نهایت هر نماینده‌ای در هر رده‌ای که باشد، فقط می‌تواند توصیه یا پیشنهاد کند.وی افزود: البته فراکسیون اعتدال پس از شکل‌گیری، روی ریاست مجدد لاریجانی در مجلس بحثی ندارد و دنبال تغییر در هیئت رئیسه نیست.احمد شوهانی نماینده ایلام نیز که از نمایندگان عضو حلقه حامیان دولت است در مصاحبه با فرارو گفته است: نمایندگان بنا به برخی دلایل از جمله دلخوری از فراکسیون اکثریت مجلس و یا همان فراکسیون رهروان ولایت که ناشی از عدم توجه به برخی انتقادات نمایندگان در طول این سال‌ها بوده است، تصمیم به تشکیل این فراکسیون گرفته‌اند.

حدادعادل: حرف رئیس‌جمهور درباره ممیزی کامل نیست

جام‌جم نوشت: غلامعلی حدادعادل، نماینده تهران در مجلس گفت: اظهارات رئیس‌جمهور در رابطه با ممیزی درست است، ولی کامل نیست. مردم حتما باید نظارت کنند و مسئولان دولتی که مشغول نظارت هستند منتخب مردم بوده و رفتار وزارت ارشاد در ممیزی، رفتاری است که مردم دوست دارند.

به گزارش فارس، حدادعادل در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران در جمع خبرنگاران گفت: کتاب باید در ارشاد بررسی و ممیزی شود، مردم نیز باید نظارت کنند. نظارت باید عاقلانه و حکیمانه باشد. نباید به صرف یک کلمه که در کتابی است، اجازه دهیم یا ندهیم کتاب منتشر شود.

وی افزود: من به طور متوسط روزانه ده جلد کتاب به کتابخانه‌ام اضافه می‌کنم که ماهانه رقمی نزدیک به 300 جلد کتاب می‌شود.این نماینده در پاسخ به پرسشی مبنی بر احتمال ارزان شدن کتاب گفت: بعید است چیزی ارزان شود و دعا کنید گران‌تر از این نشود.

گردهمایی دولتی‌ها با فراکسیون رهروان

جام جم نوشت: در حالی که تلاش‌های فراکسیون رهروان ولایت این روزها معطوف به انتخابات هیات رئیسه مجلس است، براساس اخبار منتشر شده نخستین مجمع عمومی این فراکسیون در سال 93 با حضور معاون اول رئیس‌جمهور و هشت وزیر اقتصادی کابینه یازدهم فردا برگزار می‌شود.عبدالرضا مصری، عضو شورای مرکزی این فراکسیون در گفت‌وگو با ایرنا هدف از برگزاری این نشست را تعامل هر چه بهتر اعضای این کمیسیون با دولت یازدهم در مسیر تحقق اهداف اقتصادی کشور دانست.فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت، بزرگ‌ترین فراکسیون سیاسی در دوره نهم مجلس است که حدود 200 عضو دارد.

علی لاریجانی برای مقام ریاست و باهنر و ابوترابی‌فرد نواب فعلی رئیس مجلس، گزینه‌های این فراکسیون برای انتخابات پیش‌روی هیات‌رئیسه پارلمان هستند.


پخش مسابقات جام جهانی در سینما باعث تعامل می شود!

اشرف بروجردی در روزنامه اعتماد نوشت: نفس پخش يك برنامه مانند مسابقات جام جهاني فوتبال در مكان فرهنگي همچون سينما، مي‌تواند به نحوي تعامل گروه‌هاي مختلف را در بر داشته باشد و يك فضاي شاد و فرح‌انگيز را براي مخاطبيني كه اكثر آنها نيز از نسل جوان اين سرزمين هستند، فراهم آورد. اين قضيه مسلما به حوزه فرهنگ مربوط مي‌شود نه امنيت. معتقدم كه نيروي انتظامي بايد نگاهي امنيتي به صورت مساله‌ها داشته باشد، نگاه فرهنگي كار نيروي انتظامي نيست. آنچه مربوط به اين نهاد مي‌شود برقراري امنيت در جامعه است. اگر از پخش اين‌گونه مسابقات كه هر چند سال روي مي‌دهد ممانعت شود و اجازه داده نشود كه مردم در يك مكان عمومي به تماشاي برنامه‌هاي مورد علاقه‌شان بنشينند، مي‌تواند پيامدهاي فرهنگي زيادي داشته باشد. مهم اين است كه مردم احساس كنند يا در واقع ياد بگيرند كه چگونه در فضاي فرهنگي با يك مساله ورزشي و هيجان‌انگيز برخورد درست و فرهنگي داشته باشند و آنجا جايگاه فرهنگي خود را پيدا كنند.

اينجاست كه مي‌توانيم به مردم ياد دهيم كه در تعامل فرهنگي با يكديگر و در بهره‌گيري از فرصت‌هاي فرهنگي رفتار خود را به رفتاري بهنجار و مورد پسند بدل كنند. به گونه‌يي كه ديگر شاهد ناهنجاري‌هايي كه مورد اشاره فرمانده نيروي انتظامي قرار گرفت نباشيم. ممكن است در يك مقطعي و در زمان اجراي آن تنش‌هايي ايجاد شود و اينجاست كه وظيفه نيروي انتظامي تعريف مي‌شود آن هم نه با برخورد فيزيكي و درگير شدن بلكه با هدايت كردن مجموعه و با حفاظت و حراست از كساني كه قصد تجربه كردن اين فضا را دارند و مي‌خواهند نحوه رفتار در اينگونه اماكن را ياد بگيرند، لذا معتقدم نيروي انتظامي اجازه دهد كه تصميم‌گيري در مورد اين مساله در شوراي اجتماعي كشور انجام شود و اين شورا مبني بر پخش يا عدم پخش آن نظر دهد، نه اينكه نيروي انتظامي به تنهايي در اين قضيه تصميم‌گير باشد. در واقع نيروي انتظامي تامين‌كننده امنيت اجتماعي مردم است و تامين اين امنيت در صورتي مي‌تواند فراهم شود كه مردم يك فعاليت اجتماعي داشته و در عرصه‌هاي اجتماعي و فرهنگي حضور پررنگ داشته باشند و به نوعي با انجام آن كار اجتماعي بتوانند رفتار خود را اگر نابهنجاري در آن ديده مي‌شود در آينده نزديك بهنجار و اجتماعي كنند.

در واقع مسابقات جام جهاني فوتبال و ايده پخش مستقيم آن از سينماها، فرصتي است كه براي عرضه فرهنگ ايراني ايجاد شده و اقتضاي فرهنگ ايراني اين است كه خود را در اين عرصه‌ها به نمايش بگذارد و از اين فرصت بهترين استفاده را ببرد.



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • محمدی ۱۴:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۴
    0 0
    الان مجلس در راس امور است؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس