آشنایی با شهری که میزبان جدال حساس ایران و نیجریه است، برای ایرانیان مسافر جام جهانی و کسانی که به حواشی جام جهانی علاقه دارند، خالی از لطف نیست.

ویژه نامه جام جهانی مشرق – تيم ملي ايران در اولين بازي خود 26 خرداد ساعت 16 به وقت محلي در کوريتيبا به مصاف نيجريه خواهد رفت و در دومين ديدار بايد با سرگروه گروه F يعني آرژانتين در تاريخ 31 خرداد 1393 ساعت 13 به وقت محلي در شهر بلوهوريزونته بازي خواهد کرد. شاگردان کارلوس کي‌روش چهارم تير در آخرين بازي خود در مرحله گروهي در شهر سالوادور ساعت 13 به وقت محلي با بوسني و هرزگوين ديدار مي‌کند.


اما در شهر کوریتیبا چه می گذرد و مسافران برای آنکه به بهانه تماشای بازی حساس ایران و نیجریه از سفر خود نیز لذت ببرند در این شهر تماشاگر چه خواهند بود؟

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

شهر کوریتیبا
سرزمین درختهای سر به فلک کشیده، البته این روزها با تصاویری که از 50 سال پیش به جا مانده بسیار فرق دارد اما به هر حال هنوز سبز است و دیدنی.
بزرگترین شهر ایالت پارانای برزیل با داشتن بیش از یک میلیون و 760 هزار نفر جمعیت (ثبت در سال 2010) در شهر مرکزی کوریتیبا، هشتمین شهر شلوغ و پر جمعیت برزیل و بزرگترین شهر ناحیه جنوب این کشور، ناحیه شهری به نام رژیائو ده کوریتیبا، شامل 26 شهرداری و جمعیت کلی بیش از 3 میلیون نفر.
شهر کوریتیبا بدون تردید یکی از مراکز مهم فرهنگی، سیاسی و صد البته اقتصادی در آمریکای لاتین محسوب می شود. مردم حنوب این شهر به نفرت از پرتغالی ها مشهورند البته در نسل جدید کمتر می شود چنین کینه های قدیمی را ردیابی کرد.
در سالهای مخصوص مهاجرت اروپاییان به آمریکای لاتین و استعمار این منطقه به ترتیب ورود و حملات نامنظم، آلمان، لهستان، اوکراین و نروژ زمینهای کوریتیبا را به نام خود سند زدند.

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

این شهر میزبان جام جهانی 1950 نیز بوده و اکنون آماده پذیرایی از ایرانیان و اهالی نیجریه است.
بومیان این منطقه نام شهر را در دو قسمت جداگانه کوری – تیبا ادا می کنند و این دو نام را بسیار مقدس می دانند. زبان باستانی Tupi هنوز هم در جوب شهر کوریتیبا زنده نگاه داشته شده و در بخشهای فرهنگی به علاقه مندان تدریس می شود. این مدرسان قصد دارند به بهانه جام جهانی کتابچه هایی را درباره این زبان باستانی و بسیار ریشه دار به مسافران جام جهانی بدهند.
در سال 1963 اولین کلونی پرتغالی به این منطقه حمله کرد و بسیاری از مردم بومی را رد قالب برده به خدمت گرفت. زبان پرتغالی از همان روزها در بین مردم بومی برزیل رواج یافت، مردمی که فرهنگ و زبان ریشه دار و باستانی خود را داشتند.
در تاریخ این شهر آمده است که از کشورهای روسیه و آلمان حین جنگ جهانی اول و دوم مردم زیادی وارد شهر شدند و برزیل را به عنوان کشور دوم خود برای زندگی انتخاب کردند، همین طور یهودیان و برخی اقلیتهای مذهبی نیز در سالهای سیاه جنگ جهانی از اروپا به این منطقه مهاجرت کردند.
قدیمیها شهر کوریتیبا را دارای مردمی از نژاد سربازان قسم خورده آستک می دانند که پیش از رفتن به سمت مکزیک در این ناحیه زندگی کرده اند اما تاریخ مکزیک این افسانه را تایید نمی کند.
در پااین سال 1950 میلادی، آلفرد آگاش فرانسوی معماری این شهر را به حمایت مالی و سیاسی حاکم وقت برزیل تغییر داد و آنطور که خودش در کتاب خاطرات آگاش، مدعی است پاریس دوم را در برزیل تاسیس کرد، هر چند این ادعا کمی اغراق آمیز است اما وقتی در کوچه های کوریتیبا قدم بزنید سنگ فرش و مغازه های کوچک وتاریک و دوست داشتنی جنوب پاریس در ذهن تداعی می شود.

آب و هوا
شهر کوریتیبا دارای آب و هوای معتدل دریایی و در بخش دیگری از سال آب و هوای کوهستانی نیمه گرمسیری است. در چنین شرایطی مهمترین ویژگی یک شهر تغییرات اساسی و ناگهانی دمای هوا است.

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

اقتصاد کوریتیبا
اقتصاد این شهر بر مبنای تولیدات کارخانجات مونتاژ و تولید قطعات اتومبیل استوار شده و صنایع اتومبیل سازی در این شهر طی چند سال گذشته پیشرفت قابل توجهی داشته است.
حزب کارگری در برزیل معمولا چندان به شهر کوریتیبا نزدیک نمی شود و دلیلی برای تحریک کارگران به اعتراض علیه حکومت برزیل نمی بیند، رفاه نسبی در شهر حاکم است و مردم در این شهر بیشتر دغدغه های سیاسی و فرهنگی دارند تا اقتصادی.

مرکز خرید استاچائو
ایرانیان اگر در این شهر قصد خرید دارند و البته فکر حمل بار و لوازم خود به دو شهر دیگر محل بازی تیم ملی ایران را کرده اند، بد نیست از مرکز خرید استاچائو دیدن کنند. خیلی بزرگ و باشکوه نیست اما در بخش شمال شرقی کوریتیبا خودنمایی می کند و رستوران های بین المللی و فروشگاه های بزرگش تنوع خوبی برای مسافران جام جهانی محسوب می شود.
البته شش مرکز خرید بزرگ در این شهر وجود دارد که تقریبا از نظر تعداد فروشگاه و رستوران های شیک و دیدنی شبیه هم هستند، مرکز خرید کریستال، پالادیوم و پارک باریجیو را می شود در این خصوص مثال زد.

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

کوریتیبا دومین قطب تکنولوژی برزیل است و مردمش به داشتن زیباترین کارخانجات در حومه شهر خود افتخار می کنند. بیشتر هتلها و ساختمانهای اصلی شهر نیز اینترنت خوبی دارند و مسافران نباید نگران وضعیت اینترنت باشند. البته در بسیاری از مراکز خرید اینترنت بی سیم به صورت رایگان در جام جهانی وجود دارد.
اگر قصد دارید این شهر را حرفه ای تر تماشا کنید، میدان ژاپنیها، بنای تاریخی آلمان، ساختمان مشهور ایتالیایی ها، پارک زیبای تینگویی، برج پانورامای برزیل و باغ گیاهان چین را از دست ندهید.

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

اتوبوس های BRT
ایستگاه های بی آر تی در شهر کوریتیبا تقریبا در همه جای شهر رویت می شوند، به نفع مسافران است که به جای تاکسی از این اتوبوسها استفاده کنند البته مشخص است که مطالعه نقشه پر پیچ و خک این خطوط اتوبوسرانی کمی وقت لازم دارد اما ارزش دارد و باعث صرفه جویی در هزینه های شما خواهد شد.

معرفی شهر میزبان جدال ایران و نیجریه - کوریتیبا

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۲/۱۳
    0 0
    ایستگاه زیبا...

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس