کد خبر 301338
تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۰:۲۳

سخنگوی دولت با بیان این که دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی ۹۵هزار میلیارد تومان درآمد به دست می‌آورد، گفت: دولت دنبال گران کردن کالاها نیست.

به گزارش مشرق، سخنگوی دولت با بیان این که دولت از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی ۹۵هزار میلیارد تومان درآمد به دست می‌آورد، گفت: دولت دنبال گران کردن کالاها نیست.

محمد باقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان این که دولت تدبیر و امید به دنبال گران کردن کالاها نیست، گفت: ما به دنبال راضی کردن مردم هستیم پس باید قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به خوبی در کشور اجرایی شود.

جزییات مرحله دوم فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها شب گذشته - 26 فروردین ماه - در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری با حضور محمد باقر نوبخت معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور و سخنگوی دولت مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

نوبخت در ابتدا در پاسخ به سوالی برنامه مبنی بر اینکه مشکلات گام اول هدفمندی یارانه‌ها را چگونه مورد آسیب شناسی قرار دادید؟ گفت: در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها به دنبال نزدیک کردن قیمت حامل‌های انرژی با قیمت کشورهای همسایه بودیم به گونه‌ای که در یک دوره پنج ساله این قیمت‌ها باید مورد اصلاح قرار می‌گرفت.

وی با اشاره به این که قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 88 مورد تصویب قرار گرفت، افزود: باید به سمت منطقی کردن قیمت حامل‌های انرژی پیش می‌رفتیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با بیان این که در آن دوران قیمت حامل‌های انرژی در داخل کشور با قیمت سایر کشورها تفاوت داشت، اظهار داشت: این امر سبب شد، تا مقدار بسیار زیادی از منابع مردم به انرژی و حامل‌های انرژی سوق پیدا کند.

نوبخت با بیان این که مصرف مقدار انرژی سبب آلودگی محیط زیست و هوا می‌شود، خاطر نشان کرد: قانون هدفمند کردن یارانه‌ها در سال 88 تصویب شد به گونه‌ای که از سال 1389 اجرایی شد. همه مسئولان می‌دانند که ما نمی‌توانیم فقط قیمت حامل‌های انرژی را با آن چه که در کشورهای همسایه است، مورد مقایسه قرار دهیم.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور گفت: 50 درصد درآمدها مستقیما به خانوارها بازگردانده می‌شد و 50 درصد مابقی که 30 درصدش به امور تولیدی و بهبود وضعیت تکنولوژی تولید و 20 درصد همبه خزانه عمومی دولت برای کارهای عمومی صرف می‌شد.

نوبخت با اشاره به این که قیمت حامل‌های انرژی 5.5 برابر به طور متوسط در سال 89 افزایش یافت، افزود: تا اسفند ماه سال 92 افزون بر 95 هزار میلیارد تومان از بابت افزایش قیمت‌ها دولت درآمد کسب کرد.

* دولت ۴۷.۵ هزار میلیارد تومان بین مردم توزیع کرد

سخنگوی دولت با اشاره به این که دولت در طی این سال‌های 47 و نیم هزار میلیارد تومان را میان خانوارها تقسیم کرد، گفت: باید مابقی درآمدها 30 درصد به تولید و 20 درصد به بودجه عمومی اختصاص پیدا کند.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور با اشاره به این که در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها این گونه وانمود شد که این پول حق همه مردم است، ادامه داد: بیش از آن چه که جمعیت ایران است، در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها ثبت نام کرده بودند.

*دولت 95 هزار میلیارد تومان از افزایش قیمت حامل‌های انرژی درآمد کسب کرد

نوبخت با اشاره به این که دولت از افزایش قیمت حامل‌های انرژی 95 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده است، اظهار داشت: باید نصف این مبلغ به مردم بازگردانده می‌شد.

*برداشت 34 هزار میلیارد تومانی از خزانه عمومی دولت

وی با اشاره به این که حدود 34 هزار میلیارد تومان از خزانه عمومی دولت پول برداشته شده است، گفت: نه تنها پولی به خزانه در طی این مدت واریزنشد بلکه مبالغ زیادی به پیمانکارانی که طرح‌های عمرانی انجام می‌دادند به دولت بدهکار شدند.

*4 هزار و 810 میلیارد تومان به پیمانکاران از بابت بدهی واریز شد

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور خاطر نشان ساخت: دولت در 28 اسفند 92، 4 هزار و 810 میلیارد تومان به پیمانکاران از بابت بدهی پرداخت کرد، تا آن‌ها در شب عید با مشکل روبه رو نشوند.

نوبخت با بیان این که 5 هزار و 700 میلیارد تومان از بانک مرکزی استقراض شده است، افزود: این مبلغ به 95 هزار میلیارد تومان اضافه شد و در نهایت میان مردم مورد تقسیم قرار گرفت.

وی با اشاره به این که متاسفانه در فاز اول هدفمندی یارانه‌ها به تولید توجهی نشد، ادامه داد: متاسفانه تولید در فاز اول متضرر شد. مردم از دولت انتظار دارند تا تورم کاهش یابد.

نوبخت با اشاره به این که پیش‌بینی کردیم که تا پایان سال یعنی از شهریور ماه بتوانیم تورم حدود 43 درصد را به 35 درصدکاهش دهیم، گفت: دولت به دنبال افزایش قیمت‌ها نیست پس بنابراین مردم نباید نگران گران شدن کالاها باشند.

*دولت تدبیر و امید به دنبال گران کردن کالاها نیست

وی با بیان این که دولت تدبیر و امید به دنبال گران کردن کالاها نیست، افزود: ما به دنبال راضی کردن مردم هستیم پس باید قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به خوبی در کشور اجرایی شود.

معاون برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی رئیس‌جمهور در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه آیا قانون هدفمندی یارانه‌ها قانون کامل و درستی است؟ گفت: بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که اگر قیمت حامل‌های انرژی به قیمت‌های منطقه‌ای نزدیک شود قطعا قاچاق کمتر خواهد شد و مصرف محدود می‌شود.

نوبخت با اشاره به این که کشورهایی که با جمهوری اسلامی ایران تخاصم دارند می‌خواهند تا ما از حق مسلم خود در حقوق بین‌الملل صرف نظر کنیم، اظهار داشت: این کشورهای متخاصم عامل تحریم و فشار را اول از بنزین شروع کردند.

وی با اشاره به این که باید ابتدا میزان مصرف را محدود کنیم، بیان کرد: قیمت یکی از عواملی است که می‌تواند برای میزان مصرف تاثیرگذار باشد. مردم حق دارند از امکانات خوب بهداشتی استفاده کنند به گونه‌ای که آن‌ها حق دارند زمانی که فرزندانشان از دانشگاه‌ها فارغ التحصیل می‌شوند بتوانند شغل خوبی را پیدا کنند.

نوبخت با اشاره به افزایش 20 درصدی حقوق کارمندان دولت در سال جاری گفت: امیدواریم کارمندان از ما راضی باشند و ما بتوانیم رضایت آن‌ها را جلب کنیم تا آن‌ها با انگیزه بیشتر به مردم خدمت کنند.

وی با اشاره به این که باید به حوزه‌های تولید و بهداشت و درمان توجه ویژه‌ای شود، اظهار داشت: باید برای جلوگیری از آلودگی هوا مصرف مورد تعادل قرار بگیرد و همچنین نسبت به کاهش آلودگی هوا و بهبود محیط زیست اقدام کنیم و نیز در اجرای قانون هدفمند کردن یارانه‌ها همواره تاکید می‌کنیم.

*نباید به رنج بیمار به جز درد مسئله دیگری که همان پول است اضافه شود

نوبخت ادامه داد: نباید به رنج بیمار به جز درد مسئله دیگری که همان پول است اضافه شود زیرا این مسئله بسیار برای مردم دشوار است.

وی با اشاره به این که متاسفانه بیمه‌ها تعهدات خود را نسبت به بیمارستان‌ها انجام ندادند، گفت: در صورتی که قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به درستی اجرا شود می‌توان شاهد کاهش تورم، افزایش اشتغال و افزایش بهبود سطح خدمات بهداشتی، درمانی باشیم.

سخنگوی دولت با بیان این که تولید سبب عرضه بیشتر در برابر تقاضا می‌شود، افزود: باید در فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها به تولید، بهداشت و درمان و حمل و نقل توجه ویژه‌ای شود.

نوبخت با اشاره به این که باید حمل و نقل و مترو را مورد گسترش قرار دهیم، گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا دیگر تک سرنشین بودن به صرفه نیست پس باید فرهنگ تک سرنشین بودن را از ذهن مردم پاک کرد.

*قانون هدفمندی یارانه‌ها سبب بهبود وضعیت مردم خواهد شد

وی با اشاره به این که باید به تدریج از منابع استفاده کنیم، اضافه کرد: قانون هدفمندی یارانه‌ها سبب بهبود وضعیت مردم خواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به این که در قانون هدفمند کردن یارانه‌ها افزایش قیمت‌ها به تنهایی مورد توجه دولت نیست، خاطر نشان ساخت: دولت به دنبال مهار تورم است، تا مردم به خوبی بتوانند در جامعه زندگی کنند.

*دولت در گام دوم هدفمندی یارانه‌ها به دنبال مهار تورم است

نوبخت با اشاره به این که دولت به دنبال اصلاح قیمت حامل‌های انرژی و پرداخت یارانه نقدی به مردم است، افزود: دولت در گام دوم هدفمندی یارانه‌ها به دنبال مهار تورم است.

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی براینکه تورم چگونه از سوی دولت یازدهم کنترل خواهد شد؟ ادامه داد: تورم در کشور دارای آثار روانی است.

سخنگوی دولت با اشاره به وارد شدن پول جدید به اقتصاد کشور از سوی بانک مرکزی گفت: این پول جدید به حجم پول‌های قبلی اضافه می‌شود و در نهایت سبب تورم خواهد شد.

نوبخت با اشاره به این که 5 هزار و 700 میلیارد تومان پول جدید از بابت یارانه باید به مردم تعلق می‌گرفت، افزود: با وارد شدن پول جدید به اقتصاد کشور قدرت خرید مردم کاهش پیدا می‌کند.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ناشناس ۱۰:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۷
    0 0
    لازم نيست به دنبال گران کردن کالاها باشند . کالاها خودشان گران شده اند و مي شوند. بهتر است مسولين به فکر توقف گراني باشند و به کارنامه 33 ساله خودشان در تمام مسوليتهايي که داشته اند نگاه کنند و منصفانه قضاوت کنند. بهتر است از خودشان تمجيد نکنند. گر پيشرفتي حاصل شود مردم خودشان تمجيد مي کنند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس