به گزارش مشرق، در درگيريهاي موجود ميان شهروندان ليبي و نيروهاي امنيتي اين کشور در ليبي تاکنون يک نفر کشته و ده ها نفر نفر زخمي شدهاند.
در پي درگيريهاي اين کشور که ظاهرا شديدتر از کشورهاي ديگر عربي گزارش ميشود، دولت به علت نگراني از افزايش درگيريها خطوط تلفن را قطع کرده و زرهپوشها و ماشين جنگي خود را در شهرهاي مستقر کرده است.
سايت ليبيا المستقبل با اعلام اين خبر ميافزايد که در درگيريهاي روي داده ميان مردم اين کشور و نيروهاي پليس و امنيتي ليبي که در شهر بنغازي روي داده است، دهها نفر زخمي شدهاند.
"معمر قذافي" رئيس جمهور کودتايي و مادامالعمر ليبي 41 سال پيش و در حالي که 27 سال سن داشت، در جريان يک کودتاي آمريکايي به قدرت رسيد و ملک ادريس، پادشاه وقت را از سرير سلطنت به زير کشيد.
او به مردم کشورش قول برقراري سامانه سوسياليستي و دموکراتيک بر اساس مباني تفکرات اسلامي داد اما معمر قذافي پس از کسب قدرت آن هم به آن سادگي به ديکتاتوري تمام عيار تبديل شد. حتي در سالهاي دهه 1970 که او رسما همه پستهاي دولتياش را واگذار کرد، اين قدرت يگانه در کشور وجود داشت.
او که خود را از همان ابتداي به قدرت رسيدن رهبر انقلاب معرفي ميکرد به همراه سازمانهاي امنيتياش، کنگرههاي خلق را در سراسر کشور زير نظر گرفت؛ کنگرههايي که مثلا قرار بود به مسائل مردم رسيدگي کنند.
در ليبي هر گونه انتقاد از رژيم ممنوع است، حقوق بشر در اين کشور به هيچ وجه رعايت نميشود.
قذافي همه ساله در سالگرد به قدرت رسيدن خود جشنهاي بينظيري برگزار مي کند و هر سال شکوه اين جشنها را با اموال عمومي مردم فقير ليبي افزايش ميدهد، شرکت هزاران رقاص، آتشبازيهاي عظيم، برنامههاي تفريحي ليزري، اپرايي در مدح 12 هزار سال تاريخ ليبي که بيشترين تأکيدش بر 40 سال اخير است، گروه موسيقي سازهاي بادي از 18 کشور جهان و بسياري برنامههاي سرگرمکننده ديگر در کنار نوشيدنيهاي رنگارنگ خارجي، گلهاي معطر، گران هلندي، فرشهاي نفيس دستباف ايراني و مبلهاي گرانقيمت ايتاليايي همگي در کنار هم تنها بخشي از تفريحاتي بود که وي سال گذشته و در مراسم چهلمين سالگرد به قدرت رسيدنش برگزار کرد.