گروه سیاسی مشرق - روزنامههای
کشور، در لابهلای اخبار و مطالب تولیدی خود، به نکات، اخبار و مفاهیمی
اشاره میکنند که انتخاب و بازنشر آنها میتواند مورد علاقه مخاطبان یک
رسانه باشد. آنچه در ادامه میخوانید گزیدهای از مطالب امروز روزنامههای
کشور به انتخاب خبرنگاران گروه سیاسی مشرق است.
***
چرا سفر روحانی به قم منتفی شد؟
حسن روحانی بعد از انتخاب شدن به عنوان ریاست جمهوری ایران در جمع روحانیون گفت انتخاب یک روحانی به معنای اعتماد مردم به روحانیت است. وی بعد از انتخابات ریاست جمهوری به قم سفر کرد و با همه مراجع تقلید دیدار کرد. در این دیدارها علما توصیههای ویژهای به وی داشتند و حتی برخی مراجع به وی توصیههای خصوصی نیز کرده بودند. 6 ماه بعد در حالی که همه در انتظار سفر رئیسجمهور به قم بودند؛ ناگهان این سفر بنا به گفته استاندار قم منتفی شده است. بر اساس گزارش روزنامه وطن امروز، حجتالاسلام محمدصادق صالحیمنش استاندار قم دیروز در حاشیه نشست استانداران و فرمانداران سراسر کشور در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه سفر رئیسجمهور به قم چه زمانی انجام میشود گفت: سفر رئیسجمهور به قم منتفی شد. اکنون این سؤال مطرح میشود که علت منتفی شدن سفر رئیسجمهور به قم چه بوده است؟ آیا ارتباطی میان انتقادات واضح مراجع نسبت به برخی سیاستهای دولت خصوصا در مسائل فرهنگی طی این 6 ماه و لغو سفر روحانی به قم وجود دارد؟ موضوعی که در سفر وزیر علوم به قم و نپذیرفتن وی توسط 3 تن از مراجع تقلید به وضوح قابل مشاهده بود تا جایی که آیتاللهالعظمی مکارمشیرازی در اینباره گفت: ملاقات با وزیر به معنای تایید عزل و نصبها بود و به همین دلیل در پیشگاه خداوند مسؤول میبودم به همین دلیل دیدار را نپذیرفتم. در همین رابطه سایت افکارنیوز نوشت: چندی پیش و پس از سفر نهاوندیان به قم و ملاقات خصوصی وی با تعدادی از مراجع و علمای قم، خبرهایی مبنی بر سفر هیات دولت و رئیسجمهور منتشر شد. گفته میشد سفر استانی بعدی رئیسجمهور به استان قم خواهد بود و نهاوندیان برای فراهم کردن مقدمات این دیدار راهی قم شده بود. گفتنی است قرار بود حسن روحانی در جریان این سفر با تعدادی از مراجع تقلید و علما دیدار و گفتوگو کند. بنا بر آنچه افکار نیوز مدعی شده است، گفته میشود علت تعویق سفر هیات دولت به قم، نپذیرفتن این دیدار از سوی مراجع و علمای قم و نارضایتی آنها از عملکرد دولت است که البته این موضوع تاکنون توسط هیچ مقام مشخصی تایید نشده است.
كرباسچي خبر داد: نوسازي كارگزاران در سال 93
روزنامه اعتماد نوشت: حزب كارگزاران در هجدهمين سال تاسيس خود بر اساس آنچه دبيركل فعلي اين تشكل اعلام كرده، قصد بازسازي و نوسازي تشكيلات خود را دارد. به گزارش ايسنا، ترميم شوراي مركزي اين حزب، گام اول اين تشكل در جهت بازسازي خود است كه اين موضوع با تصويب شوراي مركزي و هيات اجرايي آن صورت گرفته است. بر اساس اين تحولات، تعداد اعضاي شوراي مركزي اين تشكل افزايش پيدا كرده است. غلامحسين كرباسچي در مورد تحولات و فعاليت اين حزب اعلام كرده است: كارگزاران در مجموعه اين سالها كم و بيش فعال بوده و نيروهاي مختلفي در تهران و شهرستان جذب كرده است. در شرايط فعلي نيز احساس ميشود فضا براي فعاليت و كار به لحاظ ذهني و هم به لحاظ عملي در جامعه بيش از پيش فراهم است. دبيركل حزب كارگزاران به آخرين مصوبه شوراي مركزي و هيات اجرايي اين حزب اشاره كرده و گفته است كه «بر اساس اين مصوبه، شوراي مركزي ترميم شده و بخشي از اعضاي شوراي مركزي به دليل استعفا يا هر دليل ديگري حضور ندارند. از فيض وجود مرحوم دكتر نوربخش هم كه محروم شديم و در نتيجه مصوبه شد در مرحله اول براي ترميم شوراي مركزي اقدام كنيم». كرباسچي ادامه داد: بر اساس اين تغييرات، تعداد اعضاي شوراي مركزي كارگزاران به 31 نفر افزايش پيدا كرده است و نيروهاي مختلفي در اين مجموعه حضور دارند
اما و اگرهای راهاندازی فراکسیون دولتی
کیهان نوشت: در حالی که یک نماینده حامی دولت از پیگیری جدی تشکیل فراکسیون حامی دولت در مجلس خبر میدهد، احمد توکلی تصریح کرد حامیان تشکیل فراکسیون مذکور به 100 نفر نمیرسند.
ابراهیم نکو در گفتوگو با ایلنا - یکی از خبرگزاریهایی که انشعاب در فراکسیون رهروان و ایجاد فراکسیون حامی دولت را پیگیری میکند- گفته است: به جد پیگیر تشکیل فراکسیون هستیم و در هفته جاری تصمیم نهایی گرفته میشود.
وی در پاسخ به این سؤال که علت تاخیر در تشکیل این فراکسیون چه بوده است گفت: پس از جلسه رئیس جمهور با فراکسیون رهروان ولایت و قول کاظم جلالی رئیس فراکسیون مبنی بر همکاری کامل این فراکسیون با دولت، سرعت تشکیل فراکسیون اعتدال کاهش یافت.
نماینده رباط کریم ادامه داد: رفتارهای قبلی فراکسیون رهروان ولایت حکایت از این دارد که همراهی آنها با دولت در مواضع مثبت خوب نبوده است و به همین خاطر تصمیم تشکیل فراکسیون اعتدال مجدانه پیگیری میشود.
اما احمد توکلی نماینده تهران در مصاحبه با تسنیم و درباره اخبار مربوط به تشکیل یک فراکسیون نزدیک به دولت در مجلس به نام اعتدال، گفت: فکر نمیکنم نمایندگانی که به دنبال ایجاد چنین فراکسیونی هستند، به نتیجهای برسند.
وی تصریح کرد: تعداد اعضای فراکسیون نزدیک به دولت بیش از 100 نفر نمیشود و این مسئله برای دولت نیز خوب نیست.
توکلی خاطرنشان کرد: ریزشهای رهروان به سمت دولت رفته است.
عارف برای انتخابات مجلس راهبرد تدوین میکند
بر اساس گزارش روزنامه جاج جم، محمدرضا عارف، رئیس بنیاد امید ایرانیان که از وی بهعنوان سرلیست انتخاباتی اصلاحطلبان برای رقابتهای انتخاباتی مجلس دهم نام برده میشود، گفته است: در حال تدوین راهبردهای شرکت در انتخابات مجلس هستیم، زیرا باید انتخابات مجلس با عزم ملی برگزار شود. به گزارش فارس، او در دیدار جمعی از مدیران و اعضای مجمع استانداران دولت اصلاحات، تاکید کرده است: ما به دنبال مشارکت جدی در انتخابات مجلس هستیم. وی این را هم گفته که در حال بررسی زمان انتشار روزنامه امید ایرانیان هستیم.
کشف يک تبصره درباره برخي بازنشسته هاي خاص
روزنامه خراسان نوشت: بر اساس پيگيري هاي يک مقام مسئول، مقرر شده با استفاده از استفساريه هايي که برخي دستگاههاي اجرايي از نهادهاي نظارتي اخذ کرده اند موضوع امکان ارتقاء رتبه کارکنان بازنشسته نهاد رياست جمهوري که در اواخر سال ۱۳۸۷ بازنشسته شده و داراي شرايط برخورداري از رتبه بالاتر بوده اند، با درخواست اين کارکنان مورد بازنگري قرار گرفته و در صورت دارا بودن شرايط مذکور، نسبت به انجام اين ارتقاء اقدامات لازم صورت بگيرد.
جوابیه ایران برای مطلب «جنون آمیز» سی ان ان
روزنامه ایران نوشت: خبر اول این که به دنبال مطلب ایران هراسی سایت سی. ان. ان. که فعالیت هستهای ایران را با هولوکاست مقایسه کرده بود، دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، جوابیهای منتشر و این مطلب را «جنون آمیز» توصیف کرد. حمید بابایی سخنگوی دفتر نمایندگی دائم ایران در سازمان ملل، در پاسخ به مطلب «ریک سانتروم» و «جول روزنبرگ» در سایت سی. ان. ان. با عنوان «درسهای تاریخ: امریکاییها در هراس از «هولوکاست دوم» در صورت دستیابی ایران به بمب» جوابیهای صادر کرد. بابایی در این جوابیه، مطلب دو سیاستمدار امریکایی که ایران را با آلمان زمان هیتلر مقایسه کرده بودند «جنون آمیز» دانسته که تنها به دنبال ایجاد اختلال در روند مذاکرات هستهای است. وی تأکید کرده که این مطلب از ناآگاهی نویسندگان مقاله درباره مسائل نشأت گرفته است، زیرا ایران در بیش از 250 سال اخیر هیچگاه به خاک همسایگان خود تجاوز نکرده است. سانتروم و روزنبرگ در مقاله خود ولادیمیر پوتین رئیسجمهوری روسیه را نیز با هیتلر مقایسه کرده بودند.
چراغ سبز دولت به دو شغله هاي دانشگاه آزاد
خراسان نوشت: بر اساس استعلام صورت گرفته توسط برخي دستگاههاي دولتي از مسئولان مهم اجرايي در زمينه استفاده از مديران دانشگاه آزاد در مسئوليت هاي اجرايي، مشخص شده بنا به نظر مسئولان دولتي قانون ممنوعيت تصدي بيش از يک شغل، تنها ناظر به تصدي بيش از يک شغل دولتي است و دانشگاه آزاد يک موسسه خصوصي و غيردولتي محسوب مي شود و استفاده از مديران دانشگاه مشمول چنين محدوديت هايي نيست.
چک بابک زنجانی برای اردیبهشتماه
به گزارش روزنامه جام جم، آخرین خبرها از پرونده بابک زنجانی حاکی از آن است که وی برای پرداخت بدهیاش تعهد کرده و چکی هم داده که تاریخ سررسید آن ماه اردیبهشت است.
حسیندهدشتی، عضو کمیته مشترک کمیسیونهای انرژی و اصل 90 مجلس برای پیگیری پرونده بابک زنجانی به فارس گفته است که روز یکشنبه طی رایزنیهایی مقرر شد که جلساتی با کمیسیون اصل 90 برگزار کنیم، البته جلسات مربوط به این پرونده هم با کمیسیون اصل 90 و هم با قوه قضاییه برگزار خواهد شد.
خطر افزایش قدرت جریان تکفیری در ماجرای آزادسازی مرزبانها
اکنون سربازان به وطن بازگشتهاند و در کنار شادی حاصل از این اتفاق که البته با تلخی شهادت گروهبان جمشید داناییفر، یکی از این 5 مرزبان همراه بود، لازم است ابعاد امنیتی این موضوع برای جلوگیری از تکرار چنین وقایع تلخی بررسی شود. پیشتر «وطنامروز» در گزارشی به این موضوع یعنی لزوم بررسی ابعاد امنیتی پرونده ربایش مرزبانان پرداخته بود. نکته محوری در همه این گزارشها که البته دغدغه اصلی نخبگان جامعه به حساب میآید چگونگی روند آزادی این 4 مرزبان و نقش واسطهها در این میان است که با پرداختن به آن به نحوی به چگونگی وقوع این اقدام تروریستی نیز پاسخ داده خواهد شد. اظهارات دیروز وزیر کشور نیز میتواند نشاندهنده دغدغه وی درباره تکرار چنین اقداماتی از سوی تروریستها با توجه به نحوه تعامل دولت با آنها باشد.
یار کمکی در تیمهای هستهای/ دیپلماتهای مذاکرهکننده ایران و آمریکا افزایش یافتند
روزنامه شرق نوشت: زینب اسماعیلی، خبرنگار اعزامی «شرق» به وین: گویا مذاکرات ایران و 1+5 غیراز شباهت به «قالی ایرانی» و ظرافتهایش، به بازی فوتبال نیز شباهت دارد. هیات مذاکرهکننده ایرانی در حالی برای سومین دور از مذاکرات گام نهایی با 1+5 عازم «وین» شدند که ایران و آمریکا به افزودن افراد جدید برای تقویت تیمهای مذاکرهکننده خود اقدام کردند؛ اقدامی که همزمان با «پیشرفت» و «حساستر»شدن مذاکرات انجام شده است. روز گذشته همزمان با آغاز دور تازه مذاکرات هستهای ایران و ششقدرت جهانی در «وین» اعلام شد «امیرحسین زمانینیا» معاون اسبق وزیر خارجه و «جمشید ممتاز» استاد دانشگاه در رشته حقوق بینالملل بهعنوان مشاور به تیم مذاکرهکننده هستهای ایران اضافه شدهاند. «امیرحسین زمانینیا» از اعضای سابق تیم مذاکرهکننده هستهای ایران در زمان اصلاحات است که ریاست آن را «حسن روحانی»، رییسجمهوری فعلی و دبیر وقت شورایعالی امنیت ملی برعهده داشت. «جمشید ممتاز» از استادان برجسته دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران است که در سال ۱۳۸۳ مدیرگروه حقوقبشر دانشکده مذکور شده و نشان درجه دو علمی ایران را در همان سال دریافت کرد. او در سال 84 بهعنوان رییس کمیسیون حقوق بینالملل سازمان مللمتحد انتخاب شد. ممتاز همچنین مدرس آکادمی لاهه است.
به غیر از دو عضو تازه اضافهشده به تیم هستهای ایران، «مجید تختروانچی» و «سیدعباس عراقچی»، معاونان اروپا و آمریکا و حقوقی و امور بینالمللی وزارت امورخارجه، «حمید بعیدینژاد»، مدیرکل سیاسی وزارتخارجه و «امیری» و «رحیمیان» بهعنوان دونفر از مدیران و کارشناسان سازمان انرژی اتمی وزیرخارجه ایران را همراهی میکنند. همچنین طبق اعلام وزارتخارجه آمریکا، «رابرت مالی» عضو ارشد شورای امنیت ملی آمریکا به تیم مذاکرهکننده این کشور اضافه شد. به گزارش «فارس»، «مالی» که سالها در زمینه روند صلح اسراییلی- فلسطینی در خاورمیانه فعالیت کرده، در ماه فوریه (بهمن) از سوی «باراک اوباما»، رییسجمهوری آمریکا بهعنوان عضو ارشد شورای امنیت ملی این کشور برگزیده شد. او برخلاف سوابق کاری خود، مسوولیت رسیدگی به موضوعات مربوط به کشورهای حاشیه خلیجفارس و ایران را برعهده گرفت.