به گزارش سرویس وبلاگستان مشرق، مهدی قزلی در وبلاگ مجال نوشت:
درست از میانه دهه هشتاد که تمرکز دشمنان ایران روی مسائل اقتصادی قرار گرفت، شعارهای سال رهبر انقلاب هم رنگ و بوی اقتصادی گرفت. آنها فکر میکردند و فکر میکنند که برای از پا انداختن جمهوری اسلامی ایران باید بین مردم و نظام شکاف انداخت. تلاشهای سیاسیشان به نتیجهای که میخواستند نرسید. کما اینکه ایران پس از بزرگترین چالش سیاسی بعد از انقلاب، یعنی ماجراهای انتخابات 1388 و اتفاقات پس از آن، با حضور مردم در انتخابات ریاست جمهوری و متعاقب آن راهپیمایی 22بهمن، در بعد سیاسی سربلند شد.
حال 7-8 سالی هست که با تمرکز آنهایی که سعادت این مردم و انقلاب 35 سالهشان را نمیخواهند، بر روی مسایل اقتصادی کشور با مشکلاتی دست به گریبان شد. این مشکلات بعضی ریشه در امور داخلی داشت و بعضی با فشارهای خارجی به وجود آمده بود. حتی گاهی قسمتی از فضای مشکلات روانی بود. تدابیر رهبر انقلاب در مواجه با این مسائل محورهایی داشت که در شعارهای سالهای مختلف تبلور پیدا کرد؛ اصلاح الگوی مصرف، حماسه اقتصادی، کار و تلاش مضاعف و ....
با روی کار آمدن دولت جدید و اتخاذ رویکرد مذاکره برای حل مشکلات، موضع نظام با تدبیر رهبر انقلاب پیشرفت همراه با حفظ عزت قرار گرفت. از همین رو توجه به توان داخلی در حل مشکلات هم دیگر راهبرد نظام در مواجهه با فشارها شد. از دل این بحث موضوع اقتصاد مقاومتی درآمد. توجه به شعار سال نشان میدهد توجه به اقتصاد با رویکرد مقاومتی دو بال دارد؛ عزم ملی و مدیریت جهادی. یعنی همکاری و همراهی مردم و مسوولین.
به نظر میرسد مهمترین کاری هم که باید در این باره انجام شود، درک و تبیین موضوع است. مردم و مسوولین باید متوجه اتفاقات و عمق آنها بشوند و باشند تا در گام بعدی برای چاره اندیشی آن انرژی صرف کنند.
هر چند نظام باید تمام تلاشش را بکند تا فشار کمتری به مردم وارد شود ولی این موضوع منافاتی با اینکه مردم در جریان امور و فشارهای بین المللی باشند، ندارد. اطلاع مردم از ماجراها برای اجرایی شدن آن عزم ملی مورد نظر شرط لازم است.
در موضوع فرهنگ هم آنچه اهمیت دارد توجه و ابراز نگرانی رهبر انقلاب در دفعات مختلف است. این نگرانی ها در شعار سال تبلور داشت و معلوم کرد میزان جدیتش را. از میان صحبتهای رهبر انقلاب در سال 92 میتوان راهکار برون رفت از نگرانی های فرهنگی را هم یافت؛ میدان دادن و حمایت از جوانان مومن انقلابی.
آنچه در این مطالبه رهبر انقلاب مستتر است میدان ندادن و حذف شدن این دسته از فعالین فرهنگی از عرصه اجرایی است. و این موضوع قابل تامل و مطالعه است که چه کسانی و با چه هدفی دست جوانان مومن انقلابی را از عرصه فعالیتهای فرهنگی کوتاه کردند.
امسال سال مهمی برای کشور است. سالی که در آن ایران میتواند با تدبیر امور مختلف خودش را در صحنه بین المللی تثبیت کند یا با سستی و کم توجهی به رهنمودهای رهبر انقلاب، در سراشیبی بحران بیفتد.
در خراسان
در موضوع فرهنگ آنچه اهمیت دارد توجه و ابراز نگرانی رهبر انقلاب در دفعات مختلف است.