آمریکا پس از ناکام‌ماندن در تصویب قطعنامه پیشنهادی خود علیه رفراندوم کریمه در شورای امنیت سازمان ملل، موضوع را به مجمع عمومی کشاند و در 27 مارس 2014 قطعنامه‌ای به تصویب رسید که دولت‌های مخالف غرب به آن رأی منفی یا ممتنع دادند اما دیپلماسی دولت یازدهم، غیبت در جلسه رأی‌گیری را انتخاب کرد و حاضر نشد به قطعنامه پیشنهادی آمریکا حتی رأی ممتنع بدهد!

گروه بین‌الملل مشرق - کریمه که محل سکونت مردمانی اصولاً روس است و در گذشته نیز بخشی از جمعیت متمرکز و ملت روسیه بوده است، با استفاده از فرصت ناشی از تقابل های سیاسی و نرم غرب در اوکراین و رقم خوردن تحولات ساختاری در این کشور، تلاش کرد تا هویت فرهنگی و ملیتی خود را بازیافته و به سرزمین و ملتی بازگردد که عملاً نیز خود را به آن متعلق دانسته اند. استقلال کریمه و برگزاری فراندوم الحاق به روسیه، چارچوبی قانونمند برای تحقق این همگرائی اعتقادی، فکری، فرهنگی و تمدنی بود تا از موانع سیاسی و جغرافیایی دهه های گذشته عبور نمایند اما این اقدامات نیز نتوانسته است که مردم این منطقه را به خواسته هایشان برساند. گوئی همچنان سیاست و روابط قدرتها، مانعی اساسی برای بازیابی هویتی است که مردم مذکور برای خود قائل هستند.

البته شدت و حدت جنبه‌های سیاسی این اقدام آن چنان است که حدوث چنین شرایطی بغرنج را طبیعی جلوه داده است. با این حال، پرسش اساسی این است که مردم روس تبار این منطقه که اکثریت قاطع جمعیتی کریمه را تشکیل می دهند و تبعیت از زمامداری روسیه را برای خود الزامی می دانند بلکه از منظر فکری و فرهنگی نیز بخشی از ملت روسیه بوده اند، در مواجهه با موانع سیاسی و راهبردی جاری چه حقوقی دارند و حقوق مذکور فارغ از رقابت یا نزاع غرب و شرق، چه خواهد شد؟ آیا می توان به استناد به اصل کلی تمامیت ارضی و حاکمیت دولتها، استقلال کریمه را نامشروع شمرد؟



پیش از پرداختن به برخی مبانی حقوقی مرتبط با این موضوع، باید تاکید کرد که از گذشته یعنی زمانی که ملل جدید با استناد به حق تعیین سرنوشت تلاش کردند تا استعمار را بر زمین زده و آزادی را در آغوش گیرند، تقابل میان تمامیت ارضی و حق تعیین سرنوشت وجود داشته و در این خصوص نزاع به عرصه های فلسفی (نظیری) و عملی کشیده شده است. قطعنامه اخیر مجمع عمومی سازمان ملل متحد که بعد از وتوی قطعنامه پیشنهادی غرب در شورای امنیت علیه رفراندوم کریمه مطرح و تصویب شد، مجالی برای تجدید حیات همین نزاع به نظر می رسد و از این رو، در کنار موضوع کریمه که در نوع خود قابل توجه و نیازمند پیگیری است، باید به این مساله کلان نیز نگریست.

بر اساس منابع و رویه حقوقی یبن المللی، تابعیت (به عنوان رابطه سیاسی و حقوقی انسانها با یک حکومت معین) اساساً جنبه تحمیلی و دستوری داشته و جز در موارد اکتساب (تابعیت اکتسابی و غیراصلی)، به رضایت افراد بستگی ندارد. اما قرن حاضر بر اساس تحلیل های غالب در جهان، قرن وجاهت شهروندان و اعتقادات آنها برای مدیریت امور داخلی و خارجی است به طوری که مفهوم «زمامداری خوب» فارغ از بنیادهای فلسفی آن، تبلور همین نکته است. غرب با استفاده از همین نگاه بود که انقلاب های نرم را در اروپای شرقی طراحی و اجرا کرد. اما نقش محوری سیاست و قدرت در جهان امروز به گونه ای است که سرنوشت و حقوق ملتها کمتر مورد اعتنا مانده و دارندگان قدرت غالب در روابط بین المللی، حقوق ملتها را دستخوش تغییرات ساختاری و بنیادین کرده اند. با مقایسه استقلال کوزوو و کریمه و نوع موضع گیریهای جهانی در قبال آنها که درست در نقطه مقابل هم قرار دارند، به وضوح می توان تقابل حقوق ملتها و حقوق قدرتهای جهانی را می توان ملاحظه کرد.

با ملاحظه قطعنامه 7 فروردین 1393 (27 مارس 2014) مجمع عمومی سازمان ملل متحد در خصوص اوکراین و به ویژه کریمه، تناقض و تقابل  مذکور نیز برجستگی مضاعف یافته است.

مجمع عمومی که تا کنون به ویژه در سالهای اخیر قطعنامه های متعددی را به موضوعات حقوق ملتها و حتی حقوق شهروندی و بشری اختصاص داده و از وزن و اعتبار جهانی آنها در محتوای اصول و برنامه های مدیریت امور بین المللی یاد کرده است، در بررسی مساله کریمه حتی کوچکترین توجهی به حقوق مردم و سکنه کریمه مبذول نداشت. عدم اشاره به وضعیت انسانی و حقوق سکنه این منطقه، موید آن است که جنبه های سیاسی و غیرحقوقی مساله مذکور، غالب بوده است. عدم حمایت اکثریت اعضای مجمع از مواضع روسیه و مردم کریمه، متضمن این پیام بود که دولتها حساسیت نسبت به قلمرو سرزمینی را همچنان حفظ کرده اند.



این حساسیت به گونه ای بود که حتی دولتهای نزدیک به مواضع راهبردی روسیه در امور منطقه ای و جهانی نیز در برابر انتخاب گزینه های رای گیری در خصوص قطعنامه مجمع علیه یا له روسیه، در ملاحظات جدی قرار گرفتند. برخی از دولتها نظیر چین، به رای ممتنع اکتفا کردند ولی برخی نیز همانند کشورمان، عدم حضور در رای گیری را برگزید. البته، علت این نوع مشارکت کشورمان در قبال موضوع فوق، قابل تامل است. آسیب ها و تهدیدهای احتمالی موضع روسیه برای کشورهائی چندملیتی نظیر کشورمان، ممکن است از دلایل عدم انتخاب رای منفی به قطعنامه ضدروسیه و ضدکریمه بوده است.

اما از منظر تطبیقی و رویه دولتها در خصوص سبک رای گیری در سازمان های بین المللی، عدم شرکت در رای گیری و غایب بودن، گزینه ای بدتر از حضور و اعلام رای ممتنع می باشد. به عقیده برخی کارشناسان، این سبک رفتاری کشورمان در قبال این موضوع بسیار حساس منطقه ای، بی تاثیر بر رویکرد روسیه نسبت به کشورمان نخواهد بود. به عقیده این کارشناسان، متوقف کردن انقلاب های نرم غرب در منطقه و حتی لزوم تبدیل این تحولات به جریانی علیه غرب، از منافعی بوده است که کشورمان می بایست از آن علیه جنگ نرم غرب علیه ما هم مورد استفاده راهبردی قرار می داد ضمن اینکه مبانی وحدت ملی در ایران به گونه ای است که هرگز شرایط تولید تهدید از قبل تفکرات ضدقطعنامه فوق الذکر مجمع عمومی سازمان ملل متحد محقق نخواهد شد.

غیبت نمایندگان ایران و تصویب قطعنامه پیشنهادی آمریکا در مورد کریمه

البته اینکه راهکارهای حقوقی بین المللی حمایت از حقوق سکنه کریمه چه بوده و خواهد بود، مساله ای مجزا و نیازمند بحث است. اما واکنش چکشی و سیاسی با رفراندوم کریمه، اگر از منظر سیاسی و تلاش غرب برای جلوگیری از مصادره شدن انقلاب نرم غرب در اوکراین به نفع روسیه قابل توجیه باشد، از منظر حقوقی دارای نقاط تامل و حتی نقد و ارزیابی جدی است.

درست است که اصل تمامیت ارضی و استقلال سیاسی از جمله اصول اساسی روابط بین المللی امروز است اما تمامیت ارضی، به خودی خود مانع از استقلال ملل نخواهد بود. به واقع، استقلال ملل در صورتی که مبتنی بر موازین حقوقی بین المللی و توجیه بلکه مشروعیت باشد، نه تنها مغایریتی با تمامیت ارضی ندارد بلکه منطبق بر معیارها و مستثنیات آن خواهد بود.

در مورد اینکه چه ضوابط و معیارهائی موجب مشروعیت بخشی به استقلال ملتها می شود، طبیعی است که حساسیت های امنیتی و راهبردی وجود داشته و دارد. محدود ماندن این امکان، از جمله ملاحظات اساسی در رویکردهای اعتبار حقوقی استقلال ملل است به طوری که اصل حفظ تمامیت ارضی همچنان به عنوان یک اصل باقی بماند و مخدوش نگردد. اما در شرایطی که عدم پیوستگی فرهنگی میان سکنه کریمه و دیگر مناطق اوکراین وجود دارد و این امر عملاً مدیریت اوکراین بر این منطقه و جمعیت آن را ناممکن کرده است.



مردم، موضوع اصلی نظام مدیریت حکومتها هستند و امروزه، این امر به عنوان اصلی مشترک در سبک حکومت و زمامداری محسوب می شود. بر این اساس، مادامی که مردم روس تبار کریمه (اکثریت قاطع این منطقه) خود را ملتزم به روسیه می دانند و این کشور را مادر خود می شمارند، اساساً مبانی اعمال حکومت عادی وجود نخواهد داشت. همین زمینه های خاص، استقلال کریمه و ایجاد دولتی مستقل بر مبنای تصمیم آزادانه مردم این منطقه را موجه می کرده است، خواه اقدام بعد از استقلال، پیوستن به دولتی در نقطه مقابل غرب یعنی روسیه بوده باشد یا خیر.

در خصوص عناصر حقوقی موید مشروعیت حقوقی بین المللی استقلال کریمه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

•    عمق پیوستگی فرهنگی و تمدنی سکنه کریمه با روسیه و اختلاف شدید فرهنگی با دیگر مناطق اوکراین؛
•    سلطه غرب بر دیگر مناطق اوکراین تا سر حد کودتا علیه دولت قانونی و ایجاد دولتی دست نشانده و غربی که متضمن پیام عدم حمایت از حقوق روس تبارهای کریمه خواهد بود؛
•    عدم اقتدار موثر دولت اوکراین در کریمه؛
•    تصمیم گیری ارکان قانونی کریمه نظیر پارلمان برای جدائی از اوکراین بر اساس رای مردم؛
•    برگزاری رفراندوم با رعایت اصول و استانداردهای بین المللی؛
•    حق تعیین سرنوشت ملتها به عنوان قاعده ای همتراز با تمامیت ارضی و حاکمیت دولتها
•    وجود رویه مشابه کریمه در کوزوو که با حمایت گسترده بین المللی همراه بوده و مورد تائید دیوان بین المللی دادگستری نیز قرار گرفته است.

نبود قدرت و حاکمیت موثر مدیریت کریمه توسط دولت اوکراین، از عناصر حقوقی است که به نفع مردم کریمه  استقلال آنها معنا می شود. ناتوانی دولت اوکراین در کنترل سرزمینی کریمه و مدیریت اموری که لوازم عادی حاکمیت محسوب می شوند (با وجود حمایت گسترده غرب از ایجاد و تقویت آن)، بر استحقاق  استقلال افزوده است. ضمن اینکه هیچ قاعده ای در نظام بین المللی وجود ندارد که نادیده گرفتن حق تعیین سرنوشت مردم کریمه را توجیه نماید.

البته باید تاکید کرد که استقلال مناطق یک کشور و مستقل شدن دولتی و حکومتی، امری استثنائی و محدود به شرایط نادر است. اینکه تمامیت ارضی یک اصل اساسی حقوق بین المللی است، برخاسته از همین موضوع می باشد. با این حال، این اصل، مطلق و فاقد استثنا نیست.

در مورد کریمه که هم دارای بافت فرهنگی روسی است و هم در گذشته نیز از منظر فرهنگی و حتی سیاسی جزئی از ملت روسیه بوده است، این شرایط ماهوی وجود دارد و رفراندوم کریمه نیز عمدتاً با در پیش گرفتن رویه ای صورت گرفته است که در عملکرد بین المللی و در موارد مشابه (کوزوو) اعمال گردیده و امروزه جامعه بین المللی موارد مذکور را معتبر شمرده است.

به همین دلیل، قطعنامه 27 مارس مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد بی اعتباری رفراندوم کریمه، هرچند قطعنامه ای توصیه ای و فاقد الزام حقوقی مستقیم است، اما بی توجه به مطالبات و شرایط جمعیت کریمه بوده است و از همین منظر، نوعی تعارض را می توان در رویه این رکن قانونگذاری سازمان ملل متحد مشاهده کرد؛ رویه ای که تا کنون بر حمایت گسترده از حقوق شهروندان و انسانها در نظام قدرت بین المللی متمایل بوده است. البته برداشت دیگر اینست که تعارض مذکور، عمدتاً به روبنای مدیریت بین المللی مربوط می شود. زیرا، همچنان قدرت به عنوان عامل تعیین کننده این مدیریت به شمار می رود و از این رو، هرگاه قدرت اقتضا کند مساله حمایت از انسان‌ها پیش کشیده می شود و هرگاه نیز که این جریان علیه قدرت‌ها باشد، جریانی علیه آن علم می شود.

این امر، چالشی بنیادین است که به ماهیت و ساختار نظام مدیریت بین المللی گذشته و حال باز می گردد و به نظر نمی رسد در آینده نزدیک نیز بتوان تحولی موثر در متوقف سازی این چالش را محقق کرد مگر آنکه هم صدائی و همگرائی میان ملل جدید، بتواند ریشه های این جریان منفعت گرا در نظام بین المللی را قطع کرده و نهالی جدید را به نام جامعه بین الملل ملتها برویاند.

در هر حال، سازمان ملل متحد حتی با تصویب قطعنامه توصیه ای فوق هم نتوانسته و نخواهد توانست وضعیت سرنوشت سکنه کریمه را بهبود بخشد. بلکه همچنان ابهامات و تعارض ها در خصوص کریمه و الحاق به روسیه باقی خواهد ماند. ضمن اینکه روسیه و دولت مستقل خودمختار کریمه نیز عملاً اصرار بر مواضع خود در حمایت از حقوق مردم روس تبار کریمه را غیرقابل تعدیل شمرده اند. انعقاد موافقتنامه انضمام کریمه به روسیه که به امضای رئیس جمهور روسیه و نخست وزیر دولت مستقل کریمه رسیده است، برجسته ترین پیام در این روند ثبات قدم طرفین بوده است و از این رو، قطعنامه مذکور هرچند موفقیتی برای غرب در مواجهه با روسیه و دولت کریمه به شمار می رود اما وضعیت پیش از تصویب آن، همچنان ادامه خواهد یافت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 118
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 18
  • ۱۲:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    3 0
    بهتر,,,مثه اینکه یادت رفته همین روسیه رای مثبت به تحریم ایران داد!!!!
  • ۱۲:۳۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    این حرکت مشت دولت یازدهم را باز کرد چراکه در چند ماه اخیر مقامات عالی دولت یازدهم بطور شک برانگیزی بر گسترش روابط راهبردی با روسیه دایم تاکید می کرد در همان مقطع بعض تحلیگران معتقد بودند این مواضع نعل وارونه ای برای گرایش به غرب درنزد افکار عمومی ایران است! این در حالی است که در دیگر موضوعات از جمله اجلاس سران خزر که اختلافات اساسی سفر ریس جمهور ایران را در هاله ای از ابهام قرار داده است و همچنین افشای محتوی کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در حوزه نفت از سوی طرف ایرانی...دولت یازدهم را به شریکی غیر قابل پیش بینی مبدل کرده است.موضوعی که در سیاست خارجی دولت روسیه یک مولفه بسیار راهبردی است . براساس اطلاعات میدانی موجود روس ها تمایل بیشتری در ارتباط با نهادهای حاکمیتی ایران دارند تا دولت یازدهم
  • ۱۲:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    2 0
    فراموش کردید همین روسیه بر علیه ما رای داد و همین طور قضیه اس 300 که هنوز پروندش بازه.اگه قراره رابطه دو کشور نزدیکتر بشه بهتر اول روسیه برادریش رو ثابت کنه.
  • مهدي 93 ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    3 0
    اگه خدايي نكرده يه همچنين وضعيتي واسه كشور ما پيش بياد و مثلا بلوچها بخوان جدا شن يا خوزستان اعلام استقلال كنه يا آذربايجان بخواد از ما جدا شه .........اونوقت ميفهميم درد اوكراين چيه !!!! برعكسش هم ميشه اينكه ايروان بخواد به ما ملحق بشه يا بحرين ..... در اين صورت واكنش جامعه بين الملل چه خواهد بود ؟؟؟؟ بديهي است كه تماميت ارضي هر كشوري تحت هر شرايط داخلي اي براي خودش محترم هستش و بابد سايرين هم همين احترام رو داشته باشند.
  • ح ح ۱۲:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 1
    این جواب رای های ممتنعی است که روسیه در برابر قطعنامه های شورای امنیت میداد... الان حساسیت روی کشور ما زیاد است و خودمون به اندازه کافی مشکل داریم که قاطی این دعواها نشیم...
  • ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 1
    این انفعاله که ضررش قبل از روسیه به خودمون میرسه
  • میثم ۱۲:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 1
    این هم مثل سایر موضعگیری آقایان است برای خوش خدمتی به آمریکائیها و اروپاییها . آنها به ما توهین می کنند وقطعنامه های ضد ایرانی تصویب می کنند و اینها جرآت تقابل ندارند وهمیشه حالت انفعالی دارند و این را اسمش را گذاشتند دیپلماسی تنش زادایی ولی در اصل دیپلماسی عقب نشینی و تسلیمی است و آبرویی برای ما نگذاشتند حالا انتظار دارند روسیه در مجامع بین المللی از حقوق ما دفاع کند . چه دنیای عجیبی وچه کسانی دارند از حقوق ما دفاع می کنند .
  • برادر ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اگر به جای برادر روسیه , آمریکای جهان خوار (!)بخشی از کشور دیگری را ضمیمه خاک خود می کرد باز هم این چنین تجاوزگری اش را توجیه می کردید ؟!
  • ۱۲:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    اسرائیل هم نبود .
  • ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 1
    اگه بنا به تلافیه که باید به امریکا که اصل تحریمها رو برامون ایجاد کرده ویا اتحادیه اروپا که نه فقط تحریم که قطعنامه توهین امیز فعلی رو برامون داده با رای دادن بر ضدشون تودهنی محکمتری میزدیم که!
  • ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    2 0
    بهترین کار غیبت یا رای ممتنع بود در هر صورت این رای ها مهم نیست چطو روسیه این همه تحریم رو ضد ما وتو نکرده ، 4 تا وتو واسه سوریه کرده که اون هم به خاطر سود خودشه خوب تازه ما رای مثبت و منفی مون فرقی واسشون نداره
  • ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    پس کی قراره جواب دشمنی امریکا رو برای تحریمهای غیر انسانیش بدیم!لابد جواب امریکا رو با خنده وقهوه خوردن واسم کوچیک صدا زدن میدیم!!!!!!!!!!!!!!
  • نسیم ۱۲:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    ما به کریمه چه کار داریم؟ امریکا در اوکراین از نااگاهی مردم سواستفاده کرد و کودتا کرد روسیه هم با انتخابات در یک استان و نه همه کشور اوکراین جدایی کریمه رو قانونی کرد. اگر درست نگاه کنیم هر دو کشور مرتکب کار غیر قانونی و دخالت در امور یک کشور دیگه شدند. ما نمیتونیم از کارهای غیر قانونی دیگران هرچند دوست دفاع کنیم. اگر کشور اذربایجان یا پاکستان یا کردستان عراق بخواد مثل روسیه برای یکی از استانهای ما رفراندوم بذاره ایا این کار غیرقانونی نخواهد بود؟ در این وضع اوکراین اگر ما از روسیه حمایت کنیم موجب پررویی کشورهای همسایه خواهد بود و در واقع به انها اجازه تجزیه کشور خود رو داده ایم. ما با امریکا مشکل داریم امریکا در اوکراین کودتا کرده ولی دلیل نمیشه از اون ور بوم بیافتیم. باید از اوکراین برای اگاهی بیشتر مردم و بیان وضع ما در منطقه استفاده بشه و این وظیفه رسانه هایی مثل شماست نه دفاع از کار غیر قانونی روسیه!! کار روسیه رو با گفتن اینکه مردم کریمه روس تبار هستند شرعی نکنید اگر مردم جمهوری اذربایجان بگویند استانهای اذری ما فارسی حرف نمیزنند و اذری تبار هستند پس ایرانی نیستند چه میگویید؟ اوضاع منطقه ایمون رو در نظر بگیرید ما در میان کفتارها تنها هستیم و غیر از خدا کسی رو نداریم.
  • ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    این صحبتاتون درست ولی آمریکا این وسط چیکارس؟ شهروند اوکراینه؟!!
  • علی ۱۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    انتشار این نظر در مشرق دور از انتظار تبود.
  • ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    تحلیلتون کاملا غلطه ،کشورهایی که رایشون منفیه ولی به دلایلی نمیخوان این رای رو علنی بدند معمولا در این گونه جلسات غیبت میکنند مثل دولت قزاقستان که رایش منفی بود ولی ترجیح داد غیبت کنه
  • ۱۲:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    فدایی دارییییی
  • ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    !!! حرفاتون درست ولی چه ربطی به این کار دولت داره؟ اینجا قراره رای بدن به قطعنامه پیشنهادی آمریکا علیه رفراندوم کریمه... آمریکا چیکاره اوکراینه که پیشنهاد قطعنامه میده؟؟؟
  • ۱۲:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حرف مفت نزن حتما میخوای یه دوجین تحریم هم به خاطر حمایت از جدائی کریمه بارمون کنن؟! به ما چه آخه؟ یکی از یکی بدتر هستند بزار بزنن تو سر و کله هم
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    برادر عزیز!این تحریم های موجود را اگر براساس توافق نامه ژنو هم ارزیابی کنی هیچ ارتباطی با قطعنامه های شورای امنیت ندارد بلکه به وضع قوانین داخلی کشورهای آمریکا و اتحادیه اروپا ارتباط دارد. در قطع نامه های شورای امنیت بیشتر حوزه تسلیحاتی است.لطفا بروید قطعنامه ها را بخوانید
  • ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    اتفاقاً این کار دستگاه دیپلماسی ایران خیلی خوب بود. فراموش نکنید که روسیه سر 3 جزیره خلیج فارس از ایران حمایت نکرده و نخواهد کرد پس چرا ما باید از کشورگشایی روسیه حمایت کنیم؟ جدا از خیانتروسیه به ایران سرقطعنامه چهارم شورای امنیت و ماجرای اس-300 که اونها هم به این زودی نباید فراموش بشن.
  • علی ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    سلام به نظر من کار خوبی کردن. نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی چه قدر می خوایم جلوی روسهای گربه صفت نرمش نشون بدیم.
  • ۱۲:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    بحث اس 300رت بروید از اون عضو کمیسیون امنیت ملی بپرسید که قبل از تحویل محموله در آستاراخان موضوع را خبری کرد و کل موصوع منتفی شد
  • ۱۳:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    تحلیل شما اشتباه است چون کریمه اولا یک جمهوری خودمختار بوده است و ما در ایران جمهوری خودمختار نداریم ثانیا کریمه جزیی از خاک روسیه بوده که خارج از قاعده که توسط خروچف اوکراینی(رئیس جمهور اسبق شوروی سابق) به ایالت اوکراین ضمیمه شده است.لذا اصل بازگشت فرزند به مادر جاری شده است.بنابراین اگر بنا به بازگشت باشد خیلی از کشورهای منطقه که جز فرزندان ایران بزرگ بوده اند باید برگردند
  • ۱۳:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    فردا می گویند چون دوران نمایندگی نماینده ایران تمام و خدا حافظی کرده بود و ابوطالبی ویزایش صادر نشده بود این اتفاق افتاد!
  • ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مگه اوکراین رو تو روز روشن با دست نشانده هاش قورت نداد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
  • ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    نه که جلوی کابوهای هفت تیر کش غربی خیلی محکم ایستادید!
  • اسکندری ۱۳:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    با توجه به سوابق ارتباطات ایران وروسیه این بهترین عمل بود.رای ممتنع با عدم شرکت در رای گیری چندان فرقی ندارد.درمورد کریمه هم عزیزان توجه داشته باشند .که رهبری شوروی سابق -خروشچف چون خودش اصالت اکراین داشت کریمه را به اوکراین بخشید .وآن موقع اوکراین از جمهوری های شوروی ودر کنترل روسها بود.اما اکنون که می خواهد به طرف مقابل روسیه بپیوندد.روسها هدیه خود را پس گرفتند.وهر گز هم آن را پس نخواهند داد.حتی اگر در گیری نظامی هم پیش بیاید.اگر دولت یازدهم در همه موارد که منافع امریکا وروسیه در تضاد باشد با رای ممتنع یا عدم شرکت در رای گیری عمل کند بهتر است.
  • ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دوستی که داری از روسیه حمایت میکنی :دیگه هر آدم ساده ای هم میدونه که همواره روسیه از ایران به عنوان یک برگه برای گرفتن امتیاز از آمریکا استفاده کرده و دقیقه 90 پشت ما رو خالی کرده و قرارداد های محدود همکاری هم که بسته دست کمی از ترکمانچای معروف نداره .نمونه زنده اش نیروگاه بوشهر
  • ناشناس ۱۳:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حمایت از روسیه به معنای مخالفت با امریکای جهانخوار است و به همین دلیل باید به این قطعنامه رای منفی میدادیم .
  • ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اللهم اشغل الظالمین بالاظالمین. مقاله غیر منصفانه و ناپخته ای بود مشرق.دوستان جوابای خوبی دادن
  • ناشناس ۱۳:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    یکی از راهکارهای مواجهه با تحریمها بستن قراردادهای تهاتری با روسیه است مثل قرارداد نفت در برابر غذا که دولت درپی آن میباشد و در این شرایط باید از روسیه به عنوان یک شریک تجاری حمایت کنیم .
  • ناشناس ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اگر دولت تدبیر داشته باشد باید از اختلاف بوجود آمده بین امریکا و روسیه استفاده کند و به آن دامن بزند تا از این طریق اجماع بوجود آمده بر سر مسئله هسته ای ایران شکسته شود چنانکه خود روسیه اعلام کرده در مورد مسئله هسته ای ایران تجدید نظر میکنیم .
  • ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    اگر تاریخ روسیه را مرور کنیم میبینیم که روسیه قدیمی کشوری کوچک در شرق اروپا ودر دامنه کوههای اورال بوده وبه تدریج با تهاجم به کشورهای همسایه مثل سوئد لهستان ترکیه ایران افغانستان چین ومغولستان وژ اپن کشوری وسیع برای خودش ترتیب داد یا در پایان جنگ جهانی دوم هنگامی که ژ اپن شکست خورده وتسلیم شده بود و در طول جنگ هم با شوروی قرار داد عدم تجاوز داشت به ژاپن اعلام جنگ داد وجزایر کوریل را از این کشور گرفت وهنوز هم پس نداده ودر تمام جمهوریهای شوروی سابق هم تعداد زیادی روس تبار سکونت داده تا در وقت مناسب از انها استفاده کند مثالهای زیاد دیگری هم مثل گرجستان و اذر بایجان ومرز بندیهای تحمیلی بین جمهوریها مثل جدا کردن شهر فارسی زبان سمر قند وبخارا از تاجیکستان ودادن انها به ازبکستان هست اختلافات کشور ما با غربیها نباید باعث شود ما با تصرف قسمتی از خاک یک کشور توسط کشور دیگر موافق باشیم
  • elaheh ۱۳:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    کار درستی کردن غیبت نشونه اعتدال در روابط بین الملل هست الان مادر شرایطی نیستیم که بخواهیم از کسی حمایت یا نفی کنیم فعلا بهتره از مهلکه دور باشیم
  • ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مشرق طبق کدوم کتاب حقوق بین المللی یا... قطعنامه های مجمع عمومی اعتباری جز در موارد داخلی داره ؟؟؟ قطعنامه مجمع عمومی بجز در موارد مسائل داخلی خود سازمان هیچ اعتباری دیگه ای نداره درست نیست از بی اطلاعی خوانندگانت سواستفاده کنی اگر شورای امنیت میتونست قطعنامه صادر کنه الزام آور بودحالا اونم بستگی داشت که تو فصل هفت باشه یا فصل شش ولی قطعنامه های مجمع عمومی هیچ اعتباری ندارن
  • علی ۱۴:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اینم یه سیاستیه که به نظرم بهترین تصمیم بود.بی طرف بودن بهترین کاره.الکی قصه نبافین!
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دوست ناشناس13:20انتقادات شما کاملا وارد است من اگر تریبونی داشتم همین انتقادات شما را به مقامات روس می گفتم.و امیدوارم اشخاصی که این اخبار را از طریق سفارت روسیه در ایران منوتورینگ می کنند در گزارشات خود لحاظ کنند که در این شرایط عمل کردن به تعهدات روسیه بالاخص در خصوص اس 300 چقدر می تواند سازنده باشد
  • ۱۴:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    روسیه کریمه را تصرف کرد و کاملا حق با آمریکا ست باید رای مثبت به پیشنهاد آمریکا می داد.
  • محمد ۱۴:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ما بین بد و بدتر قرار داشتیم.بهتر بود به نفع بد(روسیه) رای میدادیم.
  • بیکار ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ولش کن همه چیز عالیه
  • مجید ۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    خداییش تو این سال ها ما جای خالی همچین دولت و دولتمردانی رو خیلی حس می کردیم دمشون گرم که همیشه بهترین راه حل ها رو انتخاب میکنند.این یعنی قدرتمندی وعزت ایران وایرانی و ذلت دشمنان این مرز و بوم.پاینده باد دولت یازدهم
  • SMAH1 ۱۴:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    در مورد نوشته های این دوست عزیر،دوستان دیگر،ایرادتش را گفته اند ولی یک چیز جالب وجود دارد : از سال 2000 به بعد،تیمور شرقی،کوزوو و سودان جنوبی هم اعلام استقلال کردند!چرا غربی ها این همه دادوفریاد را برای اون ها راه بیانداختند.یاد آوری می کنم که در تمام این مناطق،رای گیری انجام شد و مردم رای به استقلال دادند.اگر آن رای گیری ها محترم است،این یکی هم محترم است! این مطلب را نیز اضافه کنید که در آن مناطق،پس از جنگ و درگیری یک عده شورشی،در نهایت رفراندوم شد ولی در کریمه،دولت قانونی آن (که طبق روال قانونی اوکراین به قدرت رسیده) این کار را کرد. البته تمام این مطالب،طرفداری از اوکراین یا روسیه نیست بلکه یادآوری تناقضاتی است که در این رابطه در این غربی های به ظاهر متمدن وجود دارد!
  • ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مهدی جون خیلی چرت میگیا! دقیقا صحبتهای این آقا با پرچم روسیه درست هست . کریمه از اول متعلق به روسیه بود و در زمان شوروی به اوکراین ملحق شد . چون در اون زمان اکراین و روسیه و بقیه جماهیر تحت حکومت واحد کومونیستی شوروی بودند هیچ مشکلی پیش نیومد اما بعد از استقلال اکراین این کریمه بود که از روسیه جدا شده بود . بهتره توی این دعواها طوری باشیم که نه سواری بدیم نه بشه بدوشوننمون .
  • امیر تبریز اوغلی ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حضور فعال ایران در عرصه بین الملی. زرشک
  • ۱۵:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حق روسیه کمی گوشمالی است.
  • ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    بخصوص در قضیه انتقال گاز ایران به اروپا .
  • تدبیر ۱۵:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    پوتین وتو میکنه.
  • shahin ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    این بهترین دیپلماسی بود که دولت روحانی نشان داد به سوابق بد شوروی و رویکرد منافقانه غرب و وضعیت مشکوک جمعیتی کریمه
  • حاج احمد ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    تدبیر وعاشق امریکا بیشتر از اینم ازش انتظار نمیره
  • مجتبا ۱۶:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ما در نقطه قوت نيستيم اخوي !!! بنا بر اين نميتوانيم مواضع مستقل داشته باشيم از جايي ديگر مايي که ميخواهيم با آمريکا رابطه برقرار ميکنيم و از آن طرف ميخواهيم روابطمان با روسيه مثل سابق يا بيشتر باشد و لطمه نخورد به نظر اين جانب حرکت خوبي بود اگر هم در در راي گيري حضور پيدا ميکرديم که 100 درصد راي ممتنع ميداديم زمينه را براي جدايي طلبان کرد ترک عرب آماده ميکرديم گو اينکه نميشود همچين چيزي
  • ۱۶:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    شما که عاشق سینه چاک روسیه و این اقدامات هستید اگر درباره کردستان یا سیستان این اتفاق بیفته بازم همین موضع رو دارید؟
  • حزب الله پیروز است ۱۶:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حالا چقدر گرفتی؟ اینو بگو!
  • عبد ۱۷:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    آفرین بر ظریف دانشمند و با غیرت
  • ۱۷:۳۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    در طول 35 سال از عمر جمهوری اسلامی ایران تاگنون اینقدر بی بو وبی خاصیت نبودیم .واقعا متاسف هستم از اینکه می بینیم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران نمی تواند به حمع بندی برسد و یک تصمیم قاطع بگیرد لذا بهترین راه را عدم حضور در جلسه انتخاب می کند .واداه سیاسی افشا باید گردد.
  • ۱۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    بسيار كار هوشمندانه اي بود.جواي هاي ، هويه.بذار روسها بفهمن اون زمان كه به تحريمها عليه ما راي ميدادن ما چه حالي داشتيم. به نظر من بايد ايران راي مثبت ميداد به تلافي راي هاي روسيه به تحريم ما. روحاني عشق مني
  • ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    تحلیلت به نظر من کاملا بی ربط است . اوکراین را غرب برداشت و کریمه را روسیه . غرب حاضر نیست از این لقمه بزرگ حتی به اندازه کریمه هم به روسیه برسد . ربطی به ما و بحرین و بلوچ و عرب و...... هم ندارد .
  • ۱۷:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    گوشمالی عربستان و پاکستان پیش کش!
  • شیدا ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    احسنت
  • ۱۸:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    آقای پاریس! قطعنامه های مجمع عمومی درست است که به لحاظ حقوقی الزام آور نیست اما بلحاظ سیاسی و اخلاقی واجد اعتبار و مورد توجه است ضمن اینکه جهت اطلاع شما قطعنامه برای صلح با اقتباس بر موضوع جنگ دو کره الزام آور می باشد. همچنین شورای امنیت اگر در چارچوب فصل هفت منشور قطعنامه صادر کند الزام آور است. بنظرم مطالعاتت را باید کمی افزایش بدهی
  • ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اگر زیر لفظی به عشقت می دادی حتما بله را می گرفتی!
  • ۱۸:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ان چه در اوکراین رخ داد شبیه همونی بود که تو میدون التحریر و مرمر رخ داد انتقاد مسالمت امیز تا از رو رفتن رقیب این اقای یانکوویچ اگه مرد بود از کشور فرار نمی کرد بره بغل روسیه
  • ۱۸:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اره از تعطیلی دبیرخانه جنبش عدم تعهد پیداست!اینو بهش می گویند اعتدال؟
  • ۱۸:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حزب توده هم حمایتش از روسیه رو به خاطر جلوگیری از تجاوز انگلیس توجیه می کرد ... چه تاریخ زود تکرار میشه
  • امیر احمد اکبری اسبق از تبریز ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    کریمه متعلق به ترکهای تاتار بود که روسها بی رحمانه اقدام به نسل کشی اونا و جایگزینی و تغییر ترکیب جمعیتی منطقه کردن
  • حسین عدل ۱۹:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دولت ایران بهترین کار سیاسیو انجام داده اگرکمی بیشتر فکر کنیم متوجه میشویم
  • ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    در جواب ناشناس ۱۳:۰۹ : نه
  • امیر ۱۹:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ضرب المثلی می گه : کسی که خونه اش شیشیه ای است به خونه مردم سنگ نمی زنه ایران که این همه قومیت و اقلیت داره نباید از تجزیه دیگر کشور ها حمایت کنه
  • امیر ۱۹:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    نماینده ایران کار خوبی کرده کم کم داره از روحانی خوشم میاد . احتمالا دفعه بعد به روحانی رای بدم
  • ۱۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    ببنید چقدر ضایع بوده که ده تا نظر مخالف داشته. همون بهتر که تو جلسه نبوده
  • ۱۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    کاش میماند ورای مثبت میداد میدونی چرا اس 300را تحویل نمیده روسیه سر ایران خیلی معامله کرده وفقط به منافع خودش اندیشیده
  • اهوازی ۱۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    عدم حضور ایران و رای ندادن کار بسیار درستی بود ایران هم در اکراین و هم در روسیه منافعی دارد و این جنگ هم جنگ خانگی اروپایی هاست و هم جنگ خانوادگی اسلاو تبارها.نکته مهم اینکه غرب گفته از خاندان علی اف و دولت باکو خواسته که به اروپا گاز تزریق کنه.پیش از این علی اف دوم پیامهایی برای دولت ایران فرستاده بود که ممکن است وی فرض کرده میتواند با حمایت آمریکا و اروپا و اسراییل سهم بیشتری از آبهای دریای کاسپی را بگیرد.بهرحال در افتادن علی اف با روسها میتواند بسود ایران باشد گرچه ممکن است بحران گاز به حاشیه دریای مازندران کشیده شود.ایران اگر میخواهد به اروپا گاز تزریق کند نه با شراکت علی اف و نه از ترکیه بلکه باید از راه ارمنستان و گرجستان باشد.
  • ۱۹:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دولت یازدهم یه کار با حال کرده باشه اونم اینه دمت گرم پرچم بالاست
  • ۱۹:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مگه ما مستعمره روسیم روس هم بدتر از امریکا
  • ۲۰:۰۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    یک بار که ایران حکیمانه تصمیم گرفت شما تحمل ندارید.
  • کارون ۲۰:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    تاتارهای کریمه مسلمانند و در مناطق فارسی زبان ازبکستان تبعید بودند.ایران باید با ایشان روابط حسنه برقرار کند.
  • ۲۰:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    اتفاقا کار درستی بود. باید با روسیه مثل خودش بازی کرد...
  • علیرضا ۲۱:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    بین دولت خالی بندان ودولت راستگویان چه رابطه تنگاتنگی وجود دارد
  • Behnam ۲۱:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مشرق اصلا سواد سیاسی نداری
  • ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    خداییش عزت نمیدونستم چیه اینجا دارم یاد میگیرم!!!
  • ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    مردین؟ پس چرا بررسی نمی کنین ؟؟
  • ۲۱:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حاج آقا میثم یک مورد از دفاع های روسیه از ما رو در مقابل این همه امتیاز که تو این 30 ساله بهشون دادیم نام ببر فقط یکی نه بیشتر . . . در مرحله بعد تعداد قراردادهای ننگینی که همین روس ها بهمون تحمیل کردن نام ببر . . . آقا جان شما مسلمون ایرانی هستین نه روس که انقد سنگشو به سینه میزنین با وجود این همه نامردی . . . ما برای روسیه جز یه اهرم فشار در برابر غرب بیشتر نیستیم به کرات هم این قضیه ثابت شده . . . به خودتون بیاین آقا . . .
  • ۲۲:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    یه چیزی اون هم این که بیشتر خواننده های مشرق از روسیه خائن تر ندیدن اما مشرق از طرفداری روسیه چی میخواد نصیبش بشه نمیدونم همون بهتر که غیبت کردن از ایران
  • حاجی ۲۲:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دوستان غیبت نماینده ایران از رای ممتنع بهتره،ایران میتونه به بهانه اینکه امریکا به نماینده جدید ایران روادید نداده،غیبتش رو توجیه کنه.این بهتر از اونه که تو جلسه باشه و به نفع هیچکدوم رای نده.در ضمن،اینجوری بیشتر ضد امریکا عمل کرده تا روسیه!ضد روسیه فقط به خاطر رای ندادن،ضد امریکا،علاوه بر اون دلیل بیشتر مطرح کردن ندادن روادید...متاسفانه دوستان نظرات سطحی دادن! ما اصن نماینده دایممون نبوده که رای بدیم خلاص...حالا کدوم کشور میتونه ایراد بگیره؟ به این میگن دیپلماسی ظریف!!!
  • ۲۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    روسیه و آمریکا و انگلیس در نظر مردم ایران سرو ته یک کرباسن. حالا هرچی هم در ظاهر بگن رابطه استراتژیک هست چیزی رو عوض نمی کنه. یاد ملت نمی ره که روسیه بود که باعث جدا شدن نصف اراضی ایران شد و عملا اون بود که بیشتر از همه ایران رو تضعیف کرد. اخیرا هم همین روسیه بود که با عضویت ایران تو شانگهای مخالفت کرد و به تحریم های ایران رای مثبت داد. این کشور صداقت نداره و ایران رو به عنوان رقیب خودش می بینه که جلوی قدرت زیاد گرفتنشو باید گرفت. گرچه فرهنگ ایران و روسیه اشتراکات ریشه ای خیلی بیشتری نسبت به غرب داره ولی تبلیغات علیه ایران اینقدر تو خود همین روسیه هم منفیه که هرچی روس آدم می بینه در مورد ایران همون عرب و ترک فکر می کنن.
  • شعبان ۲۲:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    این برادر پوتین یه لات سرگردنه ی باج بگیر بیشتر نیست. پای منافع خودشون که باشه ایران رو یه پاپاسی میفروشن. دلتون رو به روسیه خوش نکنید.
  • ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    حالا خدااااا وکیلی تو این چند سال اخیر روسیه در مقابل آمریکا و اسرائیل طرف مارو گرفت؟! آدم عاقل خودشو وارد این بازیا نمیکنه...
  • ۲۳:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    اتفاقا بهترین کار همین بود. این قدرت های بزرگ همه شون یک گند هستند. سر همین کریمه 200 سال قبل انگلستان با روسیه جنگید. شما هم خیلی ساده اید اگه فکر می کنید روسها ارزش هزینه کردن رو دارند. روسیه همون کشوریه که نصف ایران رو اشغال کرد و به قطعنامه های امریکایی رای داد و البته در قضیه نیروگاه اتمی و اس 300 بدقولی کرد.
  • ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    1 0
    مرگ بر روسیه
  • ۲۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    دیگه بدتر!
  • ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    کار خوبی بود اگه سیاست پشتش این بود نه الان که به خاطر منافع آمریکا این کار رو کردن. نه شرقی نه غربی اما منافع خودمون که مهمه و فعلا با روسیه بیشتر منافع مشترک داریم! مگه همین روسیه نبود که اینهمه تحریم های ایران و قطعنامه علیه سوریه رو وتو کرد با چین؟ حالا ببینین همه سیمای ما شده فیلمهای ضد روسی و ضد چینی؟ کاملا اتفاقی!
  • ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    چه ربطی داره؟ مردم خود کریمه به این موضوع رای دادن مگه آمریکا هر دو سه سال یه بار نمیپره تو یه کشور اونجا رو تصرف میکنه؟ حالا روسیه طبق رای مردم کریمه اون رو به روسیه ملحق کرده! مگه آمریکا خودش این بحرانو تو اوکراین راه نینداخت؟ رای منفی به این موضوع رای مثبت به بحران سازی در کشورها بود. این کاملا واضحه
  • ۲۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۷
    0 0
    به پیشنهاد آمریکا! این صادقانه ترین نظری بود که تو این خبر خوندم!
  • ۰۰:۰۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    یعنی همیشه عقل شما دست اکثریت یا به ظاهر اکثریت بودن هاست؟! تا حالا انقد علنی همچون حرف ابلهانه ای نشنیده بودم!
  • ۰۱:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
  • ۰۹:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    کوبا ، ونزوئلا ، سوریه ، نیکاراگوئه ، کره شمالی ، ... منفی دادند و ایران شرکت نکرده!!!! کجایی احمدی نژاد استکبارستیز که یادت به خیر!!!
  • ۱۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    دقیقا"
  • مازندرانی ۱۱:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    بحرین مال ما بوده و کریمه مال روسیه نبوده
  • مهدی ۱۲:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    بر اساس اطلاعات میدانی!!!؟ بعد این اطلاعات میدانی در ارتباط مسئولین روسی با نهادهای حاکمیتی ایران رو چه کسی منتشر کرده؟!!! از روی شکمت صحبت نکن برادر
  • ۱۳:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    لوس بازی نکنید. مرگ بر فلان کشور یعنی چه؟ فعلا که ما تحت حمایت روسیه هستیم و هرچقدر به آمریکا امتیاز دادن اعتدالیون، بدتر گذاشتن تو کاسه مون و طلبکارتر شدن.
  • ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    الان که ایران و سوریه درگیر جنگ هستن ابلهانه ترین کاری که میشد کرد همین بود. رو.سیه سر جریان لیبی و سوریه و اوکران ادب شد. اینجا نباید ما هم ضربه میزدیم. اصلا قد و قواره اش نیستیم. فعلا ما محتاج روسیه ایم نه اون محتاج ما. بهتره از توهم بیایم بیرون. هنوز آمریکا آغوششو باز نکرده از آغوش نامادری نپریم آغوش غریبه
  • ۱۳:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    متاسفانه آقایان اعتدال که ادعای تدبیر و علم سیاستشان گوش فلک را کر کرده، در این برحه حساس و جنگ منطقه ای، با حرکتشان در سازمان ملل که برای رضای کدخدا بوده، حرکت بچه گانه و نابجایی کرده اند تا به خیال خام خود زهرچشمی از روسیه گرفته باشند. اختلاف برانگیزی با روسیه در شرایط کنونی که در واقع ایران و روسیه در یک جبهه و درگیر یک جنگ تمام عیار در خارج از مرزهای خود هستند، با کشور همپیمان بسیار غلط، نابجا و زشت است. این حرکت دقیقا در زمانی رخ می دهد که روسیه بیش از پیش خود را ملزم به حمایت از همپیمانانش می بیند. حرکت ابلهانه ی سیاست خارجی ایران برای به دست آوردن دل آمریکا، که تجربه این سالها، و تجربه این چند ماه نشان داده در برابر کوتاه آمدن های ایران فقط پرروتر و طلبکار تر شده اند، واقعا جای تاسف و تاثر و ناراحتی دارد. این حرکت را یک حرکت کاملا بچه گانه و بر ضد منافع ملی ایران تصور می کنم.
  • حرف حق ۱۴:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    کریمه سرزمینی هستش که متعلق به ترکهای تاتار است که در دوران جنگ جهانی با نسل کشی روسها مواجه شدند و روسیه مجبور به مهاجرت تارتارها به کشور ترک ازبکستان کرد.
  • مجید ۱۶:۰۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    آقای حزب الله اولا این نام رو از رو خودت بردار که مقدسه بعدشم امثال شماهایید که چشم ندارید ملت رو خوشحال وبا آرامش ببینید همین شماها بودید که هی می گفتید تحریم ها کاغذ پاره اند و از این شعرا .این سیاست درست و حسابی دولت تدبیر و امید و راهنمایی های رهبری است که باعث گیجی دشمنان و صهیونیست ها شده و تمام بهانه ها رو از اونا گرفته .درود بر روحانی درود بر خاتمی درود بر خامنه ای
  • ۱۶:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    عزیز دل که به من میگی مطالعات رو بیشتر کن چه فصل ششم چه فصل هفتم الزام آوره در فصل شش شورا توصیه میکنه در فصل هفتم تصمیم میگیرع یا توصیه میکنه که در فصل هفت بر اساس دو ماده که فک کنم 48 و 49 باشه دوست عزیز در ضمن اعتبار اخلاقی به چکاری میاد ؟؟؟وقتی نمیتونی طرف مقابل رو مجبور کنی که کاری انجام بده
  • ۱۹:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    روسیه به شدت طمع کارتر و حریصتر از امریکاست، البته مقایسه این دو مثل مقایسه گفتار و گرگ می ماند
  • ۱۹:۱۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    برادری؟ روسیه؟؟؟؟ از اون حرفا بودها!
  • ۲۰:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    این آقای عرب یا روسی که ناشناس از لبنان داره پیام میده بره یکم مطالعه کنه. روسیه الان شوروی نیست که ابرقدرت باشه (گرچه زمان شوروی هم یک قدرت ناهمگون بود که فروپاشی اش از اول معلوم بود). الان روسیه یک کشوره که ساکاشویلی بغل دستشو نتونست کله کنه. فقط قدرت نظامی داره اونم فقط زمینی و قدرت سیاسی یا اقتصادی اصلا نداره. تنها اهرم فشارش به اروپا گاز هست. اگه غرب احمق نبود و از اول مخالفت با واردات گاز ایران نمی کرد به راحتی می تونستن الان تحریم های سنگین روش بذارن و راحتتر از ایران هم اقتصادش خراب می شد و پوتین سقوط می کرد. ضمن اینکه الان هم یک اشتباهی کرده که توش میمونه. رییس جمهوری قبلی اوکراین که اینقدر حمایتش می کرد با یک سوت در رفت و تو 1 هفته کله شد یعنی اصلا قدرت پیش بینی اوضاع دوروبرش رو نداره. اونو با اسد مقایسه کنین که 3 ساله وایساده.
  • ۲۱:۰۱ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    مرگ بر آمریکا و روسیه هر دو ، تو هم بهتره کاسه لیسی آمریکا رو تموم کنی .
  • ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    چناب ناشناس : ۲۱:۴۰ - ما هم بخاطر همان اهرم با روسیه موافقیم ، شما هم بجای سینه زنی زیر بیرق آمریکا به فکر کشور خودمون باش . یقین دارم تو از سینه چاکان مذاکره با جلاد وشیطان بزرگ آمریکا هستی .
  • ۲۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    مگه تو در جهان خوار بودن آمریکا شک داری ؟
  • ۲۱:۰۹ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    حرف مفت رو تو می زنی که از عقلت استفاده نمی کنی ، این اقدام ، یعنی اعلام ترس از آمریکا ، درک می کنی یا واست ثقیله ؟
  • ۲۱:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۸
    0 0
    جناب ناشناس با پرچم آلمان ! حالا فرض کنیم کار نمایندگان ایران درست باشه ! آیا این نماینده ها در برابر توهین و اهانت های پیاپی ، تحریم های پیاپی ، قطعنامه های پیاپی آمریکا حاضرند چنین اقدامی انجام دهند ؟
  • هرمزچرم شیر ۰۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    0 0
    همه بدبختی مردم کریمه از زمان خروشچف خل و چل شروع شد او که خودش اوکراینی بود با اعمال نفوذ در کمیته مرکزی حزب کمونیست اتحاد شوروی کریمه را که جزء جمهوری فدراتیو روسیه بود و اکثر غالب مردمش هم روس بودند ، به اوکراین ضمیمه کرد . کودتای عوامل غربی و کنار زدن یک رئیس جمهور منتخب یعنی یانوکویچ که نقاب از چهره دروغین دموکراسی غربی بر انداخت فرصتی شد تا مردم کریمه و مناطق دیگر بطور خودجوش بخواهند به سرزمین مادری شان روسیه بازگردند و این یک امر کاملاً مردمی و حق طبیعی است
  • بیژن ۰۱:۲۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    0 0
    ناشناس عزیز 18:09 تعطیلی دبیرخانه عدم تعهد گفتی و کردی کبابم ! با چه منطقی این بهترین تریبون بین المللی را..... اینهمه شهید دادیم که هرکدامشان مردانه پای این انقلاب ایستادند که به اینجا برسیم ؟ دولت یازدهم در سیاست خارجی دارد اعمال نکوهیده رفسنجانی را تکرار می کند
  • امیراحمداصغری اسبق از تبریز ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    0 0
    اکبری زان من بیلمیرم برا ترکهای تاتار وای وای از این روسها
  • آذرآبادگان ۰۱:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۱/۱۹
    0 0
    تاتارها مغول هستند و به ترک ها ارتباطی ندارند.کریمه از قدیم متعلق به روس ها بوده و تاتارها از زمان حمله مغول به آنجا وارد شدند.در روسیه یک جمهوری بنام تاتارستان وجود دارد و تاتارها در کریمه مهاجر بوده اند.
  • ایرج ۱۶:۵۳ - ۱۳۹۳/۰۱/۲۰
    0 0
    آقایان غربیها ممکن بود ناراحت شوند

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس