کد خبر 29554
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۸۹ - ۱۶:۰۴

آخرين آمار ارائه شده از شرکت مخابرات ايران از وجود 28 ميليون کاربر اينترنت در کشور حکايت دارد که با وجود تنها حدود 734 هزار کاربر اينترنت پرسرعت، بيش از 98 درصد کاربران ايراني از اينترنت دايل آپ با سرعت حداکثر 56 کيلوبيت بر ثانيه استفاده مي کنند.

به گزارش مشرق به نقل از مهر، شرکت مخابرات ايران در تشريح وضعيت کنوني مخابراتي کشور اعلام کرد که در حال حاضر 28 ميليون کاربر اينترنت، 25 ميليون مشترک تلفن ثابت و 40 ميليون مشترک موبايل همراه اول در کشور وجود دارد.

اين در حالي است که طبق آخرين آمار سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، تعداد پورت‌هاي ADSL واگذار شده در سطح کشور توسط گروه شرکت‌هاي ندا از مرز 700 هزار پورت گذشته که اين آمار نشان مي دهد اين سرويس آنچنان که بايد در سطح کشور فراگير نشده است.
شرکتهاي داراي پروانه خدمات انتقال داده ها (PAP) که موظف بودند تا پايان برنامه چهارم توسعه، بيش از يک ميليون و 250 هزار پورت پرسرعت در کشور داير کنند معتقدند که به دليل عدم تامين پهناي باند مورد نياز تنها 60 درصد از تعداد خطوط ADSL منصوب شده آنها به بهره برداري رسيده و در شرايط موجود اضافه شدن کاربر جديد باعث افت کيفيت ارائه اين خدمات خواهد شد.
آخرين وضعيت شبکه مخابراتي کشور
طبق آخرين گزارش اعلام شده از سوي شرکت مخابرات ايران در بخش فناوري اطلاعات هم اکنون 260 هزار پورت دسترسي ديتا داير شده و تعداد شهرهاي داراي شبکه انتقال اطلاعات معادل 1223 شهر است. همچنين تعداد کاربران اينترنت در سطح کل کشور معادل 28 ميليون کاربر اعلام شده است.
در همين حال شرکت مخابرات ايران آخرين تعداد مشترکان تلفن ثابت خود را 25 ميليون و 500 هزار مشترک و مشترکان همراه اول را 40 ميليون مشترک اعلام کرده است.
ضريب نفوذ تلفن ثابت در کشور معادل 34 درصد و ضريب نفوذ موبايل همراه اول 53 درصد است. همچنين يک هزار و 120 شهر و 52 هزار کيلومتر از جاده هاي اصلي کشور تحت پوشش شبکه موبايل همراه اول هستند.
نصب 19 هزار و 500 آنتن BTS از سوي همراه اول و برقراري ارتباط رومينگ بين الملل با 110 کشور و 266 اپراتور از ديگر آمارهاي اعلام شده از سوي شرکت مخابرات ايران است. علاوه بر اين 38 هزار و 700 روستاي کشور از شبکه همراه اول استفاده مي کنند.
در بخش ارتباطات روستايي نيز در حال حاضر بيش از 53 هزار روستا داراي ارتباط مخابراتي و 10 هزار روستا نيز مجهز به خدمات ICT روستايي هستند. شبکه تلفن همگاني شهري با 240 هزار دستگاه و تلفن همگاني راه دور نيز با 185 هزار دستگاه در کشور داير است.
اکثر کاربران از اينترنت دايل آپ استفاده مي کنند
طبق آخرين آمار ارائه شده از سوي سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي، تعداد پورت‌هاي ADSL واگذار شده در سطح کشور توسط شرکت‌هاي PAP تا پايان 9 ماهه امسال از مرز 700 هزار پورت گذشته و اين نشان مي دهد که از 28 ميليون کاربر اينترنت در کشور تنها 700 هزار نفر از اينترنت پرسرعت استفاده مي کنند.
طبق اعلام اتحاديه جهاني مخابرات ضريب نفوذ اينترنت کشورها براساس ميزان استفاده کاربران از اينترنت پرسرعت سنجيده مي شود و ديگر اينترنت دايل آپ مطرح نيست. براين اساس کارشناسان معتقدند که توسعه يافتگي هر کشور نسبت به تعداد کاربران اينترنت پرسرعت آن سنجيده مي شود و در کشوري مانند کره جنوبي بيش از 30 ميليون نفر از اينترنت پرسرعت استفاده مي کنند که از اين حيث کاربران ايراني به يک صدم اين مقدار هم نمي رسند.
در همين حال در بند (الف) ماده 46 قانون برنامه پنجم توسعه بر ايجاد و توسعه شبکه ملي اطلاعات و دسترسي به اينترنت پرسرعت تاکيد شده به نحوي که تا سال دوم برنامه بايد همه دستگاه‌هاي اجرايي و واحد‌هاي تابعه به شبکه ملي اينترنت متصل شوند و نيز تا پايان برنامه، 60 درصد خانوار‌ها و تمامي کسب‌ و ‌کار‌ها به شبکه ملي اينترنت متصل شوند که اين به معناي ايجاد بيش از 12 ميليون پورت پرسرعت اينترنت در کشور است.
مدير روابط عمومي گروه شرکتهاي ندا در اين رابطه گفت: اگر دولت مي خواهد در برنامه پنجم توسعه به 12 ميليون پورت برسد و يا اگر اضافه شدن چند صد هزار مشترک به تعداد مشترکان اينترنت پرسرعت کنوني تا آخر امسال مدنظر است بايد حداقل 30 کيلوبيت پهناي باند براي هر مشترک درنظرگرفته شود.
ابوطالب برزگر با بيان اينکه اضافه کردن 300 هزار مشترک به شبکه فعلي نيازمند حدود 9 گيگابيت افزايش ظرفيت است خاطرنشان کرد: اين مشکل با آوردن تنها دو STM16 به کشور حل نمي شود و نياز به يک ظرفيت مازاد دارد. يعني بايد چند 10 گيگابيت بايد به ظرفيت پهناي باند کل کشور اضافه شود.

اکثر کاربران ADSL تهراني اند
فعاليت شرکتهاي PAP در آذرماه امسال در مقايسه با آبان ماه از افزايش تنها 44 هزار پورت ADSL به آمار پورت‌هاي دايري در سطح کشور حکايت دارد. طبق آمار سازمان تنظيم مقررات و ارتباطات راديويي تا آخر آذر ماه يک ميليون و 265 هزار و 27 پورت توسط شرکت‌هاي بخش خصوصي داراي پروانه PAP در کل کشور نصب شده که از اين تعداد 734 هزار و 323 پورت توسط کاربران در حال بهره‌برداري است.
اين آمار که به صورت ماهانه توسط رگولاتوري تهيه و در اختيار دارندگان پروانه ندا قرار مي‌گيرد به جدول منصوبه - دايري شهرت دارد که منصوبه به معني تعداد پورت‌هاي ADSL نصب شده در مراکز مخابراتي است و دايري، پورت‌هايي هستند که هم اکنون زير بار رفته و کاربر از آن استفاده مي‌کند.
در استان تهران تا آخر آذر ماه امسال بيش از 20 هزار پورت به تعداد پورت‌هاي زيربار رفته اضافه شده که به اين ترتيب آمار پورت‌هاي دايري واگذارشده توسط گروه شرکت هاي ندا در اين استان تهران به 280 هزار و 279 پورت رسيده است.
آمار آذر ماه نشان مي‌دهد که تعداد پورت‌هاي ADSL منصوبه شرکت‌هاي ندا در شهر تهران نيز 347 هزار و 333 پورت است که از اين تعداد 240 هزار و 35 پورت در حال بهره‌برداري است. طبق اين آمار از 20 هزار پورت دايري در استان تهران در آذر ماه، حدود 95 درصد آن در شهر تهران به بهره برداري رسيده است.
با اين وجود هم اکنون بيش از 34 درصد از مردم از اينترنت دايل آپ با سرعت حدود 56 کيلوبيت بر ثانيه استفاده مي کنند و سهم اينترنت پرسرعت در ايران - حدود 700 هزار نفر - بسيار ناچيز است اما بر مبناي اهداف درنظر گرفته شده براي برنامه پنجم توسعه کشور بايد تا سال 95 بيش از 60 درصد خانوارهاي ايراني از اينترنت پرسرعت با سرعت 512 کيلوبيت بر ثانيه برخوردار شوند.

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس