کد خبر 291343
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۷:۰۰

14 میلیون خانم ایرانی از نظر مصرف لوازم آرایشی گوی سبقت را تقریبا ازکل کشورهای منطقه ربوده اند.

 به گزارش مشرق، یکی از مهمترین دغدغه های افراد در فرزند آوری تربیت صحیح و مساله عاقبت به خیری فرزند است. امری که پدر و مادر را وادار به دادن آموزش های دینی و مهارت های اجتماعی به فرزند از سنین پایین می کند.

با این حال حضور در اجتماع و گروه های دوستی ، افزایش روز افزون تکنولوژِی‌های جدید ارتباطی و ضعف و کمبود دانش والدین گاهی موجب انحراف فرزندان می شود که این امر همراه با نگرانی شدید پدرها و مادرها است.

اگر این نگرانی والدین منجر به عکس العمل صحیح از طرف آنها نشود تبدیل به "دوستی خاله خرسه" شده و گاهی می تواند ضررهایی بیشتر از آسیب اولیه پدید آورد. به همین دلیل لازم است والدین نحوه برخورد درست در شرایط اینچنینی را آموزش ببینند.

یکی از ناهنجاری هایی که متاسفانه در جامعه عادی شده آرایش کردن دختران است. آرایش کردنی که اکثر قریب به اتفاق مراجع آن را حرام می دانند.

بر اساس تحقیقاتی که مرکز گلوبال استادی در سال 2008 انجام داده است، ایران بعد از عربستان، بیشترین میزان مصرف لوازم آرایشی را در خاورمیانه دارد. در این حال 14 میلیون خانم ایرانی از نظر مصرف لوازم آرایشی گوی سبقت را تقریبا ازکل کشورهای منطقه ربوده اند به نحوی که تقریبا 29 درصد کل مصرف کنندگان منطقه خاورمیانه را تشکیل می دهند.

والدینی که با این مشکل مواجه هستند و دخترانشان با آرایش به خیابان می آیند بهر است بدانند که تربيت فرآيندي مداوم است. اگر مي خواهيم آثار تربيت ديني را در نوجواني و جواني فرزندانمان ببينيم بايد از سال‌هاي اوليه کودکي اقدام کنيم و با آموزش‌هاي مناسب همراه با لطافت و تشويق زمينه رشد باورهاي ديني و ايجاد دلبستگي عميق به رفتارهاي مذهبي را در آنان فراهم کنيم تا در بزرگسالي کمتر دچار آسيب هايي شوند که در جامعه شاهد آن هستيم.

 فاطمه شريفي دانشجوي دکتراي روانشناسي و دانش آموخته حوزه علميه قم درخصوص انتقال مفاهیم دینی به فرزند به نکته هایی به خراسان گفت که در ادامه می آید:

همدلي کنيد

1 - اگر پدر و مادري مي خواهند فرزندانشان پذيرش بيشتري داشته باشند و فرزندان، آن ها را طرف مشاوره خود قرار دهند لازم است که ارتباط گرم و همدلانه اي را با فرزندانشان برقرار کنند.

شرايط سني و نيازهاي فرزندتان را در نظر بگيريد

2 - به سن فرزند خود توجه داشته باشيد. ما با فرزند جوان خود نمي توانيم مانند يک بچه هفت ساله برخورد کنيم و توقع داشته باشيم هر چه مي گوييم چشم بگويد. توصيه به جوان بايد اولا غير مستقيم باشد ثانيا با شرايط و نيازهايش سازگار باشد. به نظر مي رسد دختر شما با آرايش مي خواهد اعلام کند که من به زيبايي و توجه نياز دارم. زيبايي طلبي و زيبا بودن يک نياز فطري است و در دين به رسميت شناخته شده است اما براي آن حد و مرز و جايگاهي وجود دارد. توصيه هايي که به فرزندتان مي کنيد نبايد سختگيرانه و افراطي باشد. فقط بايد حد و مرزها را در چارچوب دين مشخص کنيد، مثلا در محافلي که نامحرم نيست فرزندتان مي تواند زيبايي و آرايش متناسب با عرف و شرايطش را داشته باشد.

ويژگي هاي مثبت او را بيان کنيد

3 - توجه داشته باشيد که فرزند هر چه از عزت نفس بالاتري برخوردار باشد، خود کنترلي بيشتري خواهد داشت و کمتر دچار آسيب و انحراف مي شود. وقتي فرزند ما احساس کند ارزش هاي وجودي او به رسميت شناخته مي شود و با ارزش هاي انساني و توانمندي هاي خود در نگاه ديگران ارزشمند شمرده مي شود، نيازي براي جلب توجه ديگران با زيبايي ظاهري احساس نمي کند. ما بايد سعي کنيم ويژگي هاي مثبت فرزندمان را به او يادآوري کنيم و با جملاتي مثل اين که « من به تو افتخار مي کنم»، « من خيلي خوشحالم که دختري با اين صفات برازنده دارم» و ... به او عزت نفس بدهيم.

تخريب شخصيت نکنيد

4 - به فرزند خود احترام بگذاريد. احترام به شخصيت جوان زمينه پذيرش بيشتري را فراهم مي کند؛ مثلا وقتي ما بد حجابي را در فرزند مي بينيم نبايد کل شخصيت او را زير سؤال ببريم بلکه بايد آن رفتار اشتباه را نقد کنيم. مثلاً نبايد به او بگوييم « تو کلاً آدم بي توجه و بي ديني هستي!»

درس دين شناسي بدهيد

5 - گاهي فرزندان ما به دليل اين که باورهاي عميق توحيدي در آن ها شکل نگرفته است در بعضي آداب ضعف دارند. اگر دختر ما صفات خدا را خوب شناخته باشد و بداند خداوند دستوراتي براي زندگي داده است که هم سعادت دنيوي و هم سعادت اخروي را در بر مي گيرد و اين که خداوند نمي خواهد که بندگانش را در سختي قرار دهد و دين اسلام دين « يسر» است و احساس کند توصيه هاي دين براي حفاظت خودش است نه اين که اگر اين کار را بکني يا نکني جهنمي مي شوي! در اين صورت دين باوري در فرزند ما ايجاد مي شود و حالا وقتي به يک حکم مثل حجاب مي رسد چون کليت دين در ذهنش شکل گرفته، اين جزئيات را راحت تر مي پذيرد.

آسيب ها را مشخص کنيد

6 - فوايد دنيوي و پاداش هاي اخروي پيروي از حدود شرعي را براي فرزند خود بيان کنيد و پيامدها و آسيب هاي رعايت اين حدود را به او يادآور شويد. در اين زمينه و نيز جهت آشنايي فرزندانتان با فلسفه احکام ديني مي توانيد از يک کارشناس مجرب ياري بگيريد.

دوستان او را بشناسيد

7 - گاهي علت آرايش کردن يک دختر و يا داشتن حجابي نامناسب، هم‌نشيني با برخي دوستان است. وقتي که دوستان حجاب مناسب ندارند نا خودآگاه فرزند ما نيز تأثير مي گيرد. سعي کنيد شرايط ارتباط با دختر خانم هايي که باحجاب  ترند و شرکت در فعاليت هاي فرهنگي و مذهبي را براي فرزندتان فراهم کنيد. از اين طريق هم تحت تاثير دوستان خود قرار مي گيرد و هم با اينگونه فعاليت ها و دريافت بازخورد مثبت، عزت نفس بيشتري کسب مي کند و شرايط براي پايبندي به آداب اسلامي برايش هموارتر خواهد شد.

تشويق به جاي توبيخ

8 - به جاي اين که مدام دخترتان را به خاطر آرايش و پوشش نا مناسب توبيخ کنيد وقتي با پوشش مناسب تر در جامعه حاضر شد او را تشويق کنيد.

در رفتارتان ثابت قدم باشيد

9 - در رفتار خود دوگانگي نداشته باشيد. مثلا گاهي پيش مي آيد شما (به عنوان مادر) وقتي در جمعي که بقيه افراد هم حجاب مناسب ندارند به همراه دخترتان حاضر مي شويد، به ظاهر فرزندتان هم بي توجه هستيد يا تذکر نمي دهيد، اما در جايي ديگر به خاطر اينکه جمع مذهبي است به دخترتان به خاطر آرايش و حجابش بسيار تذکر مي‌دهيد. اين تناقض در رفتار باعث مي شود فرزند احساس کند که ما حجاب را به خاطر اطاعت از حکم الهي نمي خواهيم بلکه به دنبال حفظ آبروي خود هستيم.

الگوي خوبي باشيد

10 - اين نکته مهم را هم فراموش نکنيد که والدين و به خصوص مادر هم بايد از نظر پوشش در تمام جمع ها حدود را رعايت کند تا الگوي مناسبي براي دخترش باشد.


مخاطبان محترم گروه اجتماعی مشرق می توانند اخبار، مقالات و تصاویر اجتماعی خود را به آدرس shoma@mashreghnews.ir ارسال کنند تا در سریع ترین زمان ممکن به نام خودشان و به عنوان یکی از مطالب ویژه مشرق منتشر شود. در ضمن گروه اجتماعی مشرق در صدد است با پیگیری مشکلات ارسالی شما از طریق کارشناسان و مشاوران مجرب پاسخی برای ابهامات مخاطبان عزیز بیابد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 13
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • ۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    0 0
    بزنید بچسبه به دیوار ! بعد با کاردک جداش کنید !
  • علی ۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۵
    0 0
    شعار شعار و باز هم شعار......
  • آذرخش ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    اگر انسان در سایة عوامل تربیتی ، راه رشد و تربیت صحیح رابپیماید به بالاترین درجه فضایل و كمالات انسانی خواهد رسید، به گونه ای كه ملائك ازرسیدن به مقام وی عاجز می شوند. و اگر از روش تربیتی مستقیم منحرف شود،به موجودی پست و بی ارزش تبدیل خواهد شد
  • ۰۰:۵۲ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    پدر باید همینکه دید دخترش شروع به آرایش کرده است فورا شوهرش دهد.
  • ناشناس ۱۲:۰۱ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    خخخخخخخخخخخخخخخخخخ
  • ۱۴:۲۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    برو بمیر
  • فریدون ۱۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    حرف جنابعالی درست ولی به کی بدهد با کدام امکانات وامروزه پیدا کردن پسر با غیرت و کارکن خیلی مشگل است ودخترخانمها هم به این خیال نباشند که زیاد ارایش بکنند پسر ها زود می ایند خواستگاریش بر عکس هیچکس چنین عروسی را برای خانواده اش انتخاب نمی کند از قدیم گفته اند قسمت وهمت هیچوقت دختر با ناموس خانه نمانده خداوند به تمام جوانها شانس ازدواج موفق عطا نما ید
  • ۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    خیلی کارشناسانه و راهگشا بود . . . ممنون
  • ۱۷:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۶
    0 0
    یه سوال مهم: اگه بعد از ازدواج بدتر شد چی؟ به اینجاش فکر نکرده بودی نه :)))
  • سارا ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    اقا چه شعاری ؟؟؟؟ چیزی نمیدونی بیخود نظر نده . فقط بعضیا رو سقشونو با منفی پر کردن انگار.... اقا درسته حرفت. مقاله خوبیه. اینو باید مادرها نظر بدن . چون بیشترین وقت رو با بچه ها میگذرونن و بهتر از پدر می تونن نظر بدن و بچه ها رو میشناسن. باید بچه رو آگاه کرد باید در مورد همه چی بهش توضیح داد. باید اول با لطافت و مهربانی باشه ولی مادر و پدر هردو باید با هم این کارو بکنن بخدا یه دست صدا نداره و مادر به تنهایی نمیتونه مفید باشه .
  • ۰۱:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    پررررررررررروووووووو
  • فرشته ۰۱:۳۶ - ۱۳۹۲/۱۲/۱۸
    0 0
    مادر هم بايد از نظر پوشش در تمام جمع ها حدود را رعايت کند تا الگوي مناسبي براي دخترش باشد.@@@ فایده نداره . بچه های این دوره مادر رو نمی بینن به هم سن های خودشون نگا می کنن. خیلی از والدین محجبه و مومن هستن و لی دختر اونا ....... شده . این جامعه است که تربیت می کنه . بیشترین تربیت بیرون از خانه و خانواده است.
  • فاطمه ۱۷:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۲۹
    0 0
    اشتباه میکنید. اگر پوشش و رفتار مادر صادقانه وبدور از ریا باشه حتما الگوی دخترش میشه. اگر اینجور خانواده ها رو ریشه یابی کنید به حرف من میرسید. مادرهای محجبه با دختران بی حجاب خودشان دچار شک و ریا هستند و تقوای دنیایی دارند نه معنوی

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس