به گزارش مشق، سفر «علاء الدین بروجردی»، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به دمشق دارای پیام خاصی است، به ویژه در شرایطی که غرب و عربستان سعودی در تلاش برای تشدید اوضاع میدانی و گشودن جبهه جدید در جنوب سوریه به نام «نبرد جنوب سوریه» هستند.
به نظر کارشناسان هدف سفر بروجردی به ویژه در کنفرانس خبری که پس از دیدار با مسئولان و رهبران سوری برگزار کرد، آن بود که ایران از دمشق بار دیگر حمایت مطلق خود از سوریه در رویارویی با تروریسم را نه از این جهت که سوریه هم پیمان تاریخی ایران در محور مقاومت است، بلکه به این جهت اعلام کرد که با هرگونه دست اندازی رژیم صهیونیستی و دخالت بیش از پیش آن در بحران سوریه آن هم از منطقه جنوب سوریه و تلاش برای تحت فشار گذاشتن بیش از پیش دمشق برای دادن امتیاز به غرب مقابله خواهد کرد.
این موضع زمانی مورد تاکید قرار گرفت که بروجردی در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد که بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه همچنان در محور مقاومت علیه رژیم صهیونیستی قرار دارد و به این وسیله ایران نیز تاکید کند که گزینههای ایران همچنان ایستادگی در کنار سوریه است، چون سیاست هر دو کشور در خصوص رژیم صهیونیستی و سرزمینهای اشغالی همسو با یکدیگر است.
آنچه این موضوع را مورد تاکید قرار میدهد، اعلام مجدد بروجردی بر موضع مبارزه با تروریسم تکفیری است که این امر هم از سوی تهران مورد تاکید قرار گرفته بود و دمشق نیز توسط بشار اسد نیز بارها تاکید کرده بود، وهابیت خطری است که جهان را تهدید میکند و تلاش دارد، پایههای خود را در منطقه تحکیم کند.
درحالی که چه دمشق و چه تهران در کنار تاکید خود بر مبارزه با تروریسم تکفیری به جامعه بین المللی نیز وظایفش را یادآوری کند، به ویژه آنکه این خطری است که نه تنها سوریه و منطقه که کشورهایی را نیز تهدید میکند.
همچنین آنچه در سفر بروجردی مورد توجه بود، انتقاد از سیاست آمریکا در منطقه و سوریه بود که وی از آن به دیکتاتوری توصیف کرده بود تا به این طریق تاکید کند که راه حل بحران سوریه نمیتواند براساس میل و خواست آمریکا باشد.
افزون بر آن، این سفر در بطن خود برای آمریکاییها این پیام را به همراه داشت که واشنگتن نمیتواند، برای تامین منافع خود در سوریه و منطقه بر گروههای مسلح تروریستی تکیه کند و بنابراین هر راه حلی که براین بر پایه تکیه بر گروههای مسلح متکی باشد، غیر قابل قبول است، در حالیکه وی از نقش «اخضر ابراهیمی»، فرستاده ویژه سازمان ملل در امور سوریه نیز انتقاد کرد.
همچنین سفر بروجردی این پیام را اگرچه غیر رسمی با خود داشت که مردم و نظام سوریه پس از گذشت 3 سال از بحران سوریه طرف پیروز هستند.
از سوی دیگر، به اعتقاد ناظران این دیدار بیانگر ساختار سیاسی محور مقاومت است که هر روز بر اعتماد به نفسش و عدم بیم و هراس از هرگونه تهدیدی حتی اگر شعله جنگ در جنوب یا هر منطقه سوریه برافروخته شود، افزوده میشود و این محور هم اکنون بیش از هر زمان دیگری در موضع قدرت در تمام ابعاد میدانی و سیاسی و دیپلماتیک قرار دارد.
در این ارتباط «عماد خلیل»، تحلیلگر امور سیاسی سوریه در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در دمشق تاکید کرد که سفر بروجردی به دمشق چیزی بر تاکید بر روابط برادرانه بین سوریه و ایران نیست و این تحولی مهم در بحران سوریه است، به ویژه در راستای حملات و فشارهای تبلیغاتی و رسانهای رسانههای مغرض منطقهای و بین المللی که در این روزها تمام تلاش خود را به کار بستهاند تا آنجا که بتوانند موضع سوریه را تقویت کند.
خلیل میافزاید: سفر بروجردی به دمشق همچنین تاکید بر این امر بود که ایران هیچگاه ارتباط خود با سوریه را قطع نمیکند و اینکه سوریه همچنان هم پیمان استراتژیک ایران و نوک پیکان مقاومت است که آمریکا و اسرائیل تلاش دارند، آن را تضعیف کنند.
این تحلیلگر سوریه خاطر نشان کرد: رابطهای که ایران و سوریه را به هم نزدیک میکند، هیچ گاه تحت تاثیر تهدیدات و خطرهای منطقهای و بین المللی قرار نمیگیرد، بلکه رابطهای برنامه ریزی شده و عمیق است.
سفر رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به دمشق در این برهه که سوریه به شدت تحت فشار روانی گشودن جبهه جنوب است، تاکیدی بر حمایت مجدد تهران از دمشق و محور مقاومت و تحکیم پایههای آن است.
منبع: فارس