به گزارش مشرق، رئيس کميته آموزش فدراسيون فوتبال در گفتگو با مهر، در مورد قرار گرفتن نام "کارلوس کرش" به عنوان کانديداي اصلي سرمربيگري تيم ملي ضمن بيان مطلب فوق گفت: اين مربي احتياجي به معرفي ندارد. کارنامهاش نشان ميدهد در چه سطحي از فوتبال کار کرده است. وي چه در اسپورتينگ، رئال مادريد و منچستر و چه در تيم ملي پرتغال عملکرد قابل قبولي داشته است.
نبايد از "کرش" انتظار معجزه داشت
وي اضافه کرد: اين مربي در صورت توافق نهايي با فدراسيون فوتبال، قطعا در ايران با يک فضاي تازه روبرو ميشود و بايد به وي وقت دهيم تا بتواند با برنامهريزي به اهدافش دست يابد. از يک مربي بزرگ فقط نبايد انتظار معجزه در زمان کوتاه را داشته باشيم، اين ناعادلانه است که در دو ماه اول بخواهيم وي تيم ملي کشورمان را متحول کرده و 180 درجه تغيير دهد.
استفاده از مزيت بازي با تيمهاي قدرتمند دنيا
رئيس کميته آموزش فدراسيون فوتبال خاطرنشان کرد: يکي از مزيتهاي بزرگ اين مربي، انجام ديدارهاي تدارکاتي بيشتر تيم ملي کشورمان با تيمهاي قدرتمند اروپا و جهان است. وي به خاطر آشنايي که با مربيان و فدراسيونهاي مختلف دارد و نفوذ بالايش ميتواند اردوها و بازيهاي بسيار خوبي را براي تيم ملي فراهم کند. اين مزيت باعث ميشود ما بازي بسيار خوبي با حريفان قدرتمند سطح اول دنيا داشته باشيم.
ارتباط فوتبال ما با مهد فوتبال دنيا خيلي کم است
وي با تاکيد بر اينکه اگر کرش هدايت تيم ملي را بپذيرد 99 درصد با پرتغال، اسپانيا و يا با يکي از تيمهاي باشگاهي طراز اول دنيا مانند منچستريونايتد بازي خواهيم کرد که بايد اين موضوع را به فال نيک گرفت، افزود: بايد قبول کنيم امروز ارتباط فوتبال ما با مهد فوتبال دنيا خيلي کم است. حتي به نظر من ديدار با برزيل هم يک بازي نمايشي بود تا بازي تدارکاتي.
رفتار "کرش" الگويي مناسب براي مربيان ايران
محصص "کرش" را يکي از مربيان با سابقه دنياي دانست در حالي که هنوز 57 سالش هم نشده و با اشاره به اينکه قطعاً حضورش ميتواند تاثيرات بسياري در رشد فوتبال ما داشته باشد، خاطرنشان کرد: کرش يک مربي حرفهاي است که رفتار و تفکراتش ميتواند الگويي مناسب براي مربيان ايران باشد و تاثير زيادي روي آنها و فوتبال کشورمان داشته باشد.
اگر بپذيرد، برگ برنده براي تيم ملي خواهد بود
وي اضافه کرد: اين مربي پرتغالي تجربه حضور در تيمهاي مختلف دنيا را دارد، آفريقاي جنوبي را به جام جهاني برد و در ليگ ژاپن هم فعاليت کرده است. حضور در تيمهاي مطرح باشگاهي و ملي اروپا را دارد و اگر قبول مسئوليت کند و هدايت تيم ملي ايران را بپذيرد، يک برگ برنده براي تيم ملي خواهد بود.
کرش فارق التحصيل دانشگاه مورينيو
مدرس AFC با بيان اينکه کرش يک معلم و مدرس برجسته است، اظهار داشت: وي طي سالهاي گذشته کلاسهاي مربيگري را زير نظر AFC در عربستان برگزار کرده است. اين مربي فارغ التحصيل تربيت بدني از دانشگاه ليسبون است همان جايي که مورينيو از آن فارغ التحصيل شده که اين نشان ميدهد از سواد آکادميک بالايي برخوردار است. کار کردن با مربيان برجستهاي همچون فرگوسن و بازيکناني نظير رونالدو، زيدان، بکام و ... نشان دهنده احترام و شان بالاي اين مربي است.
جهش بزرگ فوتبال ايران با "کرش"
وي در مورد اينکه آيا اخراج "کرش" از تيم ملي پرتغال نقطه منفي کارنامه مربيگري وي بوده است، تاکيد کرد: اين مسئله در همه جاي فوتبال رخ ميدهد، شما ليپي و مربيان بزرگ دنيا را ببينيد که در جام جهاني و يا جامهاي معتبر مختلف موفق نبوده و برکنار شدند. شکست و موفقيت در فوتبال کنار هم هستند اما قطعاً با آمدن کرش به فوتبال ايران يک جهش بزرگ خواهيم داشت و فاصله خود را با فوتبال سطح اول آسيا و دنيا کاهش ميدهيم.
سرعت پايين در تصميمگيري مشکل بازيکنان تيم ملي
محصص در ادامه، با تاکيد بر اينکه حضور کرش ميتواند تاثيرات مثبتي در تيمهاي پايه فوتبال هم داشته باشد، افزود: امروز در فوتبال سرعت تصميم گيري با ارزشترين سرعت است. بايد سيستم عصبي بازيکنان به موقع به عضلات براي واکنش مناسب دستور دهد که اين امر براساس تمرين مستمر و برنامهريزي صحيح محقق ميشود. ما بازيکنان خوبي داريم اما در بازي با کرهجنوبي همه شاهد بودند يکي از مشکلات اصلي ما همين سرعت پايين در تصميمگيري بود.
ارزش بالايي يک صدم ثانيه در فوتبال
وي افزود: سرعت، دويدن از نقطه A به B نيست. زود تصميم گرفتن، پاس با کيفيت دادن و با سرعت جابجا شدن، سرعت فوتبال را تشکيل ميدهد. بعد از ارسال پاس تازه وظايف بازيکن شروع ميشود. مثلا در تيم بارسلونا اين اتفاق به خوبي قابل مشاهده است. آنها حتي بعد از اين که توپ را از دست ميدهند به زمين خودشان برنميگردند و سعي ميکنند فضاهاي لازم براي حملات حريف را ببندند و اجازه بازيسازي به آنها را نميدهند. امروز يک صدم ثانيه در فوتبال ارزش بالايي پيدا کرده است.
ارزش مدافعان مياني براي تيمهاي قدرتمند دنيا
رئيس کميته آموزش فدراسيون فوتبال با تاکيد بر اينکه که جام ملتها درسهاي زيادي به فوتبال ايران داد که بايد از آنها براي پيشرفت استفاده کرد، اظهار داشت: در جام ملتها ارزش مدافعان مياني تيمها مشخص شد. يکي از دلايل سه پيروزي مهم ايران برابر عراق، کرهشمالي و امارات، بازي خوب حسيني و عقيلي در منطقه مياني دفاع ما بود. حتي در بازي کره هم آنها باعث شدند بسياري از حملات کره دفع شود. امروز تمام تيمهاي قدرتمند دنيا مدافعان خوبي را در اختيار دارند.
بازيکنان بايد قابليت بازي در پستهاي مختلف را داشته باشند
وي خاطرنشان کرد: البته مهاجمان هم بايد ياد بگيرند به غير از حمله بايد از همان جلو به خوبي وظايف دفاعي را انجام دهند. اين اشتباه است که فکر کنيم در فوتبال مدافعان، هافبکها و مهاجمان در دستههاي خاصي قرار ميگيرند. بازيکنان بايد قابليت بازي در پستهاي مختلف را داشته باشند. مثلا وقتي يک مدافع عاشق دفاع کردن نباشد، قطعا وقت تيم را نبايد با بازي دادن به وي هدر داد.
قطبي مستحق اين انتقادات نبود
محصص در بخش ديگري از اين گفتگو در مورد انتقادهاي اخير عليه افشين قطبي، گفت: قطبي مستحق اين انتقادات نبود. وي رفت و شايد هيچوقت ديگر وي را نبينيم اما زحمات بسياري براي تيم ملي کشيد. شايد تنها بتوان آمدن وي را زير سئوال برد که با چه گذشتهاي هدايت تيم ملي را بر عهده گرفته اما بزرگترين اشتباه اين است که قطبي را مقصر شکست تيم ملي بدانيم.
تاييد استراتژي ايران برابر کره جنوبي
وي تصريح کرد: استراتژي ما برابر تيم کره يک استراتژي خوب بود که قطبي با توجه به شناختي که از اين تيم داشت آن را در نظر گرفت. ما ميتوانستيم در آن بازي نتيجه بهتري بگيريم و يا با گلهاي بيشتر و شکست بدتر مقابل کره بازي را واگذار کنيم اما وي تلاش کرد به همان اندازهاي که آگاهي داشت تيم را در زمين هدايت کرد. من وي را مقصر نميدانم.
75 ميليون جمعيت، 2 لژيونر!
مدرس AFC يکي از دلايل ناکامي تيم ملي را امکاناتي دانست که در اختيار بازيکنان قرار گرفته و خاطرنشان کرد: ما در ايران تنها يک کمپ براي تيم ملي داريم اما در کره و ژاپن از اين کمپها زياد است. استاديومهاي ما استاندارد نيستند و از سوي ديگر تعداد لژيونرهاي ما بسيار کاهش يافته است. ما با 75 ميليون جمعيت پيش از جام ملتها تنها دو لژيونر به نام مسعود شجاعي و جواد نکونام داشتيم که آنها هم در تيم اوساسونا اغلب شروع کننده بازي نيستند.
پايان دوران کوتاه و شيرين دايي، مهدويکيا و ...
وي با بيان اينکه امروز بايد از حضور علي کريمي در شالکه شگفت زده شويم، افزود: در حالي که فوتبال ايران استعدادهاي زيادي دارد و حداقل 20 بازيکن آن در ليگها و تيمهاي مطرح جهان حضور داشته باشند، تعداد آنها 3 نفر است. متاسفانه دوران ستارگاني مانند دايي، مهدويکيا، باقري، خداداد عزيزي دوران شيريني اما کوتاهي بود که زود گذشت و بايد به فکر آينده بود. ارتباط برقرار کردن با تيمهاي مطرح دنيا و حضور استعداديابهاي آنها در ايران يکي از راههاي حل اين مشکل است.
بازيکنان ايران باهوشتر و مستعدتر از بازيکنان نيجريه، کامرون و غنا
محصص در پايان بازيکنان ايران را باهوشتر و مستعدتر از بازيکنان نيجريه، کامرون و غنا که امروز در تيمهاي مطرح اروپا و جهان بازي مي کنند، دانست و گفت: متاسفانه در اين سالها تماس ما با تيمهاي مطرح کمتر شده و اين مسئله به بازيکنمان ما لطمه زده است آنچنان که برخلاف گذشته نفرات مطرحمان در تصاوير فوتبال بينالملل قرار ندارند؛ به همين دليل بايد براي رفع نقاط ضعفمان به سمت بازيکناني نظير دژاگه برويم که وي هم ناز ميکند و نميآيد.