به گزارش مشرق، شیوا فرجی متخصص تغذیه در مورد میزان شیوع چاقی و راهکارهای درمان آن گفت: چاقی و اضافه وزن در جوامع روز به روز در حال افزایش است تا جایی که اکنون یک سوم افراد دچار اضافه وزن و چاقی هستند و تعداد کودکانی که طی 10 سال اخیر دچار این عارضه شدهاند دو برابر شده است.
وی افزود: آمارها نشان میدهد 20 میلیون کودک زیر 5 سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.
این متخصص تغذیه یکی از اصلیترین عوامل اضافه وزن و چاقی را عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن دانست و گفت: البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.
فرجی به این نکته اشاره کرد که در قدیمالایام افراد تنها بر اساس مقدار نیاز و ضرورت غذا میخوردند و اغلب غذاها به صورت تازه و طبیعی بدون مواد نگهدارنده و قندی مصرف میشد اما امروزه نوشابهها و شیرینی مصنوعی جزو غذای روزانه شدهاند که کالری زیادی دارند.
وی به نقش زیره به عنوان یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن اشاره کرد و گفت: زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب میشود مولکولهای چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم میتواند داشته باشد.
وی گفت: در عین حال زیره در کماشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی میشود پایین میآورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علیرغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.
فرجی تأکید کرد که خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین میتوان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.
وی افزود: آمارها نشان میدهد 20 میلیون کودک زیر 5 سال در دنیا چاقی و اضافه وزن دارند که این مقدار در کشورهای با درآمد کم و متوسط سرعت بیشتری دارد.
این متخصص تغذیه یکی از اصلیترین عوامل اضافه وزن و چاقی را عدم تعادل بین کالری دریافتی و مصرف آن در بدن دانست و گفت: البته درصد خیلی کمی نیز مربوط به مشکلات متابولیکی و مادرزادی است.
فرجی به این نکته اشاره کرد که در قدیمالایام افراد تنها بر اساس مقدار نیاز و ضرورت غذا میخوردند و اغلب غذاها به صورت تازه و طبیعی بدون مواد نگهدارنده و قندی مصرف میشد اما امروزه نوشابهها و شیرینی مصنوعی جزو غذای روزانه شدهاند که کالری زیادی دارند.
وی به نقش زیره به عنوان یکی از مواد مؤثر در کاهش وزن اشاره کرد و گفت: زیره خاصیت ترموژنیک دارد که سرعت سوخت و ساز را در بدن بالا برده و سبب میشود مولکولهای چربی بشکنند که چای سبز هم همین خاصیت را دارد اما با این تفاوت که زیره اثر ضدسرطانی هم میتواند داشته باشد.
وی گفت: در عین حال زیره در کماشتهایی مؤثر است و سطح هورمونی را که سبب ترشح چربی میشود پایین میآورد اما افرادی که دچار مشکل فشار خون هستند باید نسبت به خوردن زیره دقت کنند زیرا ممکن است در برخی افراد فشار خونی مشکل ایجاد کند همچنین علیرغم خاصیت ضد نفخ و ضد اسپاسم زیره افرادی که معده حساسی دارند زیره را با احتیاط مصرف کنند.
فرجی تأکید کرد که خاصیت اصلی زیره در اسانس آن است که بهتر است گرانول زیره استفاده کنیم تا پودر و عرق زیره. همچنین میتوان زیره را لابه لای پلو ریخته و در ضمن کاملاً جویده شود.